Belgisch designverlichtingsspecialist kreon lanceert vernieuwd succesprofiel kreon nuitHet Belgische bedrijf kreon, dé internationale referentie in designarmaturen, heeft haar bestverkopende profielsysteem, kreon nuit, een upgrade gegeven.

 

kreon nuit maakt sinds 2012 deel uit van het kreongamma en was het eerste profiel van dit bedrijf dat volledig op ledmodules werkt. Door het grote succes van kreon nuit werd besloten die profielen, waar mogelijk, aan te passen en te vernieuwen, zodat ze maximaal beantwoorden aan de eisen van de talrijke projecten waarin ze kunnen worden toegepast.

 

kreon nuit is een downlight-profielsysteem dat lichtpunten in één doorlopende discrete schaduwzone samenbrengt. De profielen worden zo opgesteld, dat de lichtmodules exact gepositioneerd worden op die plaatsen waar er licht nodig is. De modellen van kreon nuit kunnen worden ingebouwd, opgebouwd, en nu ook worden gependeld. kreon nuit kan in standaardlengtes of op maat worden besteld, zodat perfect aan de eisen van ieder project kan tegemoet gekomen worden.

 

Verbeteringen voor de gebruiker én voor de installateur

De nieuwe kreon nuitprofielen verbruiken nog minder energie, garanderen een nog betere kleurweergave en zijn gemaakt van milieuvriendelijker materiaal: ze bestaan voor 95% uit gerecycleerd aluminium.

Naast zwarte kan je nu ook kiezen voor volledig witte profielen. Ideaal voor in bepaalde keukens, badkamers, ziekenhuizen, kantoren…

 

De kreon nuitprofielen kunnen nu tevens gefaseerd via DALI, 1-10V of Phase worden gedimd. Zo bieden ze nog meer functionaliteit en nog meer gebruiksgemak, en kan het ideale evenwicht tussen visueel comfort en een aangename sfeer worden gerealiseerd.  Daarnaast kunnen de armaturen nu ook gependeld geïnstalleerd worden.

 

Voor de vakmensen werd de standaardafmeting van het langste profiel iets groter gemaakt. Dat meet nu 750 mm x 42.5 mm x 60 mm (L x B x H). Ook is er een gemakkelijkere aansluiting aan de bovenkant van het profiel mogelijk en werd het montagesysteem verbeterd. De kreon nuitprofielen kunnen nu sneller en toch steviger geplaatst worden.

 

Minimaal volume, maximale energiebesparing

kreon nuit is een elementair vormgegeven balk, die als een massieve lijn grafische elementen in de architectuur kan brengen. Die eenvoudige vorm trekt heel weinig aandacht en kan gemakkelijk in combinatie met andere lichtproducten van kreon worden gebruikt. Met kreon nuit kan de ledtechnologie op een artistieke manier worden toegepast zonder dat veel energie wordt verbruikt.

 

Geavanceerde en gepatenteerde lens

Wat kreon nuit nog zo uitzonderlijk maakt, is de geavanceerde en gepatenteerde dubbelfocus TIR-lens (Total Internal Reflection) die ontwikkeld werd in samenwerking met het Bartenbach Lichtlabor uit Oostenrijk. Die lens heeft maar een sleuf van 10 mm nodig om het licht in 2 straalhoeken (14° en 29°) te verspreiden. De lichtbron in kreon nuit bestaat uit 5 ledmodules van samen 6.9 W (500 mA) met een kleurweergave van CRI 90+ en een keuze uit 3 kleurtemperaturen 2700K, 3000K en 4000K.

 

De armatuur heeft een hoog rendement en een ideale warmtehuishouding, waardoor een lumenbehoud van 500lm tot 60.000 uren wordt gegarandeerd.

 

Toepassingen en prijzen

kreon nuit is bij uitstek geschikt voor zowel high-end residentiële projecten als voor professionele gebouwen (hotels, restaurants, kantoren…).

 

De prijzen zijn afhankelijk van het aantal modules per profiel en het vereiste maatwerk. Richtprijs voor 1 module (zonder maatwerk) is +- 300 euro.

 

kreon: purity in light

Sinds 1982 ontwikkelt en produceert het Belgische bedrijf kreon (nu gevestigd in Opglabbeek) architecturale verlichting, metalen plafondsystemen en akoestische systemen die worden toegepast in residentiële interieurs, horeca- en handelszaken, toonzalen en kantoorruimtes wereldwijd.

kreon draagt al sinds zijn ontstaan drie principes in het vaandel: eenheid in ontwerp, eenvoud in techniek, en precisie in detail. Door zich consequent aan deze principes te houden, is het bedrijf uitgegroeid tot dé internationale referentie in designarmaturen.

kreon is vooral bekend als aanbieder van ‘Purity in light’. kreon creëert verlichtingsoplossingen die als producten op zich minimaal aanwezig zijn en op de achtergrond blijven, zodat het licht zelf de show kan stelen. Alle lichtarmaturen zijn ontdaan van elk overtollig detail en opgebouwd vanuit hun meest zuivere basisvorm om optimaal te kunnen passen in de hedendaagse architectuur.

De productielijn omvat diverse reeksen downlighters, uplighters en sidelighters die harmonieus opgaan in plafonds, vloeren en muren, en geschikt zijn voor binnen- en buitentoepassingen.

 

kreon

Industrieweg-Noord 1152

3660 Opglabbeek

marketing@kreon.com
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  16-11-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je ondernemersnieuws?
 Meer nieuws over Marquiz

Brugge
13-01-2018

Warmtepompen zetten de gratis energie die in de grond, het water of de lucht is opgeslagen om in warmte voor je centrale verwarming en je sanitair warm water. Ze zijn de meest efficiënte toepassing van hernieuwbare energie en ze zorgen ervoor dat je woning energiezuinig, milieuvriendelijk én future proof wordt. In nieuwe, goed geïsoleerde woningen, met vloerverwarming of...


Meer info

Marquiz
Brugge
12-12-2017

Net op het moment dat warmtepompen weer meer zullen meetellen bij het berekenen van het E-peil (de berekeningswijze van het EPB wordt op 1 januari 2018 aangepast) brengt de Groupe Atlantic vier nieuwe lucht-waterwarmtepompen op de markt: de Alféa AI Extensa en Extensa Duo (uitsluitend voor nieuwbouw) en de Excellia en Excellia Duo (voor nieuwbouw en renovatie), geschikt voor verwarming, of...


Meer info

Marquiz
Brugge
17-11-2017

Op zoek naar een concreet, niet-merkgebonden antwoord op alle vragen over zonneboilerinstallaties die je als bouwer of verbouwer kan hebben? Die krijg je – nu ook op een heel visuele manier – van SolarBoy op www.InfoZonneBoiler.be, het zonneboiler-infoplatform van de Belgische zonneboilerfederatie Belsolar. Zonneboiler-infoplatform Een zonneboiler met thermische zonnecollectoren...


Meer info

MarquizAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het