Atlantic Belgium presenteert nieuw gamma lucht/water-warmtepompen: Alféa AINet op het moment dat warmtepompen weer meer zullen meetellen bij het berekenen van het E-peil (de berekeningswijze van het EPB wordt op 1 januari 2018 aangepast) brengt de Groupe Atlantic vier nieuwe lucht-waterwarmtepompen op de markt: de Alféa AI Extensa en Extensa Duo (uitsluitend voor nieuwbouw) en de Excellia en Excellia Duo (voor nieuwbouw en renovatie), geschikt voor verwarming, of voor verwarming én sanitair warm water (geïntegreerd of afzonderlijk).De sterke punten van het nieuwe Atlanticgamma zijn de connectiviteit met smartphone, tablet, laptop of pc, de nieuwe interface en het mooie design. Dat bovenop alle bekende en minder bekende voordelen van warmtepompen, de meest efficiënte toepassing van hernieuwbare energie.

 

Hoe werkt een nieuwe ALFEA AI lucht-waterwarmtepomp?

 

Een lucht-waterwarmtepomp is een thermodynamisch toestel dat (gratis) warmte uit de buitenlucht onttrekt en die afgeeft aan het verwarmingssysteem in je woning. De installatie bestaat uit een hydraulische module die binnen wordt geplaatst en die verbonden is met een unit die buiten wordt geïnstalleerd. Ook bij extreme koude blijft je comfort verzekerd door de automatische inschakeling van de geïntegreerde elektrische steunverwarming of van de bestaande verwarmingsketel (als bijverwarming).

 

Superieure connectiviteit

Het grote pluspunt van de Alféa AI is de connectiviteit via je smartphone, tablet, laptop of pc. Met de Cozytouch-applicatie kan je:

  • de warmtepomp vanop afstand bedienen
  • de gewenste comforttemperatuur instellen
  • de programmatie eenvoudig aanpassen (wanneer je wil beginnen verwarmen, de temperatuur verlagen, de installatie uitzetten…)
  • een vakantiemodus instellen (stopt met verwarmen wanneer je vertrekt en begint te verwarmen voordat je thuis komt)
  • het verbruik aflezen per dag/week/maand/jaar.

 

Als je draadloze thermostaten plaatst, kan je ook daarop alle parameters instellen. Cozytouch en je thermostaten zijn met elkaar verbonden (‘geconnecteerd’).

 

Gebruiksvriendelijke vernieuwde Interface

Het nieuwe bedieningspaneel voor de regeling van de installatie heeft een heel overzichtelijke display met duidelijke iconen en logische functies. Er werd gekozen voor het heel eenvoudig te gebruiken Navistem 400S, met dezelfde (en meer) mogelijkheden als de Cozytouch-applicatie (Easy Start, makkelijke programmatie, verbruiksinformatie...). Het Alféagamma kan 1 of 2 verwarmingskringen regelen met behulp van een buitensonde die compatibel is met drie nieuwe ruimtevoelers. Kortom, de nieuwe Interface garandeert een vlotte bediening, zowel door de installateur als door de particulier.

 

Eenvoudig maar mooi design

Zelfs al gaat het om technische toestellen, het oog wil ook wat. Atlantic besteedde dan ook veel aandacht aan het eenvoudige maar stijlvolle ontwerp en de perfecte afwerking van het Alféagamma.

De buitenunits zijn uiteraard corrosiebestendig, de binnenunits geluidsarm.

 

Technische pluspunten van het Alféagamma

Het Alféagamma heeft een speciaal hydraulisch ontwerp dat garant staat voor kwaliteit en maximale prestaties en is uitgerust met een door Atlantic ontwikkelde en gepatenteerde coaxiale warmtewisselaar die is ondergedompeld in een buffervat. De Split- Invertertechnologie laat toe het vermogen te regelen op basis van de hoeveelheid warmte die je echt nodig hebt. Dit systeem verhoogt het comfortgevoel doordat de temperatuur beter geregeld wordt én vermindert je energiefactuur.

 

De Alféawarmtepompen zorgen voor een geoptimaliseerd beheer van de productie van sanitair warm water met een ingebouwde boiler van 190 liter (Extensa Duo en Excellia Duo), of verbonden met een aparte Mileoboiler van 200 of 500 liter (Extensa en Excellia). Ze bieden ook de mogelijkheid tot beheer van 2 verwarmingszones met identieke of verschillende thermostaten, of 1 hydraulische zone plus 1 elektrische zone. De regeling gebeurt met het gebruiksvriendelijk Navistem 400S op basis van de buitentemperatuur, en biedt naast verwarming nog talrijke functies zoals koeling, zwembadverwarming, cascade, sanitair warm water en nog veel meer.

