Op 5 minuten properZwerfvuil is een gedeelde problematiek en daarom slaan de gemeenten Beersel, Sint-Pieters-Leeuw, Dilbeek en Halle ook dit voorjaar de handen in elkaar. We willen immers met z’n allen opnieuw zoveel mogelijk inwoners en verenigingen mobiliseren om een stukje openbaar domein op te ruimen.
De actie vertrekt deze keer vanuit het idee dat als iedereen 5 minuutjes uittrekt om de stoep, straat of buurt proper te maken, we al een heel eind ver komen. Zwerfvuil ruimen hoeft niet veel tijd in beslag te nemen om effectief te zijn.


De actie loopt dit jaar VAN 24 MAART T.E.M. 22 APRIL. Een flyer valt bij elke inwoner in de brievenbus, verenigingen en scholen werden aangeschreven. We moedigen deelnemers ook aan om hun inspanningen en propere straten, bosweggeltjes, speelpleintjes, ... te delen via de hashtag:

#OP5MINUTENPROPER.

HOE DEELNEMEN?
Deelnemers kiezen de straten uit die zij (eventueel samen met vrienden, buren, verenigingen,... ) willen proper maken en schrijven zich in via de gemeentewebsites. De milieudienst van elke desbetreffende gemeente neemt dan contact op om praktische afspraken te maken. De gemeente zorgt voor handschoenen, afvaltangen en -zakken, fluovestjes en komt de gevulde zwerfvuilzakken ophalen.
Op de websites is ook een kaart te zien met het aantal deelnemers, de opgeruimde en de nog op te ruimen straten.

WAT VALT ER TE WINNEN?
Wie meedoet krijgt er een propere straat en een leuk geschenkje voor terug. Daarnaast wint per gemeente 1 deelnemer een ballonvaart voor 2 personen. De ideale manier om de propere straten vanuit de lucht te aanschouwen.

MEER INFORMATIE?
www.beersel.be/zwerfvuilactie
www.dilbeek.be/zwerfvuilactie
www.halle.be/zwerfvuilactie
www.sint-pieters-leeuw.be/zwerfvuilactie
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  15-03-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Sint-Pieters-Leeuw

Sint Pieters Leeuw
20-04-2018

Van 23 t.e.m. 29 april 2018 organiseren het Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie Vlaanderen, het Vlaams Instituut Gezond Leven en de Vlaamse Logo’s de 7de Week van de Valpreventie. Het thema van deze week is, net zoals de vorige editie, ‘Blijf in beweging, doe het veilig!’ De focus ligt op actief bezig zijn en dit op een veilige manier.


Meer info

Sint-Pieters-Leeuw
Sint Pieters Leeuw
20-04-2018

Sint-Pieters-Leeuw en 200 andere gemeenten en steden worden uitgedaagd tijdens de 10.000-stappenclash. Zoals de geschilderde voetafdrukken in onze verschillende dorpscentra doen vermoeden, gaan wij deze uitdaging met plezier aan. En we sporen niet alleen onze inwoners aan om de meeste stappen te zetten, maar ook onze personeelsleden. De Vlaamse 10.000-stappenclash Het Vlaams Instituut...


Meer info

Sint-Pieters-Leeuw
Sint Pieters Leeuw
19-04-2018

Donderdag 19 april 2018 — De cultuur rond het Belgisch of Brabants trekpaard is begin 2018 door de Vlaamse regering erkend als immaterieel erfgoed. De provincie Vlaams-Brabant viert deze erkenning op zaterdag 21 april met een estafette langs Sint-Pieters-Leeuw, Galmaarden, Lennik en Vilvoorde en met gedenkplaten. Op zaterdag 21 april is er een estafette langs Sint-Pieters-Leeuw,...


Meer info

Sint-Pieters-Leeuw
Sint Pieters Leeuw
19-04-2018

In afwachting van de analyse en de beoordeling van de onderzoeken en het definitieve verslag van de deskundigen blijft de sporthal al zeker gesloten tot het eind van deze maand. Op dinsdag 3 april heeft het studiebureau D