Omgevingswerken aan kapel aan Free CoekaertspleinDe stad Aarschot heeft de buitenomgeving van de kapel O.L.V. van de Zeven Smarten in Bergvijver in erfpacht. Momenteel voert de stad omgevingswerken aan de kapel uit om de toegankelijkheid te verbeteren.


Free Coekaertsplein
Het pleintje aan de kapel werd in 2011 omgedoopt tot Free Coekaertsplein. Free Coekaerts was burgemeester van 1982 tot 1989 en afkomstig van Bergvijver. Op vraag van de buurtbewoners werd het plein omgevormd tot een verharde parking met 13 parkeerplaatsen. Op de hoeken werden plantenvakken aangelegd. De mogelijkheid om er containers voor de papierslagen en permanente glascontainers te plaatsen, werd ook voorzien.
Op 15 december 2012 vond in de kapel de laatste eredienst plaats en werd zij ontwijd. De kapel bleef twee jaar leegstaan tot Herman Pelgrims en Dirk Smekens Bergvijver-Cultureel oprichtten. Als opener organiseerden ze er een kleinkunstavond met Elly en Rikkert. Later traden er onder meer nog Sabien Tiels en Barbara Dex op.


De kapel doet dienst voor allerlei culturele activiteiten zoals een kerstmarkt, tentoonstelling, quiz, receptie, wijkfeest… Wekelijks wordt ze op zondag gebruikt door de Evangelische Kerk. De vieringen kunnen op enige belangstelling rekenen. Op zondag 29 oktober zal de VRT zelfs een evangelische viering vanuit de kapel Bergvijver uitzenden.


Omgevingswerken aan kapel
Burgemeester André Peeters: “In functie van de rolstoelgebruikers leggen we de trappen opnieuw aan. Ze kunnen de kapel langs beide zijden bereiken via een hellend vlak. De voor hen bedoelde parkings sluiten nu korter aan bij de hellende vlakken. Met een minimum aan financiële middelen en de vakkundigheid van onze mensen van de dienst wegenwerken en de groendienst realiseren wij hier een mooi project voor Bergvijver.”


Beeld en groenaanleg
Schepen van Openbare Werken Christel Verlinden: “Kers op de taart is het beeld ‘Spelende kinderen’, geschonken door de vzw Parochiale werken Bergvijver. Het beeld van 60 cm hoog en 50 cm breed verwijst naar het vroegere schooltje. Het zal op een hoge sokkel vooraan de straat prijken. Chantal Smets beeldhouwde het uit Franse witte steen. Het groen leggen we aan met speciale aandacht voor het beeld. We omkaderen het geheel met siergrassen, vaste planten, bloembollen en een solitaire heester in de vernieuwde plantenbakken.”
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  16-10-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Aarschot

Aarschot
19-01-2018

Kreeg je tijdens de Nieuwjaarsdrink een draagtas, maar had je toch liever een mok? Dan kan je deze binnenkort inwisselen op het stadhuis. We bestelden 600 mokken bij. Van zodra de mokken geleverd zijn, berichten we over de periode om in te wisselen. De aanwezige Aarschottenaren konden op de nieuwjaarsdrink hun kerstkaart inwisselen voor een hippe draagtas of unieke mok. Deze actie was een...


Meer info

Aarschot
Aarschot
>>
19-01-2018

Het heet niet voor niets Classy Sundays: het is klassieke muziek, het is Classy en stijlvol, maar het is ook zondag: warm, gezellig en ontspannend.' Beter dan dit citaat van Clara Evens zelve kunnen we het niet omschrijven! De jonge, beloftevolle, Aarschotse violiste Clara Evens kreeg van CC Het Gasthuis carte blanche om een klassiek muziekprogramma uit te werken. Het resultaat; Classy...


Meer info

Aarschot
Aarschot
19-01-2018

Voor de editie januari-februari ging het stadsmagazine van Aarschot op bezoek bij Clara. Een interview van en over een talentrijke, pittige jongedame die weet wat ze wil. Lees hier het interview


Meer info

Aarschot
Aarschot
17-01-2018

Sinds 1 december 2017 laat de provincie Vlaams-Brabant oppervlakkige ruimingswerken uitvoeren aan enkele waterlopen in Aarschot. Het gaat om de Heidelaakbeek, Moutlaak en Vennebeek. De werken lopen nog tot 31 maart 2018. De oppervlakkige ruimingswerken omvatten het wegnemen van allerlei ongewenste materialen en voorwerpen zoals afval, afbraakmateriaal, takken, grove plantenresten en dergelijke....


Meer info

AarschotAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het