Open VLD Comedy Café 3 steunt Foundation Mechelen en overhandigt cheque t.w.v. 1000 euroOpen VLD Mechelen overhandigde gisteren een cheque aan Foundation Mechelen in koffiebar Expression ter waarde van 1000 euro.

 

Het afgelopen voorjaar organiseerde Open Vld Mechelen drie comedyavonden in enkele Mechelse horecazaken ten voordele van het goede doel. Voorzitter Bavo Anciaux mocht met dank aan de talrijk opgekomen bezoekers 1000€ overhandigen aan de vzw Foundation Mechelen. Een mooie som ter ondersteuning van de talrijke sociale projecten in de Dijlestad.

 

“Net zoals in het verleden gaan alle opbrengsten van de Comedy Cafés naar een goed doel.  Dit jaar is dat Foundation Mechelen, waarbij we erop willen toezien dat die aangereikte middelen ook goed besteed worden met resultaten op het terrein van ons Mechels stadsweefsel”, zegt Bavo Anciaux, de voorzitter van Open VLD Mechelen.

 

Comedy Café is een initiatief van Open VLD Mechelen, opgestart in 2011. De edities van 2011, 2012 en 2017 brachten humor dichterbij tussen en voor Mechelaars in het knusse ontspannen horecagebeuren, los van de grote podia in culturele centra. Boesjkammaree, Expression, Hotel Vé en Barramundo gaven mee een podium aan talenten in onze stad.

 

Het initiatief brengt Mechelaars, ongeacht hun leeftijd of herkomst, ongedwongen samen in een ontspannen midweeks avondje uit. Ondertussen werd de derde succesvolle editie afgesloten. Christophe Stienlet ( komiek en bestuurslid ) stak elke comedy avond van wal omringd in een brede gevarieerde waaier van humoristisch talent. Elk sterk in hun eigenzinnige humor: Bert Gabriëls, Jeron Dewulf, Johnny Trash, Jan Linssen, Joost Van Hyfte, Sergej Lopouchanski, Wim Janssens, Gerben Thys en Kevin Van Den Eynde.

 

“Regelmatig afstand nemen van onze beslommeringen en het is bekijken vanuit een andere bril. Dat werkt verrijkend. Het leert ons afstand te nemen van minder gunstige maatschappelijke evoluties en alles terug in perspectief te plaatsen”, voegt de voorzitter van Open  VLD Mechelen eraan toe.

 

 

Foundation Mechelen

Bij Foundation Mechelen vzw steunt de volledige werking op inzet van vrijwilligers. Zij opteren om projectmatig te werken en de financiering van deze projecten ook op te volgen. De opbrengsten gaan integraal naar goede doelen en sociale organisaties uit de ruime regio van Mechelen. Een deel van de jaarwinst wordt geschonken aan de G-ploegen van Racing Mechelen en KV Mechelen. Bijkomend wordt jaarlijks, in overleg met projectsponsors, minimaal één bijkomend project weerhouden. In het verleden werden de opbrengsten o.a. geschonken aan Kinderkankerdag.

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  16-06-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Mechelen

Mechelen
16-12-2017

Vanaf 8 januari dakwerken in de Lange Nieuwstraat, zie www.mechelen.be/dakwerken-lange-nieuwstraat Voor meer informatie over de werven van de stad en het bouwverlof zie www.mechelen.be/vernieuwing-nekkerspoel voor werken Grote Nieuwedijkstraat www.mechelen.be/speecqvest voor Speecqvest en www.mechelen.be/werkenhombeek voor de werken in Hombeek.


Meer info

Mechelen
Mechelen
16-12-2017

Eerder dit jaar vroeg de stad Mechelen een subsidie aan voor de werking van haar onroerend erfgoeddepot. Dat wordt ondergebracht in het integraal erfgoeddepot voor roerend en onroerend erfgoed van de stedelijke erfgoedcollecties, Depot Rato aan de Leuvensesteenweg. Vlaams minister-president Geert Bourgeois, bevoegd voor onroerend erfgoed, informeerde de stad dat nu ook een subsidie wordt...


Meer info

Mechelen
Mechelen
14-12-2017

Na de winterprik van de afgelopen dagen is het tijd om volop af te tellen naar het tweede weekend van Mechelen houdt je Warm. Wat staat er dit weekend op het programma? Kerstmarkt aan de Dijle – weekend 1 (15-17 dec) Van vrijdag 15 t.e.m. zondag 17 december kan je snuisteren op de kerstmarkt. Dit jaar wordt de locatie uitgebreid. Zo kan je op zowel de Vismarkt, Haverwerf als...


Meer info

Mechelen
Mechelen
13-12-2017

De bewoners van het Groot Begijnhof organiseren naar jaarlijkse gewoonte een levende kerststal. Het evenement vindt dit weekend plaats op het binnenplein van brouwerij Het Anker. Nieuwigheden dit jaar: een afvalarme editie en de inzameling schoolmateriaal voor de kinder- en tienerwerking J@M. Een massa figuranten, een ezel, schapen, een kinderkoor, live muziek,… alles is voorhanden om...


Meer info

MechelenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het