Belgisch designverlichtingsspecialist kreon lanceert vernieuwd succesprofiel kreon nuitHet Belgische bedrijf kreon, dé internationale referentie in designarmaturen, heeft haar bestverkopende profielsysteem, kreon nuit, een upgrade gegeven.

 

kreon nuit maakt sinds 2012 deel uit van het kreongamma en was het eerste profiel van dit bedrijf dat volledig op ledmodules werkt. Door het grote succes van kreon nuit werd besloten die profielen, waar mogelijk, aan te passen en te vernieuwen, zodat ze maximaal beantwoorden aan de eisen van de talrijke projecten waarin ze kunnen worden toegepast.

 

kreon nuit is een downlight-profielsysteem dat lichtpunten in één doorlopende discrete schaduwzone samenbrengt. De profielen worden zo opgesteld, dat de lichtmodules exact gepositioneerd worden op die plaatsen waar er licht nodig is. De modellen van kreon nuit kunnen worden ingebouwd, opgebouwd, en nu ook worden gependeld. kreon nuit kan in standaardlengtes of op maat worden besteld, zodat perfect aan de eisen van ieder project kan tegemoet gekomen worden.

 

Verbeteringen voor de gebruiker én voor de installateur

De nieuwe kreon nuitprofielen verbruiken nog minder energie, garanderen een nog betere kleurweergave en zijn gemaakt van milieuvriendelijker materiaal: ze bestaan voor 95% uit gerecycleerd aluminium.

Naast zwarte kan je nu ook kiezen voor volledig witte profielen. Ideaal voor in bepaalde keukens, badkamers, ziekenhuizen, kantoren…

 

De kreon nuitprofielen kunnen nu tevens gefaseerd via DALI, 1-10V of Phase worden gedimd. Zo bieden ze nog meer functionaliteit en nog meer gebruiksgemak, en kan het ideale evenwicht tussen visueel comfort en een aangename sfeer worden gerealiseerd.  Daarnaast kunnen de armaturen nu ook gependeld geïnstalleerd worden.

 

Voor de vakmensen werd de standaardafmeting van het langste profiel iets groter gemaakt. Dat meet nu 750 mm x 42.5 mm x 60 mm (L x B x H). Ook is er een gemakkelijkere aansluiting aan de bovenkant van het profiel mogelijk en werd het montagesysteem verbeterd. De kreon nuitprofielen kunnen nu sneller en toch steviger geplaatst worden.

 

Minimaal volume, maximale energiebesparing

kreon nuit is een elementair vormgegeven balk, die als een massieve lijn grafische elementen in de architectuur kan brengen. Die eenvoudige vorm trekt heel weinig aandacht en kan gemakkelijk in combinatie met andere lichtproducten van kreon worden gebruikt. Met kreon nuit kan de ledtechnologie op een artistieke manier worden toegepast zonder dat veel energie wordt verbruikt.

 

Geavanceerde en gepatenteerde lens

Wat kreon nuit nog zo uitzonderlijk maakt, is de geavanceerde en gepatenteerde dubbelfocus TIR-lens (Total Internal Reflection) die ontwikkeld werd in samenwerking met het Bartenbach Lichtlabor uit Oostenrijk. Die lens heeft maar een sleuf van 10 mm nodig om het licht in 2 straalhoeken (14° en 29°) te verspreiden. De lichtbron in kreon nuit bestaat uit 5 ledmodules van samen 6.9 W (500 mA) met een kleurweergave van CRI 90+ en een keuze uit 3 kleurtemperaturen 2700K, 3000K en 4000K.

 

De armatuur heeft een hoog rendement en een ideale warmtehuishouding, waardoor een lumenbehoud van 500lm tot 60.000 uren wordt gegarandeerd.

 

Toepassingen en prijzen

kreon nuit is bij uitstek geschikt voor zowel high-end residentiële projecten als voor professionele gebouwen (hotels, restaurants, kantoren…).

 

De prijzen zijn afhankelijk van het aantal modules per profiel en het vereiste maatwerk. Richtprijs voor 1 module (zonder maatwerk) is +- 300 euro.

 

kreon: purity in light

Sinds 1982 ontwikkelt en produceert het Belgische bedrijf kreon (nu gevestigd in Opglabbeek) architecturale verlichting, metalen plafondsystemen en akoestische systemen die worden toegepast in residentiële interieurs, horeca- en handelszaken, toonzalen en kantoorruimtes wereldwijd.

kreon draagt al sinds zijn ontstaan drie principes in het vaandel: eenheid in ontwerp, eenvoud in techniek, en precisie in detail. Door zich consequent aan deze principes te houden, is het bedrijf uitgegroeid tot dé internationale referentie in designarmaturen.

kreon is vooral bekend als aanbieder van ‘Purity in light’. kreon creëert verlichtingsoplossingen die als producten op zich minimaal aanwezig zijn en op de achtergrond blijven, zodat het licht zelf de show kan stelen. Alle lichtarmaturen zijn ontdaan van elk overtollig detail en opgebouwd vanuit hun meest zuivere basisvorm om optimaal te kunnen passen in de hedendaagse architectuur.

De productielijn omvat diverse reeksen downlighters, uplighters en sidelighters die harmonieus opgaan in plafonds, vloeren en muren, en geschikt zijn voor binnen- en buitentoepassingen.

 

kreon

Industrieweg-Noord 1152

3660 Opglabbeek

marketing@kreon.com
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  16-11-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je ondernemersnieuws?
 Meer nieuws over Marquiz

Brugge
19-04-2018

Check de Green List van Belsolar! Plannen om een zonneboiler te installeren? Een verstandige keuze! Want zo doe je niet enkel je portemonnee en het milieu een dienst, je hebt ook nog eens recht op heel wat premies. Zeker dit jaar nog (eindfactuur 2018) en zeker als je een zonneboiler koopt van een fabrikant die aangesloten is bij de Belgische zonneboilerfederatie Belsolar. Want enkel...


Meer info

Marquiz
Genk
+1
16-04-2018

Koninklijke Racing Club Gent (KRC Gent) was in 1899 de allereerste voetbalclub die in Oost-Vlaanderen werd opgestart en is ook anno 2018 nog steeds pionier. In sportieve resultaten enerzijds, maar ook wat economisch, ecologisch en fysiologisch inzicht betreft. Getuige het feit dat alle leden van de KRC Gent en hun bezoekersploegen sinds kort overgeschakeld zijn van duur flessenwater op Woda Pure...


Meer info

Marquiz
Brugge
16-04-2018

Elegant, duurzaam en vlekbestendig De nieuwe Deceuninck Majestic-terrasplank werd speciaal ontwikkeld om aan de allerhoogste eisen op het vlak van esthetiek, comfort en kwaliteit te voldoen. De gloednieuwe plank onderscheidt zich door een uiterst elegant oppervlak met een authentiek houtnerfstructuur aan de ene zijde en een fijn gegroefd houtaspect aan de andere zijde. Bijzonder is dat de...


Meer info

Marquiz
Brugge
+1
28-03-2018

Unilin division panels staat al jarenlang bekend om zijn pioniersrol op het vlak van technische en esthetische innovaties. De specialist in innovatieve oplossingen voor de bouw- en interieursector heeft zopas zijn succesvolle collectie ClicWall helemaal 2018-proof gemaakt. De wandpanelen bieden nog meer mogelijkheden tot creatieve vrijheid – het gamma telt nu maar liefst 106 verschillende...


Meer info

MarquizAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het