Peloton de Paris zorgde in 2017 voor een kentering & zet deze nieuwe trendbeweging verder met een gloednieuwe collectie!Door het ongeziene succes van hun eerste collecties lanceert het jonge Belgische cycling- en lifestyle label “Peloton de Paris”, van de gelijknamige concept store in Mechelen, opnieuw een verrassende cycling- en casual wear collectie met tal van hippe ‘jerseys’ en door de fietswereld geïnspireerde sweaters & t-shirts, voor zowel vrouwen als mannen! Wendy en Vincent, de oprichters en designers achter het merk en allebei erg gepassioneerd en technisch onderlegd in alles omtrent de wielersport, zorgen met hun fietskledij voor een verademing bij menig fietsliefhebber. Ze brengen uitsluitend eigen ontwerpen op de markt die vaak geïnspireerd zijn op de fashion wereld en laatste kleurentrends. Hun designs kunnen evenwel ook het resultaat zijn van iets wat ze zelf ervaren hebben tijdens hun vele verre reizen, en dat ze vervolgens vertaald hebben naar leuke en originele motieven. Mits enkele grafische bewerkingen creëren ze dan telkens een sterk en uniek design. Voor de ‘lifestyle’ lijn betreffen dit toffe sweaters en t-shirts met prints die allemaal, de éne al wat explicieter dan de andere, de ‘liefde voor het fietsen’ en de Peloton de Paris ‘lifestyle’ uitdragen. Vooraleer iets finaal in productie gaat, toetsen ze hun ontwerpen ook altijd eerst af bij de Peloton de Paris fans waardoor ze kunnen inspelen op de behoeften en vragen van hun doelgroep. Hierdoor is er een sterke synergie tussen het merk en de Peloton de Paris community.

 

De nieuwe Peloton de Paris ‘cycling’ collectie

De wielercollectie van Peloton de Paris staat voor hippe wielertenues met unieke designs: erg fraaie en verfrissende ‘cycling looks’ die haaks staan op de gangbare fietsoutfits van zowel de professionele team tenues als de wielerkledij van de vele ‘mainstream’ fietskledingmerken. Hierdoor differentieert het merk zich en zijn de wielrenners die de collectie dragen, één voor één ambassadeur van de Peloton de Paris stijlrevolutie. Bovendien is de collectie uit hoogtechnologische materialen vervaardigd waardoor de collectie tevens onder de noemer van ‘high performance cycling wear’ valt.   


De nieuwe ‘cycling’ collectie omvat zowel ‘single released’ wielertenues die los van elkaar staan maar toch volledig in lijn zijn met de Peloton de Paris stijl waaronder de ‘Neptune’ en de ‘Hummingbirds’, alsook collectiestukken die je in verschillende kleuren kan terugvinden. Zo zijn er twee magnifieke capsulecollecties waaronder ‘The Original’ Peloton de Paris lijn. Deze collectie bestaat enerzijds uit  ‘The Original’ jersey die aan de basis ligt van het succes van het Peloton de Paris kledinglabel, en bijgevolg een klassieker zal blijven wegens zijn ‘historiek’ en populariteit. Dankzij de geheel nieuwe, bijhorende ‘bib short’ alias fietsbroek kan je je voortaan helemaal in een ‘The Original’ wielertenue kleden. Daarnaast zijn er nog twee andere, volledig nieuwe jerseys binnen ‘The Original’ Peloton de Paris lijn, die allebei geïnspireerd zijn op ‘The Original’ maar toch anders ogen  door hun ‘signature Peloton de Paris’ stijl en het gebruik van strakke lijnen en speelse (natuur)elementen zoals sterren en meeuwen. De tweede capsulecollectie is geïnspireerd op de periode toen Wendy en Vincent in Australië hebben gewoond, en bestaat ook uit drie ontwerpen: de ‘Opera’ jersey gebaseerd op de architectuur van het Opera house in Sydney, de ‘Icebergs’ jersey conform het bekende Icebergs zwembad in Bondi Beach en de ‘Ocean’ jersey verwijzend naar de onstuimige oceaan die alomtegenwoordig is in het city life in Sydney.
Verder werd de Peloton de Paris ‘cycling’ collectie ook uitgebreid met meer ‘technische’ stukken zoals de ‘Storm’ jersey die perfect is voor het tussenseizoen en beschikbaar is in drie verschillende kleuren (Emerald, Bordeaux en Navy) en de gloednieuwe ‘base layers’. Ten slotte zijn er ook nog de ‘bib shorts’ die zowel in het zwart als marineblauw verkrijgbaar zijn, en zijn er eveneens nog tal van accessoires waaronder race gilets, petjes & arm- en beenverwarmers.

De nieuwe Peloton de Paris ‘casual wear’ collectie
De ‘casual wear’ lijn is geïnspireerd op de fietswereld en op de Peloton de Paris ‘lifestyle’, en omvat toffe sweaters en t-shirts voor zowel vrouwen als mannen. Zo vertelt Wendy enthousiast: “Naast een collectie van t-shirts die geïnspireerd is op het concept van Peloton de Paris waaronder ook ‘de logo t-shirts’, zijn er voor de kenners ook twee t-shirts die volledig geïnspireerd zijn op de grote klassiekers van het voorjaar. Supporters van de Ronde Van Vlaanderen zullen het kerkje bovenop de Kapelmuur meteen herkennen en op de wielerpiste van Roubaix zijn ook al veel legendes geboren. Daarom hebben we deze twee iconische elementen verwerkt in twee aparte designs. Fietsliefhebbers kunnen zo te kennen geven dat fietsen niet enkel een hobby is, maar dat ze de koers en het volkse karakter ervan ook een warm hart toedragen. Ook voor dames die van de fiets houden, een overigens sterk groeiend segment, is er dit jaar een uitgebreide keuze in casual wear. Verder heb je ook nog enkele leuke gadgets die geïnspireerd zijn op de koers zoals ‘musette zakjes’ of foodbags om de Peloton de Paris beleving compleet te maken.”

