Groepsaankoop elektrische fietsen en bakfietsenLokale overheden spelen een cruciale rol bij het afremmen van de klimaatverandering. Daarom nam de Europese Commissie het besluit om lokale en regionale besturen rechtstreeks te betrekken bij het halen van de Europese klimaatdoelstellingen. Dit doe je niet door alleen maar even het licht uit te schakelen. Het vergt een doordachte aanpak, metingen en concrete acties. IGEAN ondersteunt de gemeenten bij het uitwerken en uitvoeren van innoverende klimaatacties. De omschakeling naar een duurzame mobiliteit door het stimuleren van elektrisch fietsen is daar één van.

 

Je haalt de klimaatdoestellingen niet door alleen maar het licht uit te schakelen!

 

Aanbod groepsaankoop elektrische fietsen en bakfietsen is bekend

Met een elektrische fiets wordt fietsen voor veel meer mensen ineens een plezante keuze. Zo is de elektrische fiets een realistisch alternatief voor de wagen. Wie regelmatig kinderen of boodschappen vervoert, kan bovendien kiezen voor een elektrische bakfiets.

Negentien gemeenten (Boechout, Borsbeek, Brasschaat, Edegem, Essen, Hove, Kalmthout, Kapellen, Kontich, Lint, Malle, Mortsel, Niel, Rumst, Schoten, Wijnegem, Wommelgem, Zandhoven en Zwijndrecht) van de regio en IGEAN willen zo veel mogelijk mensen op de fiets krijgen. Reeds 2.500 mensen lieten weten geïnteresseerd te zijn om via onze groepsaankoop een elektrische fiets of bakfiets te kopen.

 

Fietsen, elektrisch of gewoon, is dubbele winst.

Het is goed voor het klimaat én je conditie!

 

De keuze van fietsen is gemaakt door 4 regionale stuurgroepen van burgers. Zij kozen voor twee Oxford fietsen nl. Oxford box 1.0 en Oxford montana en twee Babboe bakfietsen nl. de Babboe city mountain en Babboe curve mountain. Voor deze fietsen kreeg IGEAN via de groepsaankoop een aantrekkelijke prijs en voorwaarden.

 

Op uitdrukkelijk verzoek van de deelnemende gemeenten wil IGEAN de lokale fietshandelaars een centrale rol geven in deze groepsaankoop: 20 fietshandelaars uit de regio zullen instaan voor het rijklaar maken en onderhouden van de fietsen.

Daarnaast worden er 5 regionale testdagen georganiseerd waar iedereen welkom is om de fietsen uit te proberen:

•      18.11 van 10 tot 12 u aan fuifzaal Eskapade, Kapelsestraat 235, Kapellen

•      18.11 van 14 tot 16 u aan administratief centrum, Binnenplein 1, Zwijndrecht (enkel Oxford fietsen)

•      25.11 van 10 tot 12 u aan GC Predikerenvelden, Seringenlaan 2A, Rumst

•      26.11 van 13 tot 16 u aan OLVE college, Rombout Keldermansstraat 33, Edegem

•      17.12 van 13 tot 17 u aan de Populier, Populierenhoeve 22, Zandhoven

 

Iedereen die woont of werkt in een van de deelnemende gemeenten kan tot eind 2017 een fiets bestellen onder de voorwaarden van de groepsaankoop. Ook wie zich niet vooraf inschreef, kan dit alsnog doen!

 

Met elke gefietste kilometer draag je bij aan een beter klimaat.

IGEAN wenst iedereen veel fietsplezier!
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  20-11-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Mortsel

Mortsel
10-04-2018

Wilrijk en Mortsel, 26 maart 2018 - Liefhebbers van natuur, cultuur en kunst in Mortsel, Wilrijk en omstreken mogen de data van zaterdag 28 april tot en met dinsdag 1 mei aanstippen: dan vindt de tweede editie van gebermte plaats. Na een succesvolle eerste editie op de bijzondere groene berm in 2017, zetten de vrijwilligers van dit initiatief hun enthousiaste schouders onder een gloednieuw...


Meer info

Mortsel
Mortsel
28-02-2018

Slimme deelfietsen verbinden Mortsel met Antwerpen Stad Antwerpen heeft reeds een systeem van slimme deelfietsen. Deze cloudbike-fietsen worden geopend met een smartphone-applicatie. Je kan ze ophalen en terug afzetten binnen vooraf bepaalde dropzones. Stad Mortsel stapt nu mee in dat project. In een eerste testfase zullen er 30 deelfietsen geplaatst worden in 3 dropzones in Mortsel. Ze kunnen...


Meer info

Mortsel
Mortsel
01-02-2018

ZOOks, MEER DAN EEN ANIMATIEFILM! Vanaf 9 februari is ZOOKs te zien doorheen Vlaanderen. Deze Vlaamse animatiefilm met topcast is heel wat meer dan een film. De makers gingen een samenwerking aan met meer dan 50 Culturele Centra in Vlaanderen, de film werd geselecteerd als openingsfilm voor het JEF festival, WWF maakte er een Beestige Klas-lessenpakket van en allemaal samen lanceren ze in de...


Meer info

Mortsel
Mortsel
25-01-2018

Vóór 1 maart moeten de betaalstickers 2017 voor de GFT+-emmer en de GFT+-container worden vervangen door de betaalstickers 2018. Deze zijn geldig van 1 januari 2018 tot 1 maart 2019 en kosten 6 euro voor de GFT+-emmer van 25 liter, 10 euro voor de GFT+-emmer van 40 liter en 30 euro voor de GFT+-container van 120 liter. De betaalstickers voor 2018 zijn vanaf 5 januari te koop bij...


Meer info

MortselAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het