Wanneer   :  Kid's Rhyhm & Blues Kaffee Antwerpen, MA 26 FEB 2018 met: DESERT STORM (UK) + support: Barabbas (BE)CONCERT: Desert Storm (UK) + support: Barabbas (BE)

LOCATIE: Kid’s Rhythm & Blues Kaffee        

DATUM CONCERT: MAANDAG 26 FEBRUARI 2018

AANVANG: 19.00 UUR (café open), 20.30 UUR (aanvang eerste band)

ENTREE: Gratis

 

INFORMATIE Kid’s Rhythm & Blues Kaffee, Antwerpen:

 

Grote Markt 50

2000 Antwerpen

Tel. +32 3 289 05 79

 

http://www.kidsrhythmnblueskaffee.com/

https://www.facebook.com/Kids-Rhythm-n-Blues-Kaffee-206194462754104/

 

 

ANTWERPEN – Riot Events presenteert op maandag 26 februari een onvervalste partij stoner/sludge metal van de band DESERT STORM uit Oxford (UK). Het Britse kwintet zal de avond pluisteren met splinternieuw materiaal van hun komende album ‘Sentinels’, dat op 16 maart aanstaande wereldwijd uitgebracht wordt via APF Records. Ter ondersteuning van de release van ‘Sentinels’ zijn de Britten op toer door Europa, en zullen zij een zware partij vuige riffs loslaten op het Antwerpse publiek. In het voorprogramma speelt de Genkse band BARABBAS.


DESERT STORM (hoofdprogramma 22:00 uur)
 

Deze Engelse ‘masters of the riff’ uit Oxford timmeren al sinds hun oprichting in 2007 flink aan de weg. Met 4 albums op zak en een meedogenloze tournee door Groot-Brittannië en Europa met o.a. Karma To Burn, Nashville Pussy, Peter Pan Speedrock, Honky (met o.m. leden van Down / Melvins / Butthole Surfers) en Hang The Bastard, evenals support-slots voor onder meer Orange Goblin, Red Fang, American Head Charge en festival optredens in The Bulldog, Bash, The Desertfest, Brisfest & Roadkill (BEL) heeft dit stoner/sludgekwintet al aardig wat bagage op zak.

 

Op 16 maart, 2018 aanstaande presenteert Desert Storm hun nieuwste album ‘Sentinels’ met een wereldwijde release via APF Records. Het is de opvolger van hun veelgeprezen album ‘Omniscient’ uit 2014. ‘Sentinels’ werd grotendeels opgenomen door engineer Jamie Dodd (Orange Goblin) in de Flesh @ Bone Studio’s in Hackney en afgemaakt door Steve ‘Geezer’ Watkins in de Woodworm Studio’s (die regelmatig werd gebruikt door de legendarische Black Sabbath-gitarist Tony Iommi). ‘Sentinels’ is een kolossaal klinkende plaat, waarvan de tien tracks de liefhebbers om de oren slaan met een verpletterend, torenhoog monolithisch geluid dat zich in je hersenpan nestelt, maar nimmer de zintuigen dof zal maken.

 

"Dit album is een natuurlijke progressie ten opzichte van onze vorige releases", legt gitarist Ryan Cole uit. "Het heeft het DESERT STORM-geluid, maar is begeeft zich in een veel hardere, donkere en zwaardere richtingen." De albumhoes van ‘Sentinels’ werd ontworpen door Mattias Frisk, die ook garant stond voor divers artwork en albumhoezen van de band Ghost.

 

Naast de release van het album, zal de band in februari, maart en daarna in het Verenigd Koninkrijk en Europa toeren. Waaronder ook in Nederland en België; te beginnen in De Baroeg op vrijdag 23 februari, vervolgens op zaterdag 24 februari in Café The Jack in Eindhoven als support van Komatsu, daarna op 26 februari in Kid’s Rhythm & Blues Kaffee te Antwerpen (met support Barabbas) en na een omwenteling in Oost-Europa komt de band weer terug naar de Lage Landen op 9 maart voor een show in Jack’s Music Bar te Zwolle en tenslotte op 10 maart in de Rock Classic bar te Brussel.

 

DESERT STORM is een band die nooit bang is geweest om in het tourbusje te stappen en het podium te delen met een keur aan zwaar talent door de jaren heen, waaronder Karma To Burn, Corrosion Of Conformity, Red Fang, VoiVod, Orange Goblin, Crowbar, Weedeater, Valiant Thor en vele anderen.

 

Pre-order ‘Sentinels’ hier:  http://apfrecords.bigcartel.com/

Beluister ‘Sentinels’ alvast hier: https://soundcloud.com/apf-records/sets/desert-storm-sentinels/s-l1deV

 

 

BARABBAS (voorprogramma 20:30 uur)
 

Deze heren verdienden hun strepen in diverse formaties als Sardonis, Rebel Yell, The Grams en Solenoid. Na het opnemen van een eerste demo onder leiding van Mr. Xavier Carion (Channel Zero) kwamen ze al snel op menig podium terecht en ondersteunden ze bands als Five Horse Johnson, Karma To Burn, Fatso Jetson, Black Cobra en Acid King.

 

In november 2013 brachten ze hun eerste officiële wapenfeit uit: de split-CD samen met From Cocktail To Fire, waarbij elke band een persoonlijk signatuur van coole en (hard-)rockende muziek presenteerde. Als je het soort rockverslaafde bent dat zou genieten van een dikke stoofpot van Queens Of The Stone-Age, Firebird, Mastodon en Black Sabbath, zou je misschien een gerecht van Barabbas willen uitproberen.

 

Grijp daarom je kans en laat je smaakpapillen ten goede doen aan DESERT STORM en BARABBAS in Kid’s Rhythm & Blues Kaffee te Antwerpen. De poorten gaan open om 19.00 uur, BARABBAS begint om 20.30 uur stipt, DESERT STORM trapt af om 22.00 uur.

 

CANNONBALLPROMO
 
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws voor de cultuuragenda?
 Meer nieuws over Redactie inVlaanderen

Vorselaar
22-06-2018

Dat is een winkel die op een waardige manier voedselhulp wil bieden aan personen die het financieel moeilijk hebben. Ook op het platteland bestaat er heel wat kansarmoede – vaak in verborgen vorm. Het OCMW van Vorselaar wil deze mensen op verschillende manieren ondersteunen: ook via voedselhulp, maar dan op een waardige manier. Een sociale kruidenier is een winkel waar alleen personen op...


Meer info

Redactie inVlaanderen
Bonheiden
21-06-2018

BONHEIDEN – Twee zussen laten met hun vernieuwende en verfrissende concepten een nieuwe wind door eventland waaien. PineAppleZZ, het eventbureau van Michèle en Charlotte, wil komaf maken met standaard events of feestjes en resoluut kiezen voor hip, trendy en fris. Het is niet uitzonderlijk dat particulieren en bedrijven de uitwerking en organisatie van een feest uitbesteden aan...


Meer info

Redactie inVlaanderen
Geel
21-06-2018

De gemeenteraadsverkiezingen in Geel kondigen zich als bijzonder spannend aan. Ook in de pre-campagne gaat het er soms al behoorlijk pittig aan toe tussen de deelnemende partijen. Toch is de overgrote meerderheid van de Geelse partijen er samen in geslaagd om over de partijgrenzen heen een gezamenlijke denkoefening over burgerparticipatie eensgezind en dus met succes af te sluiten. Een werkgroep...


Meer info

Redactie inVlaanderen
Machelen
20-06-2018

In februari 2017 keurde de gemeenteraad de PPS overeenkomst goed met de firma Matexi voor de kernversterking van het dorpscentrum van Machelen. Behoudens de sloop van oude gebouwen, het bouwen van nieuwe betaalbare woongelegenheden, de bouw van een nieuwe en groter kinderdagverblijf, het voorzien van nieuwe straten en groene plekken en doorsteken in de dorpskern, voorzag deze overeenkomst ook...


Meer info

Redactie inVlaanderenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het