Groepsaankoop elektrische fietsen en bakfietsenLokale overheden spelen een cruciale rol bij het afremmen van de klimaatverandering. Daarom nam de Europese Commissie het besluit om lokale en regionale besturen rechtstreeks te betrekken bij het halen van de Europese klimaatdoelstellingen. Dit doe je niet door alleen maar even het licht uit te schakelen. Het vergt een doordachte aanpak, metingen en concrete acties. IGEAN ondersteunt de gemeenten bij het uitwerken en uitvoeren van innoverende klimaatacties. De omschakeling naar een duurzame mobiliteit door het stimuleren van elektrisch fietsen is daar één van.

 

Je haalt de klimaatdoestellingen niet door alleen maar het licht uit te schakelen!

 

Aanbod groepsaankoop elektrische fietsen en bakfietsen is bekend

Met een elektrische fiets wordt fietsen voor veel meer mensen ineens een plezante keuze. Zo is de elektrische fiets een realistisch alternatief voor de wagen. Wie regelmatig kinderen of boodschappen vervoert, kan bovendien kiezen voor een elektrische bakfiets.

Negentien gemeenten (Boechout, Borsbeek, Brasschaat, Edegem, Essen, Hove, Kalmthout, Kapellen, Kontich, Lint, Malle, Mortsel, Niel, Rumst, Schoten, Wijnegem, Wommelgem, Zandhoven en Zwijndrecht) van de regio en IGEAN willen zo veel mogelijk mensen op de fiets krijgen. Reeds 2.500 mensen lieten weten geïnteresseerd te zijn om via onze groepsaankoop een elektrische fiets of bakfiets te kopen.

 

Fietsen, elektrisch of gewoon, is dubbele winst.

Het is goed voor het klimaat én je conditie!

 

De keuze van fietsen is gemaakt door 4 regionale stuurgroepen van burgers. Zij kozen voor twee Oxford fietsen nl. Oxford box 1.0 en Oxford montana en twee Babboe bakfietsen nl. de Babboe city mountain en Babboe curve mountain. Voor deze fietsen kreeg IGEAN via de groepsaankoop een aantrekkelijke prijs en voorwaarden.

 

Op uitdrukkelijk verzoek van de deelnemende gemeenten wil IGEAN de lokale fietshandelaars een centrale rol geven in deze groepsaankoop: 20 fietshandelaars uit de regio zullen instaan voor het rijklaar maken en onderhouden van de fietsen.

Daarnaast worden er 5 regionale testdagen georganiseerd waar iedereen welkom is om de fietsen uit te proberen:

•      18.11 van 10 tot 12 u aan fuifzaal Eskapade, Kapelsestraat 235, Kapellen

•      18.11 van 14 tot 16 u aan administratief centrum, Binnenplein 1, Zwijndrecht (enkel Oxford fietsen)

•      25.11 van 10 tot 12 u aan GC Predikerenvelden, Seringenlaan 2A, Rumst

•      26.11 van 13 tot 16 u aan OLVE college, Rombout Keldermansstraat 33, Edegem

•      17.12 van 13 tot 17 u aan de Populier, Populierenhoeve 22, Zandhoven

 

Iedereen die woont of werkt in een van de deelnemende gemeenten kan tot eind 2017 een fiets bestellen onder de voorwaarden van de groepsaankoop. Ook wie zich niet vooraf inschreef, kan dit alsnog doen!

 

Met elke gefietste kilometer draag je bij aan een beter klimaat.

IGEAN wenst iedereen veel fietsplezier!
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  20-11-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Mortsel

Mortsel
13-01-2018

Poëzie in januari Kan jij ook zo genieten van een kleine verzameling woorden in de juiste volgorde? Is een gedicht voor jou een kunstwerk van taal? Proeft het als een 3 sterrenmaaltijd met enkel woorden als ingrediënten? Dan is januari jouw maand. Zeker in Mortsel, waar Gedichtendag al start op 13 januari. Dicht je mee op zaterdag 13 januari? Dan worden de eerste regels...


Meer info

Mortsel
Mortsel
21-11-2017

Het Mortselse OCMW-woonzorgcentrum Meerminnehof maakt een goede beurt. Naar aanleiding van de Week van de Smaak ging de socioculturele vereniging S-plus op zoek naar woonzorgcentra die op een goede en gezonde manier met voeding omgaan. De trofee – in de vorm van een lekker ouderwetse jukeboxnamiddag – ging naar het Meerminnehof! Lekker eten koken, dat kunnen er velen. Maar Tinneke...


Meer info

Mortsel
Mortsel
17-11-2017

In december kan je ook vaak op zondag in onze winkels terecht! Op zondagen 10, 17 en 24 december kan tussen 10.00 en 18.00 uur naar hartelust al je kerstinkopen doen in Mortsel. 10 december ben je trouwens sowieso al daar. Want dan is het Mortsel wintert! Ook op zondag 7 januari 2018 open de winkels hun deuren, voor de start van de koopjesperiode. Surf naar www.mortsel.be/zondagopeningen en...


Meer info

MortselAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het