100ste ‘missing link’ tussen fietsroutes is weggewerkt



De stad Antwerpen werkte de 100ste missing link in het fietsroutenetwerk weg in de Pestalozzistraat op het Kiel. De straat werd eind 2017 heraangelegd om het fietscomfort en de veiligheid van de gebruikers te vergroten. De stad investeerde ondertussen in het aanpakken van meer dan 100 missing links op fietsroutes, zoals bijvoorbeeld de fietsostrades naar de stad, het Ring- en Singelfietspad en de districtenroute.

 

Inzetten op de fiets

Sinds 2013 wordt er fors geïnvesteerd in het wegwerken van de belangrijkste missing links op de lokale en  bovenlokale fietsroutes, zoals de fietsostrades naar de stad, het Ring- en Singelfietspad, de districtenroute en schoolroutes. Vanuit het fietsbeleidsplan zijn een aantal concrete projecten geselecteerd, waarvan sommige nauw verbonden zijn met de werken die vandaag al uitgevoerd worden, zoals de aanleg van de Noorderlijn. Andere vervolledigen de bestaande routes of werken knelpunten op de routes weg.

 

Pestalozzistraat

De Pestalozzistraat is gelegen op een zogenaamde ‘buurtroute’, een dagdagelijkse route binnen een uitgebreid net waar in principe alle straten fietsvriendelijk zijn ingericht. Met de heraanleg van de Pestalozzistraat is dit een feit en kan de fietser uit alle straten zelf een route selecteren voor korte verplaatsingen in de buurt.

 

De straat was voordien aangelegd met kasseien wat vaak minder comfortabel en veilig is. Ook voor de kleuter- en lagere school ‘De Tandem’ die in de straat is gelegen is dit een aanzienlijke verbetering.

 

Na de heraanleg zijn de verzakte kasseien verdwenen en is er comfortabele asfalt in de plaats gekomen. Hierdoor zullen fietsers minder geneigd zijn op het voetpad te rijden om zich vlot te verplaatsen. Verder is de aansluiting met de Jan Van Rijswijcklaan nu voorzien van een voetpaduitstulping en een plateau. Hierdoor zijn fietsers zichtbaarder voor het verkeer wanneer zij de straat indraaien. Een nieuw verkeersplateau ter hoogte van de school verduidelijkt de oversteekplaats. Aan de school zijn bovendien nieuwe fietsbeugels geplaatst en werden de toegangen afgeschermd van de rijweg met een hekwerk.Ten slotte is er ook aan voetgangers gedacht en zijn de voetpaden waterpas gelegd en comfortabeler gemaakt.

 

"Het district werkt systematisch de oude kasseien in de stad weg: ze zijn voor veel fietsers onveilig bij regenweer, bieden veel te weinig comfort en veroorzaken geluidsoverlast", zegt districtsvoorzitter Paul Cordy.

 

Het stopt niet op 100

Het oorspronkelijke doel om 100 missing links weg te werken is bij deze alvast geslaagd. Maar de ambitie om verder te werken aan veilige en comfortabele fietsverbindingen stopt niet hier. De stad voorziet het komende jaar nog meer dan 20 extra verbindingen aan te pakken.  

 

Koen Kennis, schepen voor mobiliteit: “Een fietsroute is maar zo veilig als zijn zwakste schakel. Veilige en comfortabele fietsinfrastructuur en logische fietsverbindingen zijn de eerste voorwaarden om mensen te laten fietsen! Deze legislatuur wordt daarom ruim 35 miljoen euro besteed in kader van missing links en andere belangrijke fietsprojecten. Nu we de kaap van 100 missing links bereikt hebben, verleggen we onze doelstelling naar 120 missing links tegen het einde van dit jaar.”

 

 




Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  12-02-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.








Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 



Meer nieuws over Antwerpen

Antwerpen
28-06-2018

Woonhaven bouwt 3 nieuwe energiezuinige woontorens op Nieuw Zuid. Om deze gebouwen te voorzien van een innovatieve duurzame energie-installatie, zet Woonhaven vandaag, samen met ingenieursbureau Sweco, een oproep in de markt. Bedoeling is om samen met energiebedrijven tot nieuwe slimme energie-oplossingen te komen. Antwerpen werkt samen met Woonhaven voor de aankoop van deze duurzame...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
27-06-2018

‘Onze vergeten helden’ is een nieuw project van het War Heritage Institute (WHI), dat Belgische gesneuvelden herdenkt die tijdens de Eerste Wereldoorlog op een gemeentelijke begraafplaats werden begraven. U kan het peterschap van een graf in Antwerpen opnemen. De Eerste Wereldoorlog telde veel slachtoffers, waaronder zo’n 41.000 Belgische militairen. De meeste gesneuvelden...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
27-06-2018

Zomerse uitjes in de stad hoeven niet duur te zijn. Veel voorstellingen, musea en activiteiten kan u gratis zien, bezoeken en doen. We stellen ze hier aan u voor. Hebt u zelf ook tips? Log in met uw A-profiel en voeg ze toe onderaan het artikel. Feesten in het Stadspark Feesten in het Stadspark; zaterdag 7 en zondag 8 juli; Stadspark Antwerpen Vier dit weekend de Vlaamse Feestdag op een...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
27-06-2018

De stad Antwerpen beslist om te blijven investeren in Antwerpse handelspanden om zo de uitstraling en de kwaliteit van de panden te verhogen en het straatbeeld te verbeteren. De gemeenteraad keurde gisteren een wijziging van het reglement goed om de handelaars nog beter te ondersteunen. Zo kunnen voortaan ook verzekeringsmakelaars en financiële en verzekeringsinstellingen een toelage...


Meer info

Antwerpen



Advertenties



Klik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het