Inzet lokale besturen levert vele bezoekers op voor jobbeurs VDABDinsdag 10 oktober vond in de Stadsfeestzaal van Aarschot een jobbeurs plaats. Dit was een gezamenlijk initiatief van Aarschot, Diest, Begijnendijk, Bekkevoort, Tielt-Winge en Scherpenheuvel-Zichem, VDAB en Taskforce Spitsregio Leuven. Dankzij de inzet van de lokale besturen werd de jobbeurs een groot succes met bijna 1.000 bezoekers.


Werkgevers tevreden over jobbeurs
De talrijk aanwezige werkgevers waren bijzonder tevreden over de opkomst en de profielen van bezoekers. Vele werkgevers kwamen uit de regio Aarschot-Diest.


“Ik heb een 20-tal CV’s verzameld op de jobbeurs en ik denk daaruit toch minstens één werkkracht te kunnen aanwerven, dus ik ben zeker tevreden met mijn deelname”, zegt Johan Verschuren, zaakvoerder van Verschuren Hugo NV uit Begijnendijk.


“We maakten kennis met enkele interessante mensen op deze lokale jobbeurs en eerlijk gezegd overtrof dit onze verwachtingen. We zijn namelijk al even via andere (media)kanalen op zoek naar erg specifieke technische profielen met wie we de uitdagingen van de toekomst kunnen aangaan”, zegt Peter Willems, HR Department Leader van Duracell Batteries.


Werkkrachten uit de eigen streek
Mattias Paglialunga, schepen van Lokale Economie van de stad Aarschot: “Lokale besturen willen ondernemers en bedrijven aan zich binden. Het is dus belangrijk dat ze werkkrachten uit de eigen streek vinden.


Studenten begeleiden in zoektocht naar werk
André Peeters, burgemeester van de stad Aarschot, bevoegd voor Onderwijs: “Het verheugde me dat veel scholen zich inschreven voor de jobbeurs. Een 100-tal leerlingen uit het secundair onderwijs volgden workshops die hen sterker maken in hun toekomstige zoektocht naar werk.”

Jobbeurs zet werkplekleren in de kijker
De regio Aarschot-Diest kent zoals de rest van Vlaanderen een dalende werkloosheid.
Langdurig werkzoekenden zijn niet altijd te matchen met de lokale openstaande vacatures.
Daarom stond het nieuwe werkplekleren centraal op deze jobbeurs. Werkzoekenden kunnen via deze maatregel gedurende een korte periode werkervaring opdoen op een echte werkvloer.
Potentiële kandidaten krijgen daardoor langer de tijd om zich in te werken in de job.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  13-10-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Aarschot

Aarschot
+1
25-04-2018

Creatieve ateliers De beelden werden gemaakt van 1969 tot 1993 in creatieve ateliers in psychiatrische ziekenhuizen, geleid door Vincent Halflants. Hij leerde patiënten verschillende beeldtalen als tekenen, beeldhouwen en boetseren. Experiment Wat betekenen deze jaren in creatieve ateliers bij schizofrenen en verslaafden nu? Volgens de kunstenaar is het een soort van scheppingsverhaal en...


Meer info

Aarschot
Aarschot
+1
20-04-2018

Vanaf begin februari organiseerde het Rode Kruis Aarschot de cursussen ‘Eerste Hulp’ en ‘Helper’. Op woensdag 18 april kregen de deelnemers die slaagden voor het cursusexamen, hun officiële brevet. Ook huldigde het Rode Kruis Aarschot een elftal vrijwilligers voor hun inzet. Cursussen ‘Eerste Hulp’ en ‘Helper’ De cursus ‘Eerste...


Meer info

Aarschot
Aarschot
19-04-2018

Dit jaar trekt ’t Spelgezelschap met de voorstelling “Een kernoorlog overleven” naar de huiskamers van inwoners. Dat doet ze met de steun van Het Gasthuis en de Intergemeentelijke Culturele samenwerking (IGCS), een culturele samenwerking tussen Rotselaar, Holsbeek, Scherpenheuvel-Zichem, Begijnendijk en Aarschot. De voorstelling in Aarschot gaat door op 9 mei om 20 uur in Villa...


Meer info

Aarschot
Aarschot
19-04-2018

Op zondag 22 april is het in heel Vlaanderen en Brussel Erfgoeddag. Dit jaar is het thema ‘kiezen’ en dat zal je duidelijk merken tijdens de verschillende activiteiten. Ook de stad Aarschot doet mee en zet haar erfgoed in de kijker. Je kan er terecht in de Stedelijke Bibliotheek voor meer informatie over de Archiefbank Hageland. Het Stedelijk Museum geeft op haar beurt meer informatie...


Meer info

AarschotAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het