Inzet lokale besturen levert vele bezoekers op voor jobbeurs VDABDinsdag 10 oktober vond in de Stadsfeestzaal van Aarschot een jobbeurs plaats. Dit was een gezamenlijk initiatief van Aarschot, Diest, Begijnendijk, Bekkevoort, Tielt-Winge en Scherpenheuvel-Zichem, VDAB en Taskforce Spitsregio Leuven. Dankzij de inzet van de lokale besturen werd de jobbeurs een groot succes met bijna 1.000 bezoekers.


Werkgevers tevreden over jobbeurs
De talrijk aanwezige werkgevers waren bijzonder tevreden over de opkomst en de profielen van bezoekers. Vele werkgevers kwamen uit de regio Aarschot-Diest.


“Ik heb een 20-tal CV’s verzameld op de jobbeurs en ik denk daaruit toch minstens één werkkracht te kunnen aanwerven, dus ik ben zeker tevreden met mijn deelname”, zegt Johan Verschuren, zaakvoerder van Verschuren Hugo NV uit Begijnendijk.


“We maakten kennis met enkele interessante mensen op deze lokale jobbeurs en eerlijk gezegd overtrof dit onze verwachtingen. We zijn namelijk al even via andere (media)kanalen op zoek naar erg specifieke technische profielen met wie we de uitdagingen van de toekomst kunnen aangaan”, zegt Peter Willems, HR Department Leader van Duracell Batteries.


Werkkrachten uit de eigen streek
Mattias Paglialunga, schepen van Lokale Economie van de stad Aarschot: “Lokale besturen willen ondernemers en bedrijven aan zich binden. Het is dus belangrijk dat ze werkkrachten uit de eigen streek vinden.


Studenten begeleiden in zoektocht naar werk
André Peeters, burgemeester van de stad Aarschot, bevoegd voor Onderwijs: “Het verheugde me dat veel scholen zich inschreven voor de jobbeurs. Een 100-tal leerlingen uit het secundair onderwijs volgden workshops die hen sterker maken in hun toekomstige zoektocht naar werk.”

Jobbeurs zet werkplekleren in de kijker
De regio Aarschot-Diest kent zoals de rest van Vlaanderen een dalende werkloosheid.
Langdurig werkzoekenden zijn niet altijd te matchen met de lokale openstaande vacatures.
Daarom stond het nieuwe werkplekleren centraal op deze jobbeurs. Werkzoekenden kunnen via deze maatregel gedurende een korte periode werkervaring opdoen op een echte werkvloer.
Potentiële kandidaten krijgen daardoor langer de tijd om zich in te werken in de job.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  13-10-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Aarschot

Aarschot
22-01-2018

Eind vorig jaar voerde Riopact de nodige werken uit voor de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel in de Rumoldus Wetzstraat. Op het kruispunt werd de nodige verbinding gemaakt met de bestaande riolering in de Amerstraat. Voor de kerstvakantie werd het kruispunt voorzien van een tijdelijke verharding opdat het voorlopig al opengesteld kon worden voor het doorgaand verkeer. Volgens de huidige...


Meer info

Aarschot
Aarschot
22-01-2018

Meetshovenbos is een prachtig domeinbos van bijna 78 hectare aan de rand van het stadscentrum. Het bos is voortdurend in beweging. Recent nog startten de werken voor de inrichting van een avontuurlijke speelzone. Vorig jaar werden de natuurlopen en de bivakzone ingericht. ANB zet in op ‘beleving’ in Meetshovenbos “Het afgelopen jaar investeerde het Agentschap voor Natuur en...


Meer info

Aarschot
Aarschot
19-01-2018

Kreeg je tijdens de Nieuwjaarsdrink een draagtas, maar had je toch liever een mok? Dan kan je deze binnenkort inwisselen op het stadhuis. We bestelden 600 mokken bij. Van zodra de mokken geleverd zijn, berichten we over de periode om in te wisselen. De aanwezige Aarschottenaren konden op de nieuwjaarsdrink hun kerstkaart inwisselen voor een hippe draagtas of unieke mok. Deze actie was een...


Meer info

Aarschot
Aarschot
>>
19-01-2018

Het heet niet voor niets Classy Sundays: het is klassieke muziek, het is Classy en stijlvol, maar het is ook zondag: warm, gezellig en ontspannend.' Beter dan dit citaat van Clara Evens zelve kunnen we het niet omschrijven! De jonge, beloftevolle, Aarschotse violiste Clara Evens kreeg van CC Het Gasthuis carte blanche om een klassiek muziekprogramma uit te werken. Het resultaat; Classy...


Meer info

AarschotAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het