Werken op Sint-Bavoplein starten op 5 maartVerkeer en parkeermogelijkheden

Op 5 maart wordt er gestart met de heraanleg van het Sint-Bavoplein achter de kerk. De Van Colenstraat wordt hierdoor een doodlopende straat. Er blijft wel een doorgang mogelijk voor voetgangers, fietsers moeten afstappen.

De voorzijde van het Jef Van Hoofplein wordt vanaf die datum werfzone. Dat betekent dat er geen doorgaand verkeer meer mogelijk is en de parkeerplaatsen aan de voorzijde van het plein niet kunnen gebruikt worden. Uiterlijk begin april start de aannemer met de werken aan het Jef Van Hoofplein. Bij archeologische vondsten achter de kerk zal de aannemer hier sneller beginnen.

Op 5 maart is er een extra parkeerterrein aan de Bunderkes beschikbaar. Bijgevoegde wegomlegging geldt voor de hele duur van de werken. De parking van Delhaize is enkel bereikbaar vanaf Elfbunderweg - Jef Van Hoofplein. Afrijden kan je, in éénrichting, via de Bistweg.

Volgorde van de werken

De werken achter de kerk zullen in deze volgorde gebeuren:

  • Op 5 maart start Adams met de plaatsing van de omleiding en de opbraak van het asfalt achter de kerk.
  • Op woensdag 7 maart start er een archeologische studie. Wanneer die is afgerond, plaatst de aannemer de riolering. Woningen blijven in deze periode wel bereikbaar via het voetpad.
  • Aansluitend wordt de minder-hinder steenslag geplaatst zodat de woningen na de werkuren beperkt bereikbaar zijn. Afhankelijk van de archeologische studie en het weerverlet zal de minder-hinder steenslag zo’n 3 weken na de start van de werken worden geplaatst.
  • De bestaande voetpaden blijven zo lang mogelijk liggen. Na de rioleringswerken worden ze ook opgebroken zodat de aannemer de bovenbouw kan uitvoeren.

Situatieschets

Onderstaand plan geeft een overzicht van de straten die worden afgesloten en de wegomlegging.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  04-03-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Boechout

Boechout
15-03-2018

Nu zondag 18 maart wordt het speelbos ‘Biesbesbos’ in Boechout plechtig ingehuldigd. Vanaf 14 uur is iedereen, groot en klein, welkom bij de Courtoiskapel in de Alexander Franckstraat. ‘In maart 2009 hebben we, samen met de inwoners, dit bos aangeplant,’ zegt schepen van Milieu Mik Renders. ‘De laatste jaren kregen we meer en meer vragen wanneer we het bos nu...


Meer info

Boechout
Boechout
13-03-2018

In een motie gericht aan de federale regering roept Boechout België op om haar verantwoordelijkheid te nemen en op een constructieve manier mee te werken aan een verbod op kernwapens. De motie werd goedgekeurd op de gemeenteraad van 26 februari. 132 landen van de Verenigde Naties hebben in 2016 een resolutie goedgekeurd om onderhandelingen op te starten over een internationaal verdrag dat...


Meer info

Boechout
Boechout
04-03-2018

Het OCMW van Boechout gaat over tot de openbare verkoop van een perceel landbouwgrond, gelegen in Boechout, en gekadastreerd, 1ste afdeling, sectie C, nr. 427-deel met een oppervlakte van 7.183 m². De minimumprijs is vastgesteld op € 57.500 (€ 8/m²). Geïnteresseerden kunnen een bod doen en dit tot uiterlijk 15 maart 2018. Zij dienen hun bod te doen onder gesloten omslag...


Meer info

BoechoutAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het