Ola!Peloezza Een zomers kinderfestival vol kunstjes en creativiteit!De zomer start in Wetteren op zaterdag 17 juni. Die dag kunnen gezinnen met kinderen van 4 tot 12 jaar zich uitleven op het gratis festival Ola!Peloezza.

Van 14 tot 18 uur proeven ze in het recreatiedomein de Warande van allerhande knotsgekke activiteiten, workshops en minivoorstellingen. Kijken, doen en beleven, dat is de leuze die namiddag.

Ola!Peloezza betekent meteen ook het startsein van de campagne Wetteren Zomert, een bundeling van alle buurtfeesten, concerten, festivals, … die er de komende zomermaanden in Wetteren op stapel staan.

 

Kunsten en kunstjes

Knutsel- en bouwplezier staan opnieuw hoog op de agenda van Ola!Peloezza. Bij Studio Flamingo fabriceren de kinderen met brik en heel veel fantasie een monster met knorrende maag. Met het reuzegrote bouwpakket van Meccano Grande zetten ze planken, bouten en moeren in elkaar tot ingenieuze bouwwerken of voertuigen.

Ola!Peloezza laat ook van zich horen want tijdens enkele djembé-workshops weerklinken de Afrikaanse ritmes tot ver buiten de Warande. Net zoals het geklop, getokkel en gebonk op een grote klankinstallatie met PVC-instrumenten.

Wie Ola!Peloezza minder actief of creatief wil beleven kan genieten van enkele minivoorstellingen of installaties. Zo ontdek je in de heimweemachine een verzameling nostalgische toestellen zoals een typemachine en cassetterecorder. Of je luistert naar wonderlijke sprookjes in het verhalenbos.

 

Gezocht: oude stoffen

Christophe De Coninck, leerkracht aan de Wetterse kunstacademie, treedt tijdens Ola!Peloezza in de voetsporen van inpakkunstenaar Christo. Samen met de kinderen weeft hij een landschapsgordijn.

Voor deze workshop is hij nog op zoek naar lappen stof of oude lakens. Heb je er nog ergens op zolder of in een verre hoek in een kast liggen? Kom ze voor donderdag 15 juni afgeven aan de balie van cc Nova.

 

Bij slecht weer verhuist het festival naar de oude sporthal.

 

Organisatie: Gemeentebestuur Wetteren & Autonoom Gemeentebedrijf Wetteren

Met steun van: Provincie Oost-Vlaanderen

Meer info: Cultuurcentrum Nova, www.ccnovawetteren.be

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  08-06-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Wetteren

Wetteren
08-03-2018

Ben jij benieuwd naar het nieuwe gemeentehuis? Neem je graag een exclusieve kijk achter de schermen? Dat kan! Op 24 en 25 maart stellen we het Gemeentehuis open voor alle burgers van Wetteren. Per dag zijn er 4 rondleidingen voorzien, om 9.30u – 11.00u – 13.30u – 15.00u. Na de rondleiding sluiten we af met een drankje. Ook kinderen zijn welkom, voor hen wordt is er een...


Meer info

Wetteren
Wetteren
06-03-2018

Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 kunnen burgers van vreemde origine die in België verblijven, zich onder bepaalde voorwaarden inschrijven als kiezer. Ben je burger van een lidstaat binnen de Europese Unie? Dan kan je stemmen als je aan volgende voorwaarden voldoet. (Als je al ingeschreven was voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2000, 2006 of 2012 hoef je je niet...


Meer info

Wetteren
Wetteren
06-03-2018

Op zaterdag 24 februari werd het nieuwe gemeentehuis plechtig geopend. In de volgende weken zullen ook alle Wetteraars worden uitgenodigd om kennis te maken met hun gemeentehuis. Zij kunnen zich vanaf morgen, 7 maart, via website of telefoon inschrijven voor rondleidingen op 24 en 25 maart. Er zijn veel vragen gekomen tijdens deze opening met betrekking tot de totale kostprijs van het nieuwe...


Meer info

Wetteren
Wetteren
26-02-2018

Nieuw energiezuinig gemeentehuis in Wetteren dankzij het financieringsprogramma Smart Cities & Sustainable Development van de EIB en Belfius Vandaag 24 februari werd het nieuwe administratief centrum van Wetteren in Oost-Vlaanderen officieel in gebruik genomen in aanwezigheid van provinciegouverneur Jan Briers en van vertegenwoordigers van Belfius en de Europese Investeringsbank (EIB). De...


Meer info

WetterenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het