Machelen plaatst zelf verkeersborden op LuchthavenlaanReeds in mei vorig jaar besliste de gemeenteraad van Machelen om op de Luchthavenlaan een verbod op parkeren en stilstaan in te stellen. De redenen daarvoor zijn duidelijk: de verkeersveiligheid zowel voor automobilisten en fietsers verbeteren, het tegengaan van sluikstorten en afvalbergen en illegale praktijken in de transportsector.

 

Sedertdien wacht de gemeente op het Vlaams Gewest om de borden ook effectief te plaatsen. Telkens werd aangedrongen om uit te voeren wat beslist was. Een maatregel die door iedereen wordt gedragen, lokale overheid, gewest, politiezones en buurtbewoners.

 

Telkens slaagde AWV er in om met argumenten en verontschuldigingen te komen zodat op het terrein zelf een rechtsgeldige beslissing niet tot uitvoering kon gebracht worden.

 

“In de laatste communicatie vanuit het gewest zou men nog onderzoeken om van de Luchthavenlaan een autoweg te maken. Dit is absurd, want op een autoweg mogen geen fietsers rijden. Dit zou betekenen dat fietsers die de verbinding tussen het fietspad van de Woluwelaan en de Puelinckxstraat waar het fietspad richting fietsersbrug over de E19 vertrekt, helemaal niet meer kunnen gebruiken. Dit terwijl het parkeerverbod er net kwam om fietsers toe te laten veiliger op dit deel v.d. Luchthavenlaan te fietsen”, aldus schepen van Mobiliteit Dirk De Wulf.

 

Uiteindelijk kwam de belofte  van de diensten van het Vlaams Gewest om de borden tegen het bouwverlof te plaatsen.  

     

“Maar het bouwverlof is ondertussen voorbij, de borden staan er nog altijd niet. De problemen inzake  verkeersveiligheid, sluikstorten en onwettelijke praktijken inzake de transportwetgeving blijven zo maar voortduren. Daarom heb ik beslist om drastisch in te grijpen en heb de gemeentediensten opdracht gegeven de borden te plaatsen”, besluit de schepen van Mobiliteit , Dirk De Wulf.

 

Nu de borden er staan, kan de politie nog krachtdadiger optreden. Dat dergelijke borden hun effect niet missen, bewijst trouwens de situatie op de Haachtsesteenweg waar enkele weken na de plaatsing na nieuwjaar, alle problemen opgelost waren en geen enkele vrachtwagen er nog parkeert
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  11-08-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Machelen

Machelen
19-02-2018

Het college van Machelen heeft zijn project “veilige schoolomgeving” afgewerkt. De nodige reglementen worden op de eerstvolgende gemeenteraad voor goedkeuring voorgelegd. Tegen de start van het nieuwe schooljaar zullen alle maatregelen effectief in uitvoering zijn. Schepen van Mobiliteit, Dirk De Wulf: “Een veilige schoolomgeving is ingesteld op het verkeersgedrag van de...


Meer info

Machelen
Machelen
14-02-2018

Machelen heeft een nieuwe website. En u bent er net op beland. Surf door de website en zoek het antwoord op de vraag. Wie weet bent u één van de 4 winnaars! VRAAG Hoeveel kost een Kids-ID in Machelen volgens de dringende procedure? (De prijs van de Kids-ID werd aangepast op 09/02/2018. Wie tot en met 09/02/2018 de oude correcte kostprijs doorstuurde als antwoord, maakt uiteraard...


Meer info

Machelen
Machelen
14-02-2018

Volgende week wordt in Machelen een boomgaard aangeplant met streekeigen fruitrassen. Elke Machelaar zal er binnen enkele jaren de vruchten van kunnen plukken. Voor het aanplanten van de fruitbomen krijgen het schepencollege en de groendienst hulp van de leerlingen van De Windroos en De Sterrenhemel.


Meer info

Machelen
Machelen
13-02-2018

Het smartphonecafé is een gezellige bijeenkomst voor mensen die hun tablet of smartphone beter willen leren kennen. Onder begeleiding van een educatief medewerker van CBE, Open School Halle-Vilvoorde kunnen geïnteresseerden elkaar helpen om meer vertrouwd te raken met hun tablet of smartphone. U ontdekt er ongetwijfeld de leukste en handigste apps. Praktische informatie Wanneer ...


Meer info

MachelenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het