Provincie verdeelt 971.251 euro aan subsidies over 11 lokale klimaatprojecten11 lokale klimaatprojecten ontvangen in totaal 971.251 euro steun van de Provincie West-Vlaanderen. Dat besliste de deputatie in haar zitting van donderdag 7 december 2017.

Het gaat telkens over steun voor infrastructuuringrepen. Zo wordt de stookplaats in Ieper gerenoveerd, worden er zonnepanelen in Koksijde en Poperinge geplaatst, een omschakeling gedaan naar meer zuinige verlichting in Anzegem en krijgen gebouwen die aangesloten worden op het warmtenet in Harelbeke steun.
In Wevelgem, Beernem en Zwevegem worden zonnepanelen gecombineerd met laadinfrastructuur voor elektrische (deel)wagens.
Tenslotte zijn er drie projecten die zich richten naar energiebesparing bij derden. Zo zet Diksmuide in op de coaching van energiebesparing bij handelaars, W13 (de vereniging van de 14 OCMW’s en het CAW van Zuid-West-Vlaanderen) en Ingelmunster renoveren woningen voor noodkopers of kwetsbare gezinnen.

Met deze 11 projecten helpt de Provincie 790,99 ton CO2 per jaar besparen. Dit komt overeen met ruim 15 % van het verbruik van de eigen provinciale gebouwen.

Klimaatbeleid
Naast het opzetten van een lokaal klimaatfonds wil de Provincie ook inhoudelijke ondersteuning bieden en de goede voorbeelden delen met de andere besturen.

De Provincie wil West-Vlaanderen laten evolueren naar een klimaatneutraal grondgebied tegen 2050. Deze ambitie op vlak van klimaat voor haar eigen werking als instelling, maar ook voor het grondgebied, vraagt veel inspanning.
Door lokale besturen te ondersteunen bij de uitvoering van hun lokaal klimaatplan, moet het behalen van deze ambitie op provinciaal niveau mogelijk worden. Het reduceren van de CO2-uitstoot is daar een belangrijk element in.

Als bijlage is een overzicht van de projecten terug te vinden.

[ www.west-vlaanderen.be/klimaat ]
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  12-12-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Provincie West Vlaanderen

Oostende - Stene - Zandvoorde
18-04-2018

Op zaterdag 21 en zondag 22 april organiseert de Provincie West-Vlaanderen enkele activiteiten in Brugge en Oostende naar aanleiding van de 18de editie van Erfgoeddag. Provinciaal Informatiecentrum Tolhuis en Provinciaal Archief (Brugge) Het Provinciaal Informatiecentrum Tolhuis en het Provinciaal Archief in Brugge slaan de handen in elkaar voor een programma rond het nieuwe boek ‘Het...


Meer info

Provincie West Vlaanderen
Brugge
18-04-2018

De Provincie West-Vlaanderen en het Département du Nord zullen in de toekomst meer samenwerken rond grensoverschrijdende werkgelegenheid om zo de openstaande vacatures bij West-Vlaamse bedrijven in te vullen met Noord-Franse werkzoekenden. Hiervoor ondertekenden beide overheden een intentieverklaring tot samenwerking op dinsdag 17 april in Noord-Frankrijk (Esquelbecq). ...


Meer info

Provincie West Vlaanderen
Bredene
17-04-2018

Van vrijdag 20 april tot en met zondag 6 mei is er de 22ste editie van de ‘Week van de Zee’. Tijdens die periode wil de Provincie West-Vlaanderen de aandacht vestigen op het beleven van natuur aan de kust, zowel op het strand, in de zee als in de duinen. Dit kan in klas- of gezinsverband door deel te nemen aan één van de talrijke activiteiten, verdeeld over tien...


Meer info

Provincie West Vlaanderen
Knokke - Heist
06-04-2018

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 april organiseert de Provincie West-Vlaanderen vogelringsessies in het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist. Verloop van de ringsessies Tijdens de ringsessies, telkens van 10 tot 12 uur, geeft hoofd van het Belgisch Ringwerk (BeBirds) van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN), Didier Vangeluwe, uitleg over de vogels en de vogeltrek. Hij brengt...


Meer info

Provincie West VlaanderenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het