Week van het Bos - De natuur beweegt ons allemaal!Ten zuidwesten van Hasselt, op de grens van de deelgemeentes Kermt en Stevoort, ligt een afwisselend landschap met bossen, weilanden en akkers die rijk zijn aan kleine landschapselementen zoals hagen, houtkanten, knotbomen en poelen. Het gebied wordt doorsneden door talrijke grachtjes. Hier wandel je bijna volledig op onverharde wegen door een verrassend mooi landschap. 

 

Om de bijzondere waarde van dit gebied te bewaren en te versterken engageerden de dorpsraad van Kermt, het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren, het Agentschap Natuur en Bos en de stad Hasselt zich in een actief samenwerkingsverband. Samen ontwikkelden ze een actieplan om actief aan landschapsherstel te doen, een kwalitatieve landschapswandeling te realiseren en de buurtbewoners hier zoveel mogelijk in te betrekken.

 

Feestelijke opening
Op zondag 15 oktober worden hier de vruchten van geplukt  en kunnen de eerste wandelaars genieten van al het moois dat de Herkenrodebossen te bieden hebben. 

Twee permanent bewegwijzerde wandelingen (4 en 6,5 km) worden officieel geopend.  Meer dan 90 % van het traject loopt over onverhard terrein door een zeer gevarieerd en goed bewaard historisch landschap. Het grootste deel van het gebied is eigendom van het Agentschap voor Natuur en Bos, maar de wandeling loopt ook over enkele privé-eigendommen.

Vanaf 14 uur kun je wandelen onder begeleiding van een natuurgids maar natuurlijk ben je ook vrij om de wandeling op eigen houtje te ontdekken. Geniet van de wandeling en respecteer de natuur. Honden zijn ook welkom, maar wel aan de lijn! Kinderen kunnen zich uitleven in een natuurlijk speelbos van 3,7 ha. Voor de opening wordt dit bos helemaal omgetoverd tot een adventure park met een apenbrug, pendule, boomklimmen….

 

Praktisch

Wanneer?  Zondag 15 oktober  – van 14 tot 17 uur (vrij vertrek)
Waar? Jeugd-en sportcentrum, Ten Hove, Kermt: toegang via Kermtstraat

 

14 – 15 uur Start begeleide wandelingen met natuurgids

 

Doorlopend:

  • Begeleide activiteiten in het speelbos
  • Stadsimker vertelt over honing –en wilde bijen
  • Terras aan het jeugd – en sportcentrum
  • Vrije wandeling (4 of 6,5 km)Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  13-10-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Hasselt

Hasselt
17-10-2017

Op donderdag 19 oktober gaan 15.000 scholieren tussen de 15 en 18 jaar één dag niet naar school. Daaronder ook 200 jongeren uit Hasseltse middelbare scholen. Spijbelen doen ze evenwel niet: ze steken de handen uit de mouwen op de werkvloer. Dat doen ze in het kader van YOUCA Action Day, het voormalige Zuiddag. Ze werken één dag voor het goede doel. “Ook onze...


Meer info

Hasselt
Hasselt
13-10-2017

Vanaf nu kan je in het Jenevermuseum terecht voor smakelijke workshop rond jenever en cocktails. ‘Want jenever is hét ingrediënt bij uitstek voor cocktails,’ zegt directeur Davy Jacobs. Samen met cocktailbar Koks & Tales werkt het museum een proeverij uit. Als graanjenever puur gedegusteerd wordt, is hij bijzonder lekker, maar dus ook als smaakmaker in cocktails....


Meer info

Hasselt
Hasselt
12-10-2017

Op zaterdag 14 oktober 2017 dooft Hasselt ’s avonds de lichten voor de ‘Nacht van de duisternis’. “Met deelname aan deze campagne willen we de impact van lichtvervuiling in de kijker plaatsen”, verduidelijkt schepen van Milieu, Joost Venken. “Voor sommige mensen leidt dit tot slaapgebrek en gezondheidsproblemen, maar ook het bioritme van planten en dieren wordt...


Meer info

HasseltAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het