Info, contact, verkrijgbaarheid & consumentenadviesprijzen
Van België tot UK, USA, Singapore, Japan,… Peloton de Paris is ondertussen een wereldwijd gegeerd merk dat verkrijgbaar is via zowel de concept store van Peloton de Paris in de Hoogstraat 49 in Mechelen, alsook via de webshop: https://www.pelotondeparis.cc. De concept store is open op woensdag en donderdag van 9.30u tot 18.30u, op vrijdag van 12.00u tot 18u30 en op zaterdag van 9.30u tot 17.00u. De collectie bevindt zich qua prijsklasse in het middensegment: een heel mooie prijs-kwaliteitsverhouding. Een jersey kost: € 89, een storm jersey € 110, bib shorts € 120, een race gilet € 95, de Peloton de Paris petjes € 15 en een base layer korte mouw € 55. Bij de ‘casual wear’ collectie varieert de prijs gemiddeld tussen  € 29,95 voor een t-shirt en € 49 voor een sweater.

Speciale acties en nieuwtjes waaronder het ‘Bikepacking event’ op zaterdag 26 en zondag 27 mei

Speciale acties en nieuwtjes worden telkens op de Facebook & Instagram pagina van Peloton de Paris aangekondigd. Leden ontvangen ook regelmatig updates via de nieuwsbrieven van Peloton de Paris. Naast hun kledinglabel inspireren Wendy & Vincent de bezoekers in hun concept store ook steeds opnieuw met hun aanbod en passie voor het wielrennen. Zo organiseren zij regelmatig cyclo-cross initiaties en lange fietstochten (‘rides’). Op zaterdag 26 en zondag 27 mei wordt er bijvoorbeeld een tweedaags ‘Bikepacking event’ georganiseerd van Mechelen naar Roubaix, en terug. Het betreft een uniek evenement dat ze speciaal voor hun ‘community’ organiseren. Niet alleen is de organisatie van een dergelijk evenement ongeëvenaard maar ook het concept is grensverleggend. Bikepacking is namelijk een vernieuwend en trending concept waarbij je, met een minimum aan bagage die bevestigd is op je koers- of gravelfiets, een meerdaagse fietstocht rijdt. Het is een nieuw maar één van de sterkst groeiende segmenten binnen de fietsmarkt. Het evenement combineert bovendien de highlights van de voorjaarsklassiekers. Op die manier kunnen wielerliefhebbers die de Vlaamse hellingen al door en door kennen toch verrast worden, en kunnen (vooral buitenlandse) deelnemers de bekende Vlaamse “bergs and cobbles” leren kennen. Er zijn vijftig memorabele checkpoints waaronder enkele verborgen pareltjes die menig fietser zullen bevallen. Hoe meer checkpoints de deelnemers aandoen, hoe meer punten je haalt en hoe groter de kans bestaat om een toffe prijs te winnen. Inschrijven is nog steeds mogelijk.

Alle info vind je op: https://www.pelotondeparis.cc/products/peloton-de-paris-roubaix.

 
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Redactie inVlaanderen

Harelbeke
20-03-2018

Een belangrijke mijlpaal voor de Leiewerken in Harelbeke en ook voor het binnenvaartproject Seine Schelde Vlaanderen: de nieuwe sluis in Harelbeke is sinds vandaag open voor het scheepvaartverkeer op de Leie. Onderdeel van Europees binnenvaartproject De Leiewerken in Harelbeke maken deel uit van het Europees gesubsidieerd binnenvaartproject Seine Schelde Vlaanderen. Het project wil van de...


Meer info

Redactie inVlaanderen
Mol
19-03-2018

Sinds begin dit jaar is Transitie Mol en Balen gestart met een autodeelgroep. We gebruiken hiervoor de website van www.cozycar.be. Elke auto eigenaar en/of gebruiker kan hier een account maken en voor 10 euro per jaar lid worden. In sommige gemeenten en steden wordt dit lidgeld terug betaald door de gemeentelijke administratie. Cozycar biedt een berekeningstool aan voor de km-prijs ,...


Meer info

Redactie inVlaanderen
Kortrijk
19-03-2018

Op vrijdag 16 maart 2018 ging het nieuw aangelegde jaagpad tussen Harelbeke en Zwevegem open voor fietsers en voetgangers. Het ongeveer 3 kilometer lange jaagpad ligt langs het kanaal Bossuit-Kortrijk en wordt, door Vlaamse minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts, warm aanbevolen voor iedereen die tussen Kortrijk en Zwevegem reist. Veilige verbinding tussen Harelbeke en Zwevegem ...


Meer info

Redactie inVlaanderen
Boom
19-03-2018

Ticketverkoop Schorremorrie van start. Exact 2 maanden voor het evenement gaat de ticketverkoop van Schorremorrie van start. De 16de editie van dit kinderfestival in Provinciaal Recreatiedomein De Schorre gaat dit jaar voor het eerst door in het voorjaar en wel op 20 mei. De formule blijft verder ongewijzigd: een geweldige namiddag met meer dan 50 activiteiten voor kinderen van 3 tot 12 jaar....


Meer info

Redactie inVlaanderenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het