Gemeente Riemst investeert in milieuvriendelijke wagens op CNG aardgasVia een samenaankoop met Infrax als opdrachtcentrale kocht de gemeente Riemst twee nieuwe wagens aan op CNG aardgas, de meest milieuvriendelijke fossiele brandstof.

 

In 2015 kocht de gemeente Riemst een elektrisch voertuig aan en werden er twee elektrische laadpalen geïnstalleerd. Daarnaast stimuleert infrax ook het gebruik van CNG of Compressed Natural Gas, wat staat voor samengeperst aardgas, de meest milieuvriendelijke fossiele brandstof.

 

Mathieu Eycken, schepen van Leefmilieu: “De aankoop kadert in de verjonging van het wagenpark en de bijdrage tot het behalen van de Europese 20/20/20 doelstellingen, waarbij er 20% minder CO2-uitstoot moet zijn tegen 2020. Onze gemeente wil hiermee zijn ambitie op het vlak van klimaatbeleid kracht bijzetten en meewerken aan de provinciale klimaatdoelstelling.

 

De Fiat Doblo voor gemengd gebruik en de bestelwagen Fiat Ducato op aardgas krijgen herkenbare stickers met het CNG aardgas logo.

 

De voertuigen kennen verschillende voordelen t.o.v. een dieselvoertuig.

 

Mathieu Eycken, schepen van Leefmilieu: “Ze stoten tot 25% minder CO2 uit, 60 tot 80% minder stikstofoxiden en 95% minder fijn stof dan een dieselvoertuig.”

De wagens zijn voorzien van een hybride motor die zowel op CNG als op gewone benzine draait, de actieradius bedraagt zo circa 800 kilometer. De motor is bovendien stiller dan bij een dieselwagen.

 

Mark Vos, Burgemeester: “De voertuigen op CNG aardgas hebben ook voordelen t.o.v elektrische voertuigen. De actieradius met een volle gastank bedraagt 300 tot 400 km, terwijl dit bij een elektrisch voertuig slechts 160 km is. Bovendien zijn de voertuigen ook goedkoper in aankoop.”

 

Infrax ondersteunt lokale besturen die een aardgasvoertuig aankopen via een korting van 29 tot 45% bij aankoop van een wagen en een premie van 2.000 euro per voertuig. De aankoop van beide wagens op CNG aardgas is goed voor een investering van 41.078,89 euro incl. BTW.

 

Daarnaast werd er via een raamoverkomst met de Vlaamse overheid een vrachtwagen met containerhaaksysteem gekocht, omdat er slijtage kwam op het oude systeem.

 

De kostprijs van de nieuwe vrachtwagen met containerhaaksysteem bedraagt 141.750,29 euro incl. BTW. 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  09-10-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Riemst

Riemst
22-09-2018

Op vrijdag 27 mei 2016 werd Riemst hevig getroffen door een wolkbreuk. De gemeente nam versnelde maatregelen om wateroverlast in de toekomst te vermijden. Ook de Kuilenzouw, gelegen aan de Keelstraat in Vroenhoven, werd aangepast met steun van de provincie Limburg, Infrax en de Vlaamse Waterweg. De werken zijn nu officieel afgerond en dat werd vanavond gevierd met de buurtbewoners. Op vrijdag...


Meer info

Riemst
Riemst
22-09-2018

Zondag 23 september trekken de Riemstse harmonies, fanfares en drumbands samen naar Oostende om zich de longen uit het lijf te blazen. Dit voor een nieuwe editie van ‘Uitblazen in Oostende’. Op verschillende locaties in de stad voeren ze concerten op. Er nemen 8 Riemstse muziekverenigingen deel, goed voor 250 muzikanten. Marina Pauly, schepen van Socio-Culturele Verenigingen:...


Meer info

Riemst
Riemst
19-09-2018

Iedere Riemstenaar kent ’t Paenhuys. Het complex wordt gemiddeld 300 keer per jaar verhuurd voor bijeenkomsten of evenementen en ook Dienstencentrum De Linde heeft er haar intrek met een gevarieerd aanbod. De accommodatie is dan ook perfect ingesteld op de Riemstse behoeften. De gemeente zet de jarenlange werking van vzw Parochiale Werkgroep ’t Paenhuys in de toekomst dan ook graag...


Meer info

Riemst
Riemst
13-09-2018

Ongeveer een jaar geleden gaf de vzw Parochiale Werkgroep ’t Paenhuys aan te willen stoppen met de uitbating van het Riemstse ontmoetingscentrum ’t Paenhuys. Het aantal leden van de vzw daalde en het beheer van ’t Paenhuys werd te complex voor de overgebleven en ouder wordende vrijwilligers. De gemeente Riemst besloot daarom zelf het beheer van ’t Paenhuys op zich te...


Meer info

RiemstAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het