 

De Energieklasse van de Alféawarmtepompen voor verwarming gaat tot A++ en zowel de COP (Coefficient of Performance, het rendement van een warmtepomp gemeten bij welbepaalde werkingstemperaturen) als de SPF (Seasonal Performance Factor, het seizoensrendement van de warmtepomp) zijn hoger dan 4. Uitstekend dus.

 

De indienststelling gebeurt door Atlantic Belgium zelf of door een Atlantic-installateur en verloopt heel vlot dankzij de Easy Start, een snelle parameterinstelling door de installateur.

 

Technische kenmerken van de specifieke toestellen

Alféa Extensa AI

Lucht-waterwarmtepomp met Split Inverter en Full Inverterregeling

Uitsluitend voor nieuwbouw, eventueel bijverwarming door een ketel

4 modellen van 5 tot 10 kW

Lage temperatuur

2 verwarmingskringen

Monofasig

Geschikt voor alle lagetemperatuurafgiftesystemen

 

Alféa Extensa Duo AI

Lucht-waterwarmtepomp met Split Inverter, Full Inverterregeling en geïntegreerd buffervat voor sanitair warm water van 190 liter

Energiezuinige circulatiepomp

2 verwarmingskringen

Uitsluitend voor nieuwbouw, eventueel bijverwarming door een ketel

Geschikt voor alle lagetemperatuurafgiftesystemen

Monofasig

 

Alféa Excellia AI

Lucht-waterwarmtepomp met Split Inverter en Full Inverterregeling

Voor nieuwbouw en renovatie

5 modellen van 11 tot 16 kW

2 verwarmingskringen

Geschikt voor alle lagetemperatuurafgiftesystemen

 

Alféa Excellia Duo AI

Lucht-waterwarmtepomp met Split Inverter, Full Inverterregeling en geïntegreerd buffervat voor sanitair warm water van 190 liter

Energiezuinige circulatiepomp

Voor nieuwbouw en renovatie

2 verwarmingskringen

Geschikt voor alle lagetemperatuurafgiftesystemen

 

Atlantic staat ook voor hybride innovatie

De Groupe Atlantic ontwikkelt eveneens hybride oplossingen waarin warmtepompen gecombineerd worden met stookolie- en gasketels. Deze oplossingen kunnen zorgen voor de verwarming en de productie van sanitair warm water door het integreren van een warmtepomp en een ketel bij renovaties.  Deze complete integratie zorgt voor een maximale besparing.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  12-12-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Marquiz

Brugge
19-04-2018

Check de Green List van Belsolar! Plannen om een zonneboiler te installeren? Een verstandige keuze! Want zo doe je niet enkel je portemonnee en het milieu een dienst, je hebt ook nog eens recht op heel wat premies. Zeker dit jaar nog (eindfactuur 2018) en zeker als je een zonneboiler koopt van een fabrikant die aangesloten is bij de Belgische zonneboilerfederatie Belsolar. Want enkel...


Meer info

Marquiz
Genk
+1
16-04-2018

Koninklijke Racing Club Gent (KRC Gent) was in 1899 de allereerste voetbalclub die in Oost-Vlaanderen werd opgestart en is ook anno 2018 nog steeds pionier. In sportieve resultaten enerzijds, maar ook wat economisch, ecologisch en fysiologisch inzicht betreft. Getuige het feit dat alle leden van de KRC Gent en hun bezoekersploegen sinds kort overgeschakeld zijn van duur flessenwater op Woda Pure...


Meer info

Marquiz
Brugge
16-04-2018

Elegant, duurzaam en vlekbestendig De nieuwe Deceuninck Majestic-terrasplank werd speciaal ontwikkeld om aan de allerhoogste eisen op het vlak van esthetiek, comfort en kwaliteit te voldoen. De gloednieuwe plank onderscheidt zich door een uiterst elegant oppervlak met een authentiek houtnerfstructuur aan de ene zijde en een fijn gegroefd houtaspect aan de andere zijde. Bijzonder is dat de...


Meer info

Marquiz
Brugge
+1
28-03-2018

Unilin division panels staat al jarenlang bekend om zijn pioniersrol op het vlak van technische en esthetische innovaties. De specialist in innovatieve oplossingen voor de bouw- en interieursector heeft zopas zijn succesvolle collectie ClicWall helemaal 2018-proof gemaakt. De wandpanelen bieden nog meer mogelijkheden tot creatieve vrijheid – het gamma telt nu maar liefst 106 verschillende...


Meer info

MarquizAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het