Praatcafés voor kankerpatiënten en hun naasten.Meermaals per jaar wordt een praatcafé georganiseerd om mensen met kanker en gezins-, familieleden of vrienden van mensen met kanker een kans te geven elkaar te ontmoeten. Elk praatcafé start met een korte inleiding, waarna er ruimte is voor vragen en uitwisseling van ervaringen.

Laatste Praatcafé voor 2017 - inschrijven is de boodschap.

Donderdag 7 december 2017: Angst voor herval - Jasmijn De Bouvere, psychologe in het AZ Sint-Rembert Torhout.

Uw arts brengt u de boodschap: ‘U bent genezen verklaard’. Een pak van uw hart, een grote opluchting! En toch … Telkens wanneer u zich een dag minder voelt, een verkoudheid hebt, wat moe bent … komt dat stemmetje in u naar boven die u de vraag stelt: ‘Ik ben toch niet hervallen?’. Een beangstigend gevoel. Hoe gaat u daarmee om? Tijdens dit praatcafé krijgt u een klankbord en tips mee van de psychosociale dienst van het AZ Sint-Rembert Torhout.

Noteer ook reeds de GRATIS praatcafés van 2018 voor kankerpatiënten en hun naasten.

Donderdag 1 maart 2018: Sociale voorzieningen

De ziekenfondsen uit West-Vlaanderen geven meer informatie over de sociale voorzieningen voor kankerpatiënten. Waar heb ik recht op? Tot wie moet ik mijn aanvraag richten? Wie kan mij helpen bij een aanvraag? Tijdens dit praatcafé krijgt u een leidraad om in het doolhof uw weg te vinden.

Donderdag 7 juni 2018: Erfenissen en testamenten. - Stefaan Buylaert, notaris.

Mensen staan doorgaans niet graag stil bij een overlijden en zeker niet bij hun eigen overlijden. Maar wat gebeurt er met uw bezittingen als u er niet meer bent? Notaris Stefaan Buylaert geeft u hierover deskundig advies.

Donderdag 6 september 2018: Erfelijkheid en kanker. - Dokter Bruce Poppe, UZ Gent.

Kanker is een veelvoorkomende ziekte. De kans dat kanker bij meerdere personen in één familie voorkomt is dus vrij groot. Kanker kan erfelijk zijn, maar in de meerderheid van de gevallen is dat niet zo: slechts bij 5 tot 10 % van alle personen met kanker speelt erfelijke aanleg een doorslaggevende rol. Dokter Bruce Poppe, verbonden aan het UZ Gent, verstrekt u meer informatie over kanker en erfelijkheid. Ook kunt u er terecht met al uw vragen.

Donderdag 13 december 2018: Slaapproblemen - Yannick Provoost, Bond Moyson

Meer dan 70 % van de patiënten met de diagnose kanker, krijgen te maken met vermoeidheid. Deze vermoeidheid wordt door verschillende factoren beïnvloed en kan heel lang na het einde van de behandeling aanhouden. Het heeft een impact op de kwaliteit van het leven; zowel tijdens en na de behandeling en kan het terug in het werkveld treden fel afremmen. Inzicht in de mechanismen van deze vermoeidheid en tips om er mee om te gaan, zijn dan ook geen overbodige luxe.

Praktisch

  • Donderdag 7 december 2017: Angst voor herval.
  • Donderdag 1 maart 2018: Sociale voorzieningen.
  • Donderdag 7 juni 2018: Erfenissen en testamenten.
  • Donderdag 6 september 2018: Erfelijkheid en kanker.
  • Donderdag 13 december 2018: Slaapproblemen.
  • Uur: telkens om 14 uur
  • Plaats: Raadzaal Vrijetijdshuis Torhout, Markt 1, 8820 Torhout
  • De praatcafés zijn gratis

Inschrijving vooraf op christelle.demoor@torhout.be (voorkeur) of per tel. 050 22 11 22
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  28-11-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Torhout

Torhout
22-05-2018

Van de Gallo-Romeinse dag over de Wereld Batjes, de Nacht van West-Vlaanderen, tot het WK voetbal op groot scherm en de Paardenmarkt. In juni is er voor elk wat wils in onze levende stad. We bieden graag een overzicht van het gevarieerde maandprogramma. Zondag 10 juni 2018 - Gallo-Romeinse dag Op zondag 10 juni kan je tussen 10 en 17 uur aan het Kasteel van Wijnendale een heuse Romeinse dag...


Meer info

Torhout
Torhout
17-05-2018

Zondag 27 mei vieren we feest op het Amazoneplein, de groenzone op het einde van de Maasstraat in Torhout Oost. Van 14 uur tot 18 uur kan je er genieten van een totaalspektakel voor jong en oud. Op zondag 27 mei 2018 is het weer tijd voor 'Feest in 't Groen!' Dit jaar gaat het feest door op ons vernieuwde Amazoneplein! Er is van alles te beleven en te ontdekken tussen 14 uur en 18...


Meer info

Torhout
Torhout
17-05-2018

Op 5 juni organiseert de vzw Verkeerveilig West-Vlaanderen in samenwerking met de sportdienst van Torhout een basisopleiding voor signaalgevers in Cc de Brouckere. Tijdens evenementen op de openbare weg worden geregeld signaalgevers ingezet. De verantwoordelijkheid van deze vrijwilligers is groot en draagt bij tot een veilig evenement. Een basisopleiding om deze taak op een verantwoorde...


Meer info

Torhout
Torhout
17-05-2018

Op woensdagnamiddag 30 mei 2018 kun je op de Kinderboerderij d'Oude Smelterij een echte schaapscheerder aan het werk zien! Programma Tijdens het schaapscheerfeest komt er een schaapsherder langs en zien we een echte schaapscheerder aan het werk. Van 14 tot 16.30 uur zijn er diverse demonstraties: wol kaarden, spinnen, verven, weven, vilten,… Daarnaast kan je ook zelf met wol aan...


Meer info

TorhoutAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het