Praatcafés voor kankerpatiënten en hun naasten.Meermaals per jaar wordt een praatcafé georganiseerd om mensen met kanker en gezins-, familieleden of vrienden van mensen met kanker een kans te geven elkaar te ontmoeten. Elk praatcafé start met een korte inleiding, waarna er ruimte is voor vragen en uitwisseling van ervaringen.

Laatste Praatcafé voor 2017 - inschrijven is de boodschap.

Donderdag 7 december 2017: Angst voor herval - Jasmijn De Bouvere, psychologe in het AZ Sint-Rembert Torhout.

Uw arts brengt u de boodschap: ‘U bent genezen verklaard’. Een pak van uw hart, een grote opluchting! En toch … Telkens wanneer u zich een dag minder voelt, een verkoudheid hebt, wat moe bent … komt dat stemmetje in u naar boven die u de vraag stelt: ‘Ik ben toch niet hervallen?’. Een beangstigend gevoel. Hoe gaat u daarmee om? Tijdens dit praatcafé krijgt u een klankbord en tips mee van de psychosociale dienst van het AZ Sint-Rembert Torhout.

Noteer ook reeds de GRATIS praatcafés van 2018 voor kankerpatiënten en hun naasten.

Donderdag 1 maart 2018: Sociale voorzieningen

De ziekenfondsen uit West-Vlaanderen geven meer informatie over de sociale voorzieningen voor kankerpatiënten. Waar heb ik recht op? Tot wie moet ik mijn aanvraag richten? Wie kan mij helpen bij een aanvraag? Tijdens dit praatcafé krijgt u een leidraad om in het doolhof uw weg te vinden.

Donderdag 7 juni 2018: Erfenissen en testamenten. - Stefaan Buylaert, notaris.

Mensen staan doorgaans niet graag stil bij een overlijden en zeker niet bij hun eigen overlijden. Maar wat gebeurt er met uw bezittingen als u er niet meer bent? Notaris Stefaan Buylaert geeft u hierover deskundig advies.

Donderdag 6 september 2018: Erfelijkheid en kanker. - Dokter Bruce Poppe, UZ Gent.

Kanker is een veelvoorkomende ziekte. De kans dat kanker bij meerdere personen in één familie voorkomt is dus vrij groot. Kanker kan erfelijk zijn, maar in de meerderheid van de gevallen is dat niet zo: slechts bij 5 tot 10 % van alle personen met kanker speelt erfelijke aanleg een doorslaggevende rol. Dokter Bruce Poppe, verbonden aan het UZ Gent, verstrekt u meer informatie over kanker en erfelijkheid. Ook kunt u er terecht met al uw vragen.

Donderdag 13 december 2018: Slaapproblemen - Yannick Provoost, Bond Moyson

Meer dan 70 % van de patiënten met de diagnose kanker, krijgen te maken met vermoeidheid. Deze vermoeidheid wordt door verschillende factoren beïnvloed en kan heel lang na het einde van de behandeling aanhouden. Het heeft een impact op de kwaliteit van het leven; zowel tijdens en na de behandeling en kan het terug in het werkveld treden fel afremmen. Inzicht in de mechanismen van deze vermoeidheid en tips om er mee om te gaan, zijn dan ook geen overbodige luxe.

Praktisch

  • Donderdag 7 december 2017: Angst voor herval.
  • Donderdag 1 maart 2018: Sociale voorzieningen.
  • Donderdag 7 juni 2018: Erfenissen en testamenten.
  • Donderdag 6 september 2018: Erfelijkheid en kanker.
  • Donderdag 13 december 2018: Slaapproblemen.
  • Uur: telkens om 14 uur
  • Plaats: Raadzaal Vrijetijdshuis Torhout, Markt 1, 8820 Torhout
  • De praatcafés zijn gratis

Inschrijving vooraf op christelle.demoor@torhout.be (voorkeur) of per tel. 050 22 11 22
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  28-11-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Torhout

Torhout
13-02-2018

Speelpleinwerking De Warande gaat op zoek naar animatoren. Op de infoavond van 24 februari kan de Torhoutse jeugd ontdekken waarom animator zijn de max is. Alle 16-jarigen uit Torhout worden uitgenodigd met een gepersonaliseerde kaart. Speelpleinwerking De Warande Tijdens de paas- en zomervakantie kunnen kinderen vanaf 3 tot 12 jaar terecht op speelplein De Warande om er volle bak te komen...


Meer info

Torhout
Torhout
13-02-2018

In navolging van een geslaagde editie in 2017, zoekt de stad opnieuw enthousiaste ondernemers om in de zomer van 2018 een pop-up te bemannen in ons prachtige Kasteel Ravenhof! Geïnteresseerden kunnen zich kandidaat stellen tot 12 maart 2018. Santeboetiek 2018 Het Lokaal Bestuur Torhout verleent 3 concessies voor pop-up gebruik in Kasteel Ravenhof. Het project is niet aan zijn proefstuk...


Meer info

Torhout
Torhout
06-02-2018

Het college van burgemeester en schepenen van Torhout besliste op 25 januari om zich in te schrijven voor de Bouwmeester Scan. Dit is een nieuw instrument dat de gemeenten helpt om duurzame ruimtelijke beslissingen te nemen. Het instrument wordt, zoals de naam het doet vermoeden, geïntroduceerd door het Team van de Vlaams Bouwmeester. Het is afwachten of de stad door de selectie geraakt,...


Meer info

Torhout
Torhout
06-02-2018

Op dinsdag 6 februari 2018 organiseert het Departement Omgeving van de Vlaamse overheid voor de 14e keer Dikketruiendag. Dit jaar wordt gewerkt rond een minder gekend klimaatprobleem: hittestress. Het Lokaal Bestuur Torhout is zich reeds jaren bewust van de klimaatproblematiek en beperkt de acties niet tot één dag. Op dikketruiendag worden een aantal lopende acties in de kijker...


Meer info

TorhoutAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het