Meer kleur met tegeltuintjesSinds de opstart van het nieuwe concept rond de tegeltuintjes dienden al 14 personen een aanvraag in om met een tegeltuintje voor meer kleur te zorgen in het straatbeeld.  Schepen van groen Nadia Staes is tevreden met het enthousiasme van inwoners en hoopt dat velen hun goede voorbeeld zullen volgen.

 

“Vroeger werd een subsidie gegeven bij de aanleg van tegeltuintjes”, vertelt schepen Staes. “Dit was niet echt een groot succes. Door de aanleg van de tegeltuintjes in handen te geven van de groendienst, hopen we op succesvollere resultaten. We maakten een nieuw reglement in de brochure ‘Meer hart voor je buurt’ en stimuleren inwoners op die manier om kleur te brengen in het straatbeeld”, klinkt het bij de schepen.

 

Voorwaarden voor aanleg  

De eigenaar van een woning, of een huurder met goedkeuring van de eigenaar, kan via het aanvraagformulier en na toelating een tegeltuintje laten aanleggen.

Indien de voetpadtegels 30 cm of groter zijn mag slechts 1 tegel worden ingenomen tegen de gevel van de woning. Indien de voetpadtegels kleiner zijn dan 20 cm kunnen 2 tegels worden ingenomen tegen de gevel van de woning. Het voetpad moet echter voldoende breed zijn, zodat na inname van het gedeelte voor een tegeltuintje, het voetpad nog minstens een normale doorgang van 1,20 m toelaat. Het tegeltuintje moet op minimaal 50 cm van de aanpalende woning liggen.

 

Indien aan de voorwaarden is voldaan, komt iemand van de groendienst langs om de tegel(s) weg te nemen en plantjes te voorzien. De groendienst geeft bovendien ook advies rond de keuze van de planten voor het tegeltuintje. De aanvrager staat achteraf in voor het onderhoud van het tegeltuintje. Tot op vandaag kwamen er al 14 aanvragen binnen, waarvan er 13 zijn uitgevoerd. 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  29-11-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Izegem

Izegem
06-12-2017

“Het cultuurhuis liet in opdracht een theaterkoffer uitwerken rond ‘theateretiquette’. Als eindopdracht voor haar opleiding lager onderwijs kreeg stagiaire Charlotte Lahoute alle kansen om een didactisch werkstuk te maken. Een kans die ze met beide handen greep en waarvoor ze ook beloond werd met de prijs voor het beste didactische eindwerk in haar afstudeerrichting”, zegt...


Meer info

Izegem
Izegem
06-12-2017

Zaterdagmarkt Izegem lanceert een facebookactie waarbij maar liefst 5 kinderfietsen te winnen zijn. Met de facebookactie wil de zaterdagmarkt meer jonge gezinnen naar de wekelijkse zaterdagmarkt halen. Hoe kan je deelnemen? Elke week staan de te winnen kinderfietsen ergens op de zaterdagmarkt. Neem er een creatieve foto van en reageer je foto onder het bericht van de actie op de...


Meer info

Izegem
Izegem
22-11-2017

Izegem ondertekent het burgemeestersconvenant voor klimaat en energie. Dat besliste de gemeenteraad dinsdagavond laatstleden. Door die ondertekening neemt de stad het engagement om tegen 2030 de CO2-uitstoot in Izegem met minstens 40 procent te verminderen. De stad werkt daartoe heel concrete maatregelen uit die de komende jaren moeten worden uitgevoerd. Er komt ook een participatietraject...


Meer info

IzegemAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het