Hasselt Zorgstad verbindt alle Hasselaren via een uniek platformHet project ‘Hasselt Zorgstad’ is ‘ready for take-off’. Dit gemeenschappelijk project van Stad Hasselt, Jessa Ziekenhuis en Hogeschool moet gaan fungeren als bindmiddel tussen zorgorganisaties, overheid, kennisinstellingen, bedrijven én burgers die initiatieven nemen rond zorg en welzijn. Kortom, de som van mensen en projecten moet straks resulteren in een  efficiënte zorgstad, waar de gezondheid van burgers voorop staat. Hoe beter onze samenwerking, hoe beter onze zorg en ieders welzijn. Concreet plan? Elke Hasselaar gezond houden zolang het kan, en de beste zorg geven wanneer die nodig is.

 

Januari is de maand van de goede voornemens: hét uitgelezen moment voor Stad Hasselt,  het Jessa Ziekenhuis en Hogeschool PXL om zorgplatform www.hasseltzorgstad.be te lanceren. Hasselt Zorgstad zet de Hasselaar opnieuw centraal. Meer dan ooit is er behoefte aan verbinding, aan voelbaar contact in de buurt. Het is belangrijk daarvoor bedachtzaam te blijven in een tijdperk dat almaar digitaler wordt. Sociale innovatie is even belangrijk als technologische innovatie.

 

Innovatief kennis- en verbindingsplatform

 

Op www.hasseltzorgstad.be kan iedereen zich registreren en op de hoogte blijven over alles wat rond zorg en welzijn in Hasselt gebeurt. Gezondheid en zorg zijn immers niet de taak van één persoon, of -in dit geval- van 3 organisaties. Sinds de lancering van het idee in april jl, engageerden zich inmiddels 100 ambassadeurs en tientallen organisaties, verenigingen en bedrijven voor het project. Al hun inspirerende initiatieven rond de 5 pijlers van Hasselt Zorgstad, zullen na te lezen op een kennis- en verbindingsplatform.  

 

Burgemeester Nadja Vananroye, initiatiefneemster: “Als burgemeester geloof ik sterk in de regierol van een lokaal bestuur, in het samen aan één tafel brengen van de juiste mensen.  Hasselt Zorgstad is dé (digitale) tafel waaraan we onze vele zorgorganisaties, kennisinstellingen, bedrijven én burgers verzamelen om samen met ons na te denken en initiatieven op te zetten rond zorg en welzijn.  We zijn er als stadsbestuur immers van overtuigd dat een zorgzame stad de opdracht is van ons allemaal.”

 

Ben Lambrechts, directeur van de Hogeschool PXL vult aan: “Als we naar Google Maps kijken, zien we dat in Hasselt alle zorg die we nodig hebben, aanwezig is. Hasselt is al een zorgstad. Maar door de verbindingen nadrukkelijk te leggen en connecties aan te scherpen, gaan we in Hasselt een stap verder. Zo garanderen we zorg in de toekomst.”

 

Dr. Yves Breysem, algemeen directeur van het Jessa Ziekenhuis: “Een zorgstad bouw je niet alleen. De inzet en toewijding van duizenden professionals en vrijwilligers in onze stad inspireren om samen te zorgen voor morgen. We verbinden mensen. Delen ervaringen. En doen acties. Niet alleen, maar sámen bouwen we Hasselt Zorgstad, dat is onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.”
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  10-01-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Hasselt

Hasselt
13-01-2018

Donderdag 18 januari en vrijdag 19 januari nemen 546 Hasseltse leerlingen en leerkrachten uit het vijfde en zesde leerjaar deel aan de kinderuniversiteit ‘Energie van Einstein tot Zonnestad’. Aan Universiteit Hasselt worden ze ondergedompeld in de wondere wereld van hernieuwbare energie met spectaculaire proefjes. Stad Hasselt voert een ambitieus klimaatbeleid om tegen 2030 de...


Meer info

Hasselt
Hasselt
13-01-2018

Op zondag 14 januari (14 – 16 uur) gaan de glazen weer gezwind de lucht in. Dan is het ‘Hasselt Klinkt’, het moment om samen met andere Hasselaren het glas te heffen op het nieuwe jaar en elkaar het beste toe te wensen. Het Koninklijk Stedelijk Feestcomité en het stadsbestuur engageren zich dit jaar om alle kurken die op de Grote Markt knallen te verzamelen. Het is vzw...


Meer info

Hasselt
Hasselt
07-01-2018

Een stad als Hasselt verlaat je nooit met lege handen. Flaneer langs etalages, snuffel in exclusieve boetieks en ontdek de nieuwste trends. Zondag, 7 januari, is het opnieuw koopzondag en zijn de meeste winkels van 11 tot 18 uur geopend. Veel shopplezier gewenst! Geen parkeerstress In onze stad is het heel gezellig tijdens de eindejaarsperiode, en dus ook gezellig druk. Schuif parkeerstress...


Meer info

HasseltAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het