Werken op Sint-Bavoplein starten op 5 maartVerkeer en parkeermogelijkheden

Op 5 maart wordt er gestart met de heraanleg van het Sint-Bavoplein achter de kerk. De Van Colenstraat wordt hierdoor een doodlopende straat. Er blijft wel een doorgang mogelijk voor voetgangers, fietsers moeten afstappen.

De voorzijde van het Jef Van Hoofplein wordt vanaf die datum werfzone. Dat betekent dat er geen doorgaand verkeer meer mogelijk is en de parkeerplaatsen aan de voorzijde van het plein niet kunnen gebruikt worden. Uiterlijk begin april start de aannemer met de werken aan het Jef Van Hoofplein. Bij archeologische vondsten achter de kerk zal de aannemer hier sneller beginnen.

Op 5 maart is er een extra parkeerterrein aan de Bunderkes beschikbaar. Bijgevoegde wegomlegging geldt voor de hele duur van de werken. De parking van Delhaize is enkel bereikbaar vanaf Elfbunderweg - Jef Van Hoofplein. Afrijden kan je, in éénrichting, via de Bistweg.

Volgorde van de werken

De werken achter de kerk zullen in deze volgorde gebeuren:

  • Op 5 maart start Adams met de plaatsing van de omleiding en de opbraak van het asfalt achter de kerk.
  • Op woensdag 7 maart start er een archeologische studie. Wanneer die is afgerond, plaatst de aannemer de riolering. Woningen blijven in deze periode wel bereikbaar via het voetpad.
  • Aansluitend wordt de minder-hinder steenslag geplaatst zodat de woningen na de werkuren beperkt bereikbaar zijn. Afhankelijk van de archeologische studie en het weerverlet zal de minder-hinder steenslag zo’n 3 weken na de start van de werken worden geplaatst.
  • De bestaande voetpaden blijven zo lang mogelijk liggen. Na de rioleringswerken worden ze ook opgebroken zodat de aannemer de bovenbouw kan uitvoeren.

Situatieschets

Onderstaand plan geeft een overzicht van de straten die worden afgesloten en de wegomlegging.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  04-03-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Boechout

Boechout
24-06-2018

Speeltijd? Mogen we verder werken? Al enkele weken werkt vzw #ANTcollectief met 2 klassen van het 5de leerjaar in de Jan Frans Willemsschool. Ze bouwen aan een escape room, of beter: aan 4 escape rooms. Het resultaat zal zaterdag 23 juni te beleven zijn op de jaarlijkse barbecue. Dan baten de leerlingen zelf hun escape room uit, als jonge ondernemers. Stef Thienpont, #ANTcollectief:...


Meer info

Boechout
Boechout
22-06-2018

Speeltijd? Mogen we verder werken? Scholieren van de Jan Frans Willemsschool bouwen zelf een escape room. Al enkele weken werkt vzw #ANTcollectief met 2 klassen van het 5de leerjaar in de Jan Frans Willemsschool. Ze bouwen aan een escape room, of beter: aan 4 escape rooms. Het resultaat zal zaterdag 23 juni te beleven zijn op de jaarlijkse barbecue. Dan baten de leerlingen zelf hun escape room...


Meer info

Boechout
Boechout
19-06-2018

Welke dag is beter om de opening van een nieuwe school te vieren dan die van het jaarlijkse schoolfeest? Zaterdag 23 juni is het dubbel feest op de Jan Frans Willemsschool, want dan wordt ook de nieuwe kleuterschool officieel geopend. Iedereen is welkom. Nu zaterdag 23 juni om 16.15 opent burgemeester Koen T’Sijen het nieuwe kleuterschooltje van de Jan Frans Willemsschool. De werken...


Meer info

Boechout
Boechout
19-06-2018

Iedereen kent het Place du Tertre in Parijs en misschien ook de kunststeden Kassel en Venetië. Voor kunst van eigen streek moet je dit weekend in Boechout zijn. Beeldende kunst, muziek en performances: je beleeft het in kasteel Vijverhof in Boechout. Vrijdagavond 22 juni om 19.30 uur gaat De Kunstvijver er van start met een echte openingsceremonie. Hugo Matthyssen en Dimitri Leue zijn de...


Meer info

BoechoutAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het