Omgevingswerken aan kapel aan Free CoekaertspleinDe stad Aarschot heeft de buitenomgeving van de kapel O.L.V. van de Zeven Smarten in Bergvijver in erfpacht. Momenteel voert de stad omgevingswerken aan de kapel uit om de toegankelijkheid te verbeteren.


Free Coekaertsplein
Het pleintje aan de kapel werd in 2011 omgedoopt tot Free Coekaertsplein. Free Coekaerts was burgemeester van 1982 tot 1989 en afkomstig van Bergvijver. Op vraag van de buurtbewoners werd het plein omgevormd tot een verharde parking met 13 parkeerplaatsen. Op de hoeken werden plantenvakken aangelegd. De mogelijkheid om er containers voor de papierslagen en permanente glascontainers te plaatsen, werd ook voorzien.
Op 15 december 2012 vond in de kapel de laatste eredienst plaats en werd zij ontwijd. De kapel bleef twee jaar leegstaan tot Herman Pelgrims en Dirk Smekens Bergvijver-Cultureel oprichtten. Als opener organiseerden ze er een kleinkunstavond met Elly en Rikkert. Later traden er onder meer nog Sabien Tiels en Barbara Dex op.


De kapel doet dienst voor allerlei culturele activiteiten zoals een kerstmarkt, tentoonstelling, quiz, receptie, wijkfeest… Wekelijks wordt ze op zondag gebruikt door de Evangelische Kerk. De vieringen kunnen op enige belangstelling rekenen. Op zondag 29 oktober zal de VRT zelfs een evangelische viering vanuit de kapel Bergvijver uitzenden.


Omgevingswerken aan kapel
Burgemeester André Peeters: “In functie van de rolstoelgebruikers leggen we de trappen opnieuw aan. Ze kunnen de kapel langs beide zijden bereiken via een hellend vlak. De voor hen bedoelde parkings sluiten nu korter aan bij de hellende vlakken. Met een minimum aan financiële middelen en de vakkundigheid van onze mensen van de dienst wegenwerken en de groendienst realiseren wij hier een mooi project voor Bergvijver.”


Beeld en groenaanleg
Schepen van Openbare Werken Christel Verlinden: “Kers op de taart is het beeld ‘Spelende kinderen’, geschonken door de vzw Parochiale werken Bergvijver. Het beeld van 60 cm hoog en 50 cm breed verwijst naar het vroegere schooltje. Het zal op een hoge sokkel vooraan de straat prijken. Chantal Smets beeldhouwde het uit Franse witte steen. Het groen leggen we aan met speciale aandacht voor het beeld. We omkaderen het geheel met siergrassen, vaste planten, bloembollen en een solitaire heester in de vernieuwde plantenbakken.”
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  16-10-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Aarschot

Aarschot
+1
25-04-2018

Creatieve ateliers De beelden werden gemaakt van 1969 tot 1993 in creatieve ateliers in psychiatrische ziekenhuizen, geleid door Vincent Halflants. Hij leerde patiënten verschillende beeldtalen als tekenen, beeldhouwen en boetseren. Experiment Wat betekenen deze jaren in creatieve ateliers bij schizofrenen en verslaafden nu? Volgens de kunstenaar is het een soort van scheppingsverhaal en...


Meer info

Aarschot
Aarschot
+1
20-04-2018

Vanaf begin februari organiseerde het Rode Kruis Aarschot de cursussen ‘Eerste Hulp’ en ‘Helper’. Op woensdag 18 april kregen de deelnemers die slaagden voor het cursusexamen, hun officiële brevet. Ook huldigde het Rode Kruis Aarschot een elftal vrijwilligers voor hun inzet. Cursussen ‘Eerste Hulp’ en ‘Helper’ De cursus ‘Eerste...


Meer info

Aarschot
Aarschot
19-04-2018

Dit jaar trekt ’t Spelgezelschap met de voorstelling “Een kernoorlog overleven” naar de huiskamers van inwoners. Dat doet ze met de steun van Het Gasthuis en de Intergemeentelijke Culturele samenwerking (IGCS), een culturele samenwerking tussen Rotselaar, Holsbeek, Scherpenheuvel-Zichem, Begijnendijk en Aarschot. De voorstelling in Aarschot gaat door op 9 mei om 20 uur in Villa...


Meer info

Aarschot
Aarschot
19-04-2018

Op zondag 22 april is het in heel Vlaanderen en Brussel Erfgoeddag. Dit jaar is het thema ‘kiezen’ en dat zal je duidelijk merken tijdens de verschillende activiteiten. Ook de stad Aarschot doet mee en zet haar erfgoed in de kijker. Je kan er terecht in de Stedelijke Bibliotheek voor meer informatie over de Archiefbank Hageland. Het Stedelijk Museum geeft op haar beurt meer informatie...


Meer info

AarschotAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het