Alles weten over zonneboilers? SolarBoy wijst je de weg op InfoZonneBoiler.beOp zoek naar een concreet, niet-merkgebonden antwoord op alle vragen over zonneboilerinstallaties die je als bouwer of verbouwer kan hebben? Die krijg je – nu ook op een heel visuele manier – van SolarBoy op www.InfoZonneBoiler.be, het zonneboiler-infoplatform van de Belgische zonneboilerfederatie Belsolar.

 

Zonneboiler-infoplatform

Een zonneboiler met thermische zonnecollectoren zet zonne-energie om in warmte waarmee je je sanitair water, je huis (vloerverwarming) of het water in je zwembad opwarmt. Kiezen voor een zonneboiler betekent dat je kiest voor een aanzienlijke energiebesparing. Want zelfs met de kosten van de naverwarming kan je met een zonneboiler op jaarbasis tot 60% van de energie besparen die nodig is om het water voor je bad, douche of keuken te verwarmen. Bovendien dragen zonneboilers in belangrijke mate bij tot de reductie van de CO2-uitstoot van gebouwen, hebben ze een lange levensduur en vergen ze relatief weinig onderhoud.

Maar hoeveel winst levert een zonneboilerinstallatie je precies op? Hoe werkt een zonneboilerinstallatie eigenlijk? Welk type zonnecollectoren kies je het best en hoe groot moeten die dan zijn? Kan je nog aanspraak maken op subsidies of premies? Heb je een vergunning nodig? En kan je wel zeker zijn van warm water als de zon niet schijnt?  

 

Voor een concreet, niet-merkgebonden antwoord op deze nog veel meer vragen kan elke bouwer en verbouwer en elke professional terecht op www.InfoZonneBoiler.be, een initiatief van Belsolar, de federatie waarbij quasi alle Belgische leveranciers van systemen voor thermische zonne-energie of zonneboilers zijn aangesloten en dus hét objectieve zonneboiler-infoplatform bij uitstek.

Nieuw: infographics

De zonneboilergids op www.infozonneboiler.be is SolarBoy, de mascotte van de Belgische zonneboilerfederatie Belsolar, die minister Tommelein als peter heeft en minister Fremault als meter. Het is een 3D-figuurtje met een thermische zonnecollector als hoed, een opslagvat als romp en als onderlijfje een douchekop waaruit warm water stroomt van zodra de hoed zonlicht opvangt, en dat dus alleen al door zijn vormgeving visualiseert hoe een zonneboilerinstallatie werkt.  

Sinds kort heet SolarBoy je niet enkel welkom op de homepage van www.InfoZonneBoiler.be, maar figureert hij ook als hoofdpersonage in 2 infographic-filmpjes, eentje dat de concrete voordelen van een zonneboilers uit de doeken doet, en eentje waarin de werking en de toepassingen van een zonneboilerinstallatie worden getoond. Het is de bedoeling om in de toekomst nog meer infographic-filmpjes met SolarBoy te realiseren, zodat op een nog helderdere en nog visuelere manier kan worden verduidelijkt waarom kiezen voor zonnewarmte belangrijker is dan ooit.    

Je vindt de infographic-filmpjes terug op www.InfoZonneBoiler.be en op de Facebook- en YouTubepagina van InfoZonneBoiler.

 

Meer informatie:

 

www.InfoZonneBoiler.be

https://www.facebook.com/InfoZonneBoiler.be/

 

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  17-11-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je ondernemersnieuws?
 Meer nieuws over Marquiz

Brugge
13-01-2018

Warmtepompen zetten de gratis energie die in de grond, het water of de lucht is opgeslagen om in warmte voor je centrale verwarming en je sanitair warm water. Ze zijn de meest efficiënte toepassing van hernieuwbare energie en ze zorgen ervoor dat je woning energiezuinig, milieuvriendelijk én future proof wordt. In nieuwe, goed geïsoleerde woningen, met vloerverwarming of...


Meer info

Marquiz
Brugge
12-12-2017

Net op het moment dat warmtepompen weer meer zullen meetellen bij het berekenen van het E-peil (de berekeningswijze van het EPB wordt op 1 januari 2018 aangepast) brengt de Groupe Atlantic vier nieuwe lucht-waterwarmtepompen op de markt: de Alféa AI Extensa en Extensa Duo (uitsluitend voor nieuwbouw) en de Excellia en Excellia Duo (voor nieuwbouw en renovatie), geschikt voor verwarming, of...


Meer info

Marquiz
Opglabbeek
+1
16-11-2017

Het Belgische bedrijf kreon, dé internationale referentie in designarmaturen, heeft haar bestverkopende profielsysteem, kreon nuit, een upgrade gegeven. kreon nuit maakt sinds 2012 deel uit van het kreongamma en was het eerste profiel van dit bedrijf dat volledig op ledmodules werkt. Door het grote succes van kreon nuit werd besloten die profielen, waar mogelijk, aan te passen en te...


Meer info

MarquizAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het