Machelen plaatst zelf verkeersborden op LuchthavenlaanReeds in mei vorig jaar besliste de gemeenteraad van Machelen om op de Luchthavenlaan een verbod op parkeren en stilstaan in te stellen. De redenen daarvoor zijn duidelijk: de verkeersveiligheid zowel voor automobilisten en fietsers verbeteren, het tegengaan van sluikstorten en afvalbergen en illegale praktijken in de transportsector.

 

Sedertdien wacht de gemeente op het Vlaams Gewest om de borden ook effectief te plaatsen. Telkens werd aangedrongen om uit te voeren wat beslist was. Een maatregel die door iedereen wordt gedragen, lokale overheid, gewest, politiezones en buurtbewoners.

 

Telkens slaagde AWV er in om met argumenten en verontschuldigingen te komen zodat op het terrein zelf een rechtsgeldige beslissing niet tot uitvoering kon gebracht worden.

 

“In de laatste communicatie vanuit het gewest zou men nog onderzoeken om van de Luchthavenlaan een autoweg te maken. Dit is absurd, want op een autoweg mogen geen fietsers rijden. Dit zou betekenen dat fietsers die de verbinding tussen het fietspad van de Woluwelaan en de Puelinckxstraat waar het fietspad richting fietsersbrug over de E19 vertrekt, helemaal niet meer kunnen gebruiken. Dit terwijl het parkeerverbod er net kwam om fietsers toe te laten veiliger op dit deel v.d. Luchthavenlaan te fietsen”, aldus schepen van Mobiliteit Dirk De Wulf.

 

Uiteindelijk kwam de belofte  van de diensten van het Vlaams Gewest om de borden tegen het bouwverlof te plaatsen.  

     

“Maar het bouwverlof is ondertussen voorbij, de borden staan er nog altijd niet. De problemen inzake  verkeersveiligheid, sluikstorten en onwettelijke praktijken inzake de transportwetgeving blijven zo maar voortduren. Daarom heb ik beslist om drastisch in te grijpen en heb de gemeentediensten opdracht gegeven de borden te plaatsen”, besluit de schepen van Mobiliteit , Dirk De Wulf.

 

Nu de borden er staan, kan de politie nog krachtdadiger optreden. Dat dergelijke borden hun effect niet missen, bewijst trouwens de situatie op de Haachtsesteenweg waar enkele weken na de plaatsing na nieuwjaar, alle problemen opgelost waren en geen enkele vrachtwagen er nog parkeert
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  11-08-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Machelen

Machelen
08-12-2017

Jaarlijks van begin november tot eind maart sluit de gemeente een overeenkomst met een firma af om sneeuw en ijzel te bestrijden op de gemeentewegen. Wanneer wordt er gestrooid? Op basis van de voorspellingen van Meteo Services, beslist de firma om uit te rijden bij waarschuwingen over gladheid op de wegen. Voor plaatselijke situaties doen wij een beroep op de patrouilles van de politie...


Meer info

Machelen
Machelen
30-11-2017

Gemeenschapscentrum ’t Kwadrant heeft een nieuwe tribune. Hierdoor wordt het zit- en kijkcomfort in de theaterzaal opmerkelijk beter. De tribune biedt plaats aan 100 mensen en kan in elkaar geschoven worden zodat verenigingen die de zaal huren zo min mogelijk aan ruimte moeten inboeten. Zij kunnen er evenwel van gebruik maken bij de organisatie van concerten, voorstellingen, …


Meer info

Machelen
Machelen
22-11-2017

De Woluwestraat wordt donderdag 23 november afgesloten tussen de G. Ferréstraat en de kruising met de Rampelbergstraat. WAAR? Woluwestraat, tussen G. Ferréstraat en kruising met Rampelbergstraat (werf kinderkribbe) WAT? storten van beton WANNEER? donderdag 23 november van 12.00 tot 14.00 uur. WERKEN? De Woluwestraat wordt er afgesloten voor alle verkeer.


Meer info

Machelen
Machelen
17-11-2017

Gemeenschapscentrum ’t Kwadrant in Machelen heeft een nieuwe tribune. Deze zorgt voor opmerkelijk kwalitatieve verbetering van de voorstellingen in de cultuurzaal. Het publiek zal voor het eerst hun zitje op deze nieuwe tribune kunnen nemen tijdens de voorstelling ‘Kontente Venten’ van het Echt Antwaarps Teater. De oude podiumelementen in cultuurzaal ’t Zand zijn...


Meer info

MachelenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het