Belgisch designverlichtingsspecialist kreon lanceert vernieuwd succesprofiel kreon nuitHet Belgische bedrijf kreon, dé internationale referentie in designarmaturen, heeft haar bestverkopende profielsysteem, kreon nuit, een upgrade gegeven.

 

kreon nuit maakt sinds 2012 deel uit van het kreongamma en was het eerste profiel van dit bedrijf dat volledig op ledmodules werkt. Door het grote succes van kreon nuit werd besloten die profielen, waar mogelijk, aan te passen en te vernieuwen, zodat ze maximaal beantwoorden aan de eisen van de talrijke projecten waarin ze kunnen worden toegepast.

 

kreon nuit is een downlight-profielsysteem dat lichtpunten in één doorlopende discrete schaduwzone samenbrengt. De profielen worden zo opgesteld, dat de lichtmodules exact gepositioneerd worden op die plaatsen waar er licht nodig is. De modellen van kreon nuit kunnen worden ingebouwd, opgebouwd, en nu ook worden gependeld. kreon nuit kan in standaardlengtes of op maat worden besteld, zodat perfect aan de eisen van ieder project kan tegemoet gekomen worden.

 

Verbeteringen voor de gebruiker én voor de installateur

De nieuwe kreon nuitprofielen verbruiken nog minder energie, garanderen een nog betere kleurweergave en zijn gemaakt van milieuvriendelijker materiaal: ze bestaan voor 95% uit gerecycleerd aluminium.

Naast zwarte kan je nu ook kiezen voor volledig witte profielen. Ideaal voor in bepaalde keukens, badkamers, ziekenhuizen, kantoren…

 

De kreon nuitprofielen kunnen nu tevens gefaseerd via DALI, 1-10V of Phase worden gedimd. Zo bieden ze nog meer functionaliteit en nog meer gebruiksgemak, en kan het ideale evenwicht tussen visueel comfort en een aangename sfeer worden gerealiseerd.  Daarnaast kunnen de armaturen nu ook gependeld geïnstalleerd worden.

 

Voor de vakmensen werd de standaardafmeting van het langste profiel iets groter gemaakt. Dat meet nu 750 mm x 42.5 mm x 60 mm (L x B x H). Ook is er een gemakkelijkere aansluiting aan de bovenkant van het profiel mogelijk en werd het montagesysteem verbeterd. De kreon nuitprofielen kunnen nu sneller en toch steviger geplaatst worden.

 

Minimaal volume, maximale energiebesparing

kreon nuit is een elementair vormgegeven balk, die als een massieve lijn grafische elementen in de architectuur kan brengen. Die eenvoudige vorm trekt heel weinig aandacht en kan gemakkelijk in combinatie met andere lichtproducten van kreon worden gebruikt. Met kreon nuit kan de ledtechnologie op een artistieke manier worden toegepast zonder dat veel energie wordt verbruikt.

 

Geavanceerde en gepatenteerde lens

Wat kreon nuit nog zo uitzonderlijk maakt, is de geavanceerde en gepatenteerde dubbelfocus TIR-lens (Total Internal Reflection) die ontwikkeld werd in samenwerking met het Bartenbach Lichtlabor uit Oostenrijk. Die lens heeft maar een sleuf van 10 mm nodig om het licht in 2 straalhoeken (14° en 29°) te verspreiden. De lichtbron in kreon nuit bestaat uit 5 ledmodules van samen 6.9 W (500 mA) met een kleurweergave van CRI 90+ en een keuze uit 3 kleurtemperaturen 2700K, 3000K en 4000K.

 

De armatuur heeft een hoog rendement en een ideale warmtehuishouding, waardoor een lumenbehoud van 500lm tot 60.000 uren wordt gegarandeerd.

 

Toepassingen en prijzen

kreon nuit is bij uitstek geschikt voor zowel high-end residentiële projecten als voor professionele gebouwen (hotels, restaurants, kantoren…).

 

De prijzen zijn afhankelijk van het aantal modules per profiel en het vereiste maatwerk. Richtprijs voor 1 module (zonder maatwerk) is +- 300 euro.

 

kreon: purity in light

Sinds 1982 ontwikkelt en produceert het Belgische bedrijf kreon (nu gevestigd in Opglabbeek) architecturale verlichting, metalen plafondsystemen en akoestische systemen die worden toegepast in residentiële interieurs, horeca- en handelszaken, toonzalen en kantoorruimtes wereldwijd.

kreon draagt al sinds zijn ontstaan drie principes in het vaandel: eenheid in ontwerp, eenvoud in techniek, en precisie in detail. Door zich consequent aan deze principes te houden, is het bedrijf uitgegroeid tot dé internationale referentie in designarmaturen.

kreon is vooral bekend als aanbieder van ‘Purity in light’. kreon creëert verlichtingsoplossingen die als producten op zich minimaal aanwezig zijn en op de achtergrond blijven, zodat het licht zelf de show kan stelen. Alle lichtarmaturen zijn ontdaan van elk overtollig detail en opgebouwd vanuit hun meest zuivere basisvorm om optimaal te kunnen passen in de hedendaagse architectuur.

De productielijn omvat diverse reeksen downlighters, uplighters en sidelighters die harmonieus opgaan in plafonds, vloeren en muren, en geschikt zijn voor binnen- en buitentoepassingen.

 

kreon

Industrieweg-Noord 1152

3660 Opglabbeek

marketing@kreon.com
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  16-11-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over Marquiz

Brugge
06-10-2018

De Vlaamse bouwer wordt steeds energiebewuster, zo blijkt uit de nieuwbouwcijfers die het Vlaams Energieagentschap zopas bekendmaakte tijdens de opening van de bouwbeurs bis. In 2017 voldeed maar liefst 66% van de opgeleverde nieuwe woningen reeds aan de BEN-norm, terwijl Bijna-EnergieNeutraal pas vanaf 2021 wettelijk verplicht zal zijn. Om ook de overige 34% kandidaat-bouwers over de streep te...


Meer info

Marquiz
Brugge
06-10-2018

De Vlaming heeft duidelijk oren naar energiezuinig bouwen. Het energieprestatieniveau dat vandaag op de nieuwbouwmarkt wordt gehaald, overtreft zelfs de verwachtingen. Ook energiezuinig renoveren – BENOveren dus, met de B van beter – zit in de lift, zo maakten Luc Peeters van het Vlaams Energieagentschap (VEA) en minister Bart Tommelein zopas tijdens de openingspersconferentie van de...


Meer info

Marquiz
Brugge
01-10-2018

Het consortium InfoWarmtePomp.be, een gezamenlijk initiatief van tal van Belgische producenten en verdelers van warmtepompen, stelt met genoegen vast dat het steeds beter gaat met de verkoop van zijn systemen. Dat komt vooral doordat sinds begin 2018 bij de EPB-berekening (Energieprestatie en Binnenklimaat) de Europese Ecodesignwaarden worden gebruikt om correcter rekening te houden met het...


Meer info

Marquiz
Brugge
26-09-2018

Zowel over warmtepompen als over zonneboilers bestaan in België nog heel wat misverstanden. Daarom dat tal van Belgische producenten en verdelers van warmtepompen het infoplatform www.InfoWarmtePomp.be hebben opgestart en dat de Belgische zonneboilerassociatie Belsolar de website www.InfoZonneBoiler.be naar voor schuift om objectieve en niet-merkgebonden antwoorden te geven op vragen zoals...


Meer info

MarquizAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het