Provincie verdeelt 971.251 euro aan subsidies over 11 lokale klimaatprojecten11 lokale klimaatprojecten ontvangen in totaal 971.251 euro steun van de Provincie West-Vlaanderen. Dat besliste de deputatie in haar zitting van donderdag 7 december 2017.

Het gaat telkens over steun voor infrastructuuringrepen. Zo wordt de stookplaats in Ieper gerenoveerd, worden er zonnepanelen in Koksijde en Poperinge geplaatst, een omschakeling gedaan naar meer zuinige verlichting in Anzegem en krijgen gebouwen die aangesloten worden op het warmtenet in Harelbeke steun.
In Wevelgem, Beernem en Zwevegem worden zonnepanelen gecombineerd met laadinfrastructuur voor elektrische (deel)wagens.
Tenslotte zijn er drie projecten die zich richten naar energiebesparing bij derden. Zo zet Diksmuide in op de coaching van energiebesparing bij handelaars, W13 (de vereniging van de 14 OCMW’s en het CAW van Zuid-West-Vlaanderen) en Ingelmunster renoveren woningen voor noodkopers of kwetsbare gezinnen.

Met deze 11 projecten helpt de Provincie 790,99 ton CO2 per jaar besparen. Dit komt overeen met ruim 15 % van het verbruik van de eigen provinciale gebouwen.

Klimaatbeleid
Naast het opzetten van een lokaal klimaatfonds wil de Provincie ook inhoudelijke ondersteuning bieden en de goede voorbeelden delen met de andere besturen.

De Provincie wil West-Vlaanderen laten evolueren naar een klimaatneutraal grondgebied tegen 2050. Deze ambitie op vlak van klimaat voor haar eigen werking als instelling, maar ook voor het grondgebied, vraagt veel inspanning.
Door lokale besturen te ondersteunen bij de uitvoering van hun lokaal klimaatplan, moet het behalen van deze ambitie op provinciaal niveau mogelijk worden. Het reduceren van de CO2-uitstoot is daar een belangrijk element in.

Als bijlage is een overzicht van de projecten terug te vinden.

[ www.west-vlaanderen.be/klimaat ]
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  12-12-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Provincie West Vlaanderen

Harelbeke
18-01-2018

In haar zitting van donderdag 18 januari heeft de deputatie van de Provincie West-Vlaanderen een stedenbouwkundige vergunning aan de vzw Bader geweigerd. De aanvraag betreft een functiewijziging van handelspand naar gebedsruimte en de bijhorende aanleg van een parking langs de Kortrijksesteenweg in Harelbeke. De vergunning werd geweigerd omdat de deputatie van oordeel is dat er momenteel nog...


Meer info

Provincie West Vlaanderen
Torhout
17-01-2018

Op de Makeveldbeek in Torhout wordt een gecontroleerd overstromingsgebied aangelegd. Het is voorzien tussen de Oostendestraat en Makeveldstraat in Torhout en zal een capaciteit van 1.500 m³ bevatten. Via het nieuwe gecontroleerd overstromingsgebied wordt het water opgevangen in een extra ruimte binnen de bedding van de beek. Daarna wordt het vetraagd onder de wijk Don Bosco geleid. Het...


Meer info

Provincie West Vlaanderen
Brugge
15-01-2018

De groepsaankoop groene stroom en gas van de Provincie West-Vlaanderen telt op donderdag 11 januari reeds meer dan 30.000 inschrijvingen. Inschrijven kan nog tot en met woensdag 7 februari Nog gedurende 27 dagen, tot en met woensdag 7 februari, kunnen particulieren en ondernemingen (met een jaarverbruik tot 50.000 kWh voor elektriciteit en 100.000 kWh voor gas) zich vrijblijvend en gratis via de...


Meer info

Provincie West Vlaanderen
Diksmuide
13-01-2018

Eind december werden vier projecten goedgekeurd in het kader van ‘Leader Westhoek’, het programma voor plattelandsontwikkeling in de regio. De vier projecten krijgen in totaal 288.819,60 euro Europese, Vlaamse en provinciale steun. 4 goedgekeurde projecten ontvangen samen 288.819,60 euro steun De vzw De Lovie en het OCMW Diksmuide ontvangen 73.157,50 euro voor het verhogen van...


Meer info

Provincie West VlaanderenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het