Feestelijke projectenavond ontwikkelingssamenwerkingOp donderdag 25 januari nodigt AROS iedereen uit op haar jaarlijkse projectenavond. Tijdens dit moment stellen een aantal Zuidprojecten zich voor en zetten we samen het nieuwe jaar feestelijk in.

 

Dit zijn de projecten die zichzelf zullen voorstellen:

  • Ondernemers Zonder Grenzen gaan de strijd aan tegen de verwoestijning in Burkina Faso. Dit doen ze via de aanplanting van agrobossen.  In 2017 werd met de steun van Hove 5000 ha bos aangeplant. Het project zorgt niet enkel voor landschapsherstel, maar zorgt er tevens voor dat er opnieuw aan landbouw kan worden gedaan en dat de gezinnen een hoger inkomen hebben.

 

  • Togo Debout werkt aan ontwikkelingssamenwerking in Togo en de omringende landen. De organisatie werkt rond gezondheidszorg, welzijnszorg, onderwijs en plattelandsontwikkeling. Eén van de concrete projecten die in 2017 werd uitgevoerd was de bouw van sanitaire installaties in het lyceum van Djablé.

 

  • Sikiliza Leo is een organisatie met als doel om de bevolking in Oeganda te sterken in hun aanpak van problemen rond armoede en gezondheid. Een belangrijk project is het Family Support Initiative waarbij mensen worden opgeleid tot thuisbegeleiders. Het voorbije jaar werd binnen dit project veel aandacht besteed aan zelforganisatie en duurzaamheid.

 

Deze activiteit gaat door in De Markgraaf (Kapelstraat 8) en is volledig gratis. Omwille van praktische redenen vragen we wel om je aanwezigheid te bevestigen bij ontwikkelingssamenwerking@hove.be of 03/460.33.26.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  15-01-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Hove

Hove
14-03-2018

Wenst u het infoblad van de gemeente Hove editie april 2018 te lezen? Klik hier


Meer info

Hove
Hove
13-03-2018

De gemeente Hove is één van de tien gemeenten uit de provincie Antwerpen die werd geselecteerd om in te stappen in het project ‘Verkeersveilige Gemeente’. In totaal stelden veertig gemeenten zich voor dit project kandidaat. We zijn dan ook verheugd om vast te stellen dat de kandidatuur van onze gemeente na een grondige analyse van het aantal inschrijvingen en de...


Meer info

Hove
Hove
07-01-2018

Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be! Kindertheater Framboos speelt Flügtüg Johnny Crash droomt er al jaren van om piloot te worden van zijn eigen vliegtuig (mèt passagiers). Vandaag is het de grote dag: hij maakt zijn eerste vlucht! En wij mogen mee! Boek nu je vlucht naar een tropisch… Euhm ja, waar...


Meer info

HoveAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het