Alles weten over zonneboilers? SolarBoy wijst je de weg op InfoZonneBoiler.beOp zoek naar een concreet, niet-merkgebonden antwoord op alle vragen over zonneboilerinstallaties die je als bouwer of verbouwer kan hebben? Die krijg je – nu ook op een heel visuele manier – van SolarBoy op www.InfoZonneBoiler.be, het zonneboiler-infoplatform van de Belgische zonneboilerfederatie Belsolar.

 

Zonneboiler-infoplatform

Een zonneboiler met thermische zonnecollectoren zet zonne-energie om in warmte waarmee je je sanitair water, je huis (vloerverwarming) of het water in je zwembad opwarmt. Kiezen voor een zonneboiler betekent dat je kiest voor een aanzienlijke energiebesparing. Want zelfs met de kosten van de naverwarming kan je met een zonneboiler op jaarbasis tot 60% van de energie besparen die nodig is om het water voor je bad, douche of keuken te verwarmen. Bovendien dragen zonneboilers in belangrijke mate bij tot de reductie van de CO2-uitstoot van gebouwen, hebben ze een lange levensduur en vergen ze relatief weinig onderhoud.

Maar hoeveel winst levert een zonneboilerinstallatie je precies op? Hoe werkt een zonneboilerinstallatie eigenlijk? Welk type zonnecollectoren kies je het best en hoe groot moeten die dan zijn? Kan je nog aanspraak maken op subsidies of premies? Heb je een vergunning nodig? En kan je wel zeker zijn van warm water als de zon niet schijnt?  

 

Voor een concreet, niet-merkgebonden antwoord op deze nog veel meer vragen kan elke bouwer en verbouwer en elke professional terecht op www.InfoZonneBoiler.be, een initiatief van Belsolar, de federatie waarbij quasi alle Belgische leveranciers van systemen voor thermische zonne-energie of zonneboilers zijn aangesloten en dus hét objectieve zonneboiler-infoplatform bij uitstek.

Nieuw: infographics

De zonneboilergids op www.infozonneboiler.be is SolarBoy, de mascotte van de Belgische zonneboilerfederatie Belsolar, die minister Tommelein als peter heeft en minister Fremault als meter. Het is een 3D-figuurtje met een thermische zonnecollector als hoed, een opslagvat als romp en als onderlijfje een douchekop waaruit warm water stroomt van zodra de hoed zonlicht opvangt, en dat dus alleen al door zijn vormgeving visualiseert hoe een zonneboilerinstallatie werkt.  

Sinds kort heet SolarBoy je niet enkel welkom op de homepage van www.InfoZonneBoiler.be, maar figureert hij ook als hoofdpersonage in 2 infographic-filmpjes, eentje dat de concrete voordelen van een zonneboilers uit de doeken doet, en eentje waarin de werking en de toepassingen van een zonneboilerinstallatie worden getoond. Het is de bedoeling om in de toekomst nog meer infographic-filmpjes met SolarBoy te realiseren, zodat op een nog helderdere en nog visuelere manier kan worden verduidelijkt waarom kiezen voor zonnewarmte belangrijker is dan ooit.    

Je vindt de infographic-filmpjes terug op www.InfoZonneBoiler.be en op de Facebook- en YouTubepagina van InfoZonneBoiler.

 

Meer informatie:

 

www.InfoZonneBoiler.be

https://www.facebook.com/InfoZonneBoiler.be/

 

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  17-11-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je ondernemersnieuws?
 Meer nieuws over Marquiz

Brugge
19-04-2018

Check de Green List van Belsolar! Plannen om een zonneboiler te installeren? Een verstandige keuze! Want zo doe je niet enkel je portemonnee en het milieu een dienst, je hebt ook nog eens recht op heel wat premies. Zeker dit jaar nog (eindfactuur 2018) en zeker als je een zonneboiler koopt van een fabrikant die aangesloten is bij de Belgische zonneboilerfederatie Belsolar. Want enkel...


Meer info

Marquiz
Genk
+1
16-04-2018

Koninklijke Racing Club Gent (KRC Gent) was in 1899 de allereerste voetbalclub die in Oost-Vlaanderen werd opgestart en is ook anno 2018 nog steeds pionier. In sportieve resultaten enerzijds, maar ook wat economisch, ecologisch en fysiologisch inzicht betreft. Getuige het feit dat alle leden van de KRC Gent en hun bezoekersploegen sinds kort overgeschakeld zijn van duur flessenwater op Woda Pure...


Meer info

Marquiz
Brugge
16-04-2018

Elegant, duurzaam en vlekbestendig De nieuwe Deceuninck Majestic-terrasplank werd speciaal ontwikkeld om aan de allerhoogste eisen op het vlak van esthetiek, comfort en kwaliteit te voldoen. De gloednieuwe plank onderscheidt zich door een uiterst elegant oppervlak met een authentiek houtnerfstructuur aan de ene zijde en een fijn gegroefd houtaspect aan de andere zijde. Bijzonder is dat de...


Meer info

Marquiz
Brugge
+1
28-03-2018

Unilin division panels staat al jarenlang bekend om zijn pioniersrol op het vlak van technische en esthetische innovaties. De specialist in innovatieve oplossingen voor de bouw- en interieursector heeft zopas zijn succesvolle collectie ClicWall helemaal 2018-proof gemaakt. De wandpanelen bieden nog meer mogelijkheden tot creatieve vrijheid – het gamma telt nu maar liefst 106 verschillende...


Meer info

MarquizAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het