Wanneer   :  Kid's Rhyhm & Blues Kaffee Antwerpen, MA 26 FEB 2018 met: DESERT STORM (UK) + support: Barabbas (BE)CONCERT: Desert Storm (UK) + support: Barabbas (BE)

LOCATIE: Kid’s Rhythm & Blues Kaffee        

DATUM CONCERT: MAANDAG 26 FEBRUARI 2018

AANVANG: 19.00 UUR (café open), 20.30 UUR (aanvang eerste band)

ENTREE: Gratis

 

INFORMATIE Kid’s Rhythm & Blues Kaffee, Antwerpen:

 

Grote Markt 50

2000 Antwerpen

Tel. +32 3 289 05 79

 

http://www.kidsrhythmnblueskaffee.com/

https://www.facebook.com/Kids-Rhythm-n-Blues-Kaffee-206194462754104/

 

 

ANTWERPEN – Riot Events presenteert op maandag 26 februari een onvervalste partij stoner/sludge metal van de band DESERT STORM uit Oxford (UK). Het Britse kwintet zal de avond pluisteren met splinternieuw materiaal van hun komende album ‘Sentinels’, dat op 16 maart aanstaande wereldwijd uitgebracht wordt via APF Records. Ter ondersteuning van de release van ‘Sentinels’ zijn de Britten op toer door Europa, en zullen zij een zware partij vuige riffs loslaten op het Antwerpse publiek. In het voorprogramma speelt de Genkse band BARABBAS.


DESERT STORM (hoofdprogramma 22:00 uur)
 

Deze Engelse ‘masters of the riff’ uit Oxford timmeren al sinds hun oprichting in 2007 flink aan de weg. Met 4 albums op zak en een meedogenloze tournee door Groot-Brittannië en Europa met o.a. Karma To Burn, Nashville Pussy, Peter Pan Speedrock, Honky (met o.m. leden van Down / Melvins / Butthole Surfers) en Hang The Bastard, evenals support-slots voor onder meer Orange Goblin, Red Fang, American Head Charge en festival optredens in The Bulldog, Bash, The Desertfest, Brisfest & Roadkill (BEL) heeft dit stoner/sludgekwintet al aardig wat bagage op zak.

 

Op 16 maart, 2018 aanstaande presenteert Desert Storm hun nieuwste album ‘Sentinels’ met een wereldwijde release via APF Records. Het is de opvolger van hun veelgeprezen album ‘Omniscient’ uit 2014. ‘Sentinels’ werd grotendeels opgenomen door engineer Jamie Dodd (Orange Goblin) in de Flesh @ Bone Studio’s in Hackney en afgemaakt door Steve ‘Geezer’ Watkins in de Woodworm Studio’s (die regelmatig werd gebruikt door de legendarische Black Sabbath-gitarist Tony Iommi). ‘Sentinels’ is een kolossaal klinkende plaat, waarvan de tien tracks de liefhebbers om de oren slaan met een verpletterend, torenhoog monolithisch geluid dat zich in je hersenpan nestelt, maar nimmer de zintuigen dof zal maken.

 

"Dit album is een natuurlijke progressie ten opzichte van onze vorige releases", legt gitarist Ryan Cole uit. "Het heeft het DESERT STORM-geluid, maar is begeeft zich in een veel hardere, donkere en zwaardere richtingen." De albumhoes van ‘Sentinels’ werd ontworpen door Mattias Frisk, die ook garant stond voor divers artwork en albumhoezen van de band Ghost.

 

Naast de release van het album, zal de band in februari, maart en daarna in het Verenigd Koninkrijk en Europa toeren. Waaronder ook in Nederland en België; te beginnen in De Baroeg op vrijdag 23 februari, vervolgens op zaterdag 24 februari in Café The Jack in Eindhoven als support van Komatsu, daarna op 26 februari in Kid’s Rhythm & Blues Kaffee te Antwerpen (met support Barabbas) en na een omwenteling in Oost-Europa komt de band weer terug naar de Lage Landen op 9 maart voor een show in Jack’s Music Bar te Zwolle en tenslotte op 10 maart in de Rock Classic bar te Brussel.

 

DESERT STORM is een band die nooit bang is geweest om in het tourbusje te stappen en het podium te delen met een keur aan zwaar talent door de jaren heen, waaronder Karma To Burn, Corrosion Of Conformity, Red Fang, VoiVod, Orange Goblin, Crowbar, Weedeater, Valiant Thor en vele anderen.

 

Pre-order ‘Sentinels’ hier:  http://apfrecords.bigcartel.com/

Beluister ‘Sentinels’ alvast hier: https://soundcloud.com/apf-records/sets/desert-storm-sentinels/s-l1deV

 

 

BARABBAS (voorprogramma 20:30 uur)
 

Deze heren verdienden hun strepen in diverse formaties als Sardonis, Rebel Yell, The Grams en Solenoid. Na het opnemen van een eerste demo onder leiding van Mr. Xavier Carion (Channel Zero) kwamen ze al snel op menig podium terecht en ondersteunden ze bands als Five Horse Johnson, Karma To Burn, Fatso Jetson, Black Cobra en Acid King.

 

In november 2013 brachten ze hun eerste officiële wapenfeit uit: de split-CD samen met From Cocktail To Fire, waarbij elke band een persoonlijk signatuur van coole en (hard-)rockende muziek presenteerde. Als je het soort rockverslaafde bent dat zou genieten van een dikke stoofpot van Queens Of The Stone-Age, Firebird, Mastodon en Black Sabbath, zou je misschien een gerecht van Barabbas willen uitproberen.

 

Grijp daarom je kans en laat je smaakpapillen ten goede doen aan DESERT STORM en BARABBAS in Kid’s Rhythm & Blues Kaffee te Antwerpen. De poorten gaan open om 19.00 uur, BARABBAS begint om 20.30 uur stipt, DESERT STORM trapt af om 22.00 uur.

 

CANNONBALLPROMO
 
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws voor de cultuuragenda?
 Meer nieuws over Redactie inVlaanderen

Scherpenheuvel - Zichem
23-03-2018

Op vrijdag 23 maart organiseert de jeugdraad samen met de jeugddienst Debattle Scherpenheuvel-Zichem in Zaal De Keyt te Messelbroek. Debattle Scherpenheuvel-Zichem is een jongerendebat met de lokale politiek. Het debat gaat van start om 19.30u, de deuren gaan open vanaf 19.00u. Op 14 oktober vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Die dag wordt er ook in Scherpenheuvel-Zichem weer een...


Meer info

Redactie inVlaanderen
Hasselt
23-03-2018

De ticketverkoop start op woensdag 28 maart om 13.00u via www.pukkelpop.be en www.proximusgoformusic.be. Op de website van Pukkelpop kan je, naast festivaltickets, ook eet- en drankbonnen of een van de verschillende kampeerformules aankopen. PRIJS EET- EN DRANKBONNEN ONGEWIJZIGD De prijs voor eet- en drankbonnen blijft dezelfde als voorgaande jaren. Een Food & Drinks voucher kost in...


Meer info

Redactie inVlaanderen
Brussel
23-03-2018

Met microStart en Impulskrediet kan iedereen ondernemer worden en zijn toekomst (opnieuw) zelf in handen nemen 23 maart 2018 - Vier micro-ondernemers ontvangen deze avond een Award tijdens de slotceremonie van de Week van het Microkrediet 2018. Een week lang organiseerden Impulskrediet en microStart, twee van de grootste microkredietverleners in ons land, tal van activiteiten om ondernemers aan...


Meer info

Redactie inVlaanderen
Mechelen
22-03-2018

Provinciaal Jong VLD-voorzitters Laura Cornette (Mechelen) en William Mostmans (Antwerpen) willen dat student-zelfstandigen vrijgesteld worden van de provinciale bedrijfsbelasting, die ondernemerschap ontmoedigt. “De federale regering heeft het student-zelfstandigestatuut net ingevoerd om méér jonge studenten de kans te geven om een eigen zaak te beginnen en creatieve...


Meer info

Redactie inVlaanderenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het