Atlantic Belgium presenteert nieuw gamma lucht/water-warmtepompen: Alféa AINet op het moment dat warmtepompen weer meer zullen meetellen bij het berekenen van het E-peil (de berekeningswijze van het EPB wordt op 1 januari 2018 aangepast) brengt de Groupe Atlantic vier nieuwe lucht-waterwarmtepompen op de markt: de Alféa AI Extensa en Extensa Duo (uitsluitend voor nieuwbouw) en de Excellia en Excellia Duo (voor nieuwbouw en renovatie), geschikt voor verwarming, of voor verwarming én sanitair warm water (geïntegreerd of afzonderlijk).De sterke punten van het nieuwe Atlanticgamma zijn de connectiviteit met smartphone, tablet, laptop of pc, de nieuwe interface en het mooie design. Dat bovenop alle bekende en minder bekende voordelen van warmtepompen, de meest efficiënte toepassing van hernieuwbare energie.

 

Hoe werkt een nieuwe ALFEA AI lucht-waterwarmtepomp?

 

Een lucht-waterwarmtepomp is een thermodynamisch toestel dat (gratis) warmte uit de buitenlucht onttrekt en die afgeeft aan het verwarmingssysteem in je woning. De installatie bestaat uit een hydraulische module die binnen wordt geplaatst en die verbonden is met een unit die buiten wordt geïnstalleerd. Ook bij extreme koude blijft je comfort verzekerd door de automatische inschakeling van de geïntegreerde elektrische steunverwarming of van de bestaande verwarmingsketel (als bijverwarming).

 

Superieure connectiviteit

Het grote pluspunt van de Alféa AI is de connectiviteit via je smartphone, tablet, laptop of pc. Met de Cozytouch-applicatie kan je:

  • de warmtepomp vanop afstand bedienen
  • de gewenste comforttemperatuur instellen
  • de programmatie eenvoudig aanpassen (wanneer je wil beginnen verwarmen, de temperatuur verlagen, de installatie uitzetten…)
  • een vakantiemodus instellen (stopt met verwarmen wanneer je vertrekt en begint te verwarmen voordat je thuis komt)
  • het verbruik aflezen per dag/week/maand/jaar.

 

Als je draadloze thermostaten plaatst, kan je ook daarop alle parameters instellen. Cozytouch en je thermostaten zijn met elkaar verbonden (‘geconnecteerd’).

 

Gebruiksvriendelijke vernieuwde Interface

Het nieuwe bedieningspaneel voor de regeling van de installatie heeft een heel overzichtelijke display met duidelijke iconen en logische functies. Er werd gekozen voor het heel eenvoudig te gebruiken Navistem 400S, met dezelfde (en meer) mogelijkheden als de Cozytouch-applicatie (Easy Start, makkelijke programmatie, verbruiksinformatie...). Het Alféagamma kan 1 of 2 verwarmingskringen regelen met behulp van een buitensonde die compatibel is met drie nieuwe ruimtevoelers. Kortom, de nieuwe Interface garandeert een vlotte bediening, zowel door de installateur als door de particulier.

 

Eenvoudig maar mooi design

Zelfs al gaat het om technische toestellen, het oog wil ook wat. Atlantic besteedde dan ook veel aandacht aan het eenvoudige maar stijlvolle ontwerp en de perfecte afwerking van het Alféagamma.

De buitenunits zijn uiteraard corrosiebestendig, de binnenunits geluidsarm.

 

Technische pluspunten van het Alféagamma

Het Alféagamma heeft een speciaal hydraulisch ontwerp dat garant staat voor kwaliteit en maximale prestaties en is uitgerust met een door Atlantic ontwikkelde en gepatenteerde coaxiale warmtewisselaar die is ondergedompeld in een buffervat. De Split- Invertertechnologie laat toe het vermogen te regelen op basis van de hoeveelheid warmte die je echt nodig hebt. Dit systeem verhoogt het comfortgevoel doordat de temperatuur beter geregeld wordt én vermindert je energiefactuur.

 

De Alféawarmtepompen zorgen voor een geoptimaliseerd beheer van de productie van sanitair warm water met een ingebouwde boiler van 190 liter (Extensa Duo en Excellia Duo), of verbonden met een aparte Mileoboiler van 200 of 500 liter (Extensa en Excellia). Ze bieden ook de mogelijkheid tot beheer van 2 verwarmingszones met identieke of verschillende thermostaten, of 1 hydraulische zone plus 1 elektrische zone. De regeling gebeurt met het gebruiksvriendelijk Navistem 400S op basis van de buitentemperatuur, en biedt naast verwarming nog talrijke functies zoals koeling, zwembadverwarming, cascade, sanitair warm water en nog veel meer.

 

De Energieklasse van de Alféawarmtepompen voor verwarming gaat tot A++ en zowel de COP (Coefficient of Performance, het rendement van een warmtepomp gemeten bij welbepaalde werkingstemperaturen) als de SPF (Seasonal Performance Factor, het seizoensrendement van de warmtepomp) zijn hoger dan 4. Uitstekend dus.

 

De indienststelling gebeurt door Atlantic Belgium zelf of door een Atlantic-installateur en verloopt heel vlot dankzij de Easy Start, een snelle parameterinstelling door de installateur.

 

Technische kenmerken van de specifieke toestellen

Alféa Extensa AI

Lucht-waterwarmtepomp met Split Inverter en Full Inverterregeling

Uitsluitend voor nieuwbouw, eventueel bijverwarming door een ketel

4 modellen van 5 tot 10 kW

Lage temperatuur

2 verwarmingskringen

Monofasig

Geschikt voor alle lagetemperatuurafgiftesystemen

 

Alféa Extensa Duo AI

Lucht-waterwarmtepomp met Split Inverter, Full Inverterregeling en geïntegreerd buffervat voor sanitair warm water van 190 liter

Energiezuinige circulatiepomp

2 verwarmingskringen

Uitsluitend voor nieuwbouw, eventueel bijverwarming door een ketel

Geschikt voor alle lagetemperatuurafgiftesystemen

Monofasig

 

Alféa Excellia AI

Lucht-waterwarmtepomp met Split Inverter en Full Inverterregeling

Voor nieuwbouw en renovatie

5 modellen van 11 tot 16 kW

2 verwarmingskringen

Geschikt voor alle lagetemperatuurafgiftesystemen

 

Alféa Excellia Duo AI

Lucht-waterwarmtepomp met Split Inverter, Full Inverterregeling en geïntegreerd buffervat voor sanitair warm water van 190 liter

Energiezuinige circulatiepomp

Voor nieuwbouw en renovatie

2 verwarmingskringen

Geschikt voor alle lagetemperatuurafgiftesystemen

 

Atlantic staat ook voor hybride innovatie

De Groupe Atlantic ontwikkelt eveneens hybride oplossingen waarin warmtepompen gecombineerd worden met stookolie- en gasketels. Deze oplossingen kunnen zorgen voor de verwarming en de productie van sanitair warm water door het integreren van een warmtepomp en een ketel bij renovaties.  Deze complete integratie zorgt voor een maximale besparing.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  12-12-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Marquiz

Brugge
06-10-2018

De Vlaamse bouwer wordt steeds energiebewuster, zo blijkt uit de nieuwbouwcijfers die het Vlaams Energieagentschap zopas bekendmaakte tijdens de opening van de bouwbeurs bis. In 2017 voldeed maar liefst 66% van de opgeleverde nieuwe woningen reeds aan de BEN-norm, terwijl Bijna-EnergieNeutraal pas vanaf 2021 wettelijk verplicht zal zijn. Om ook de overige 34% kandidaat-bouwers over de streep te...


Meer info

Marquiz
Brugge
06-10-2018

De Vlaming heeft duidelijk oren naar energiezuinig bouwen. Het energieprestatieniveau dat vandaag op de nieuwbouwmarkt wordt gehaald, overtreft zelfs de verwachtingen. Ook energiezuinig renoveren – BENOveren dus, met de B van beter – zit in de lift, zo maakten Luc Peeters van het Vlaams Energieagentschap (VEA) en minister Bart Tommelein zopas tijdens de openingspersconferentie van de...


Meer info

Marquiz
Brugge
01-10-2018

Het consortium InfoWarmtePomp.be, een gezamenlijk initiatief van tal van Belgische producenten en verdelers van warmtepompen, stelt met genoegen vast dat het steeds beter gaat met de verkoop van zijn systemen. Dat komt vooral doordat sinds begin 2018 bij de EPB-berekening (Energieprestatie en Binnenklimaat) de Europese Ecodesignwaarden worden gebruikt om correcter rekening te houden met het...


Meer info

Marquiz
Brugge
26-09-2018

Zowel over warmtepompen als over zonneboilers bestaan in België nog heel wat misverstanden. Daarom dat tal van Belgische producenten en verdelers van warmtepompen het infoplatform www.InfoWarmtePomp.be hebben opgestart en dat de Belgische zonneboilerassociatie Belsolar de website www.InfoZonneBoiler.be naar voor schuift om objectieve en niet-merkgebonden antwoorden te geven op vragen zoals...


Meer info

MarquizAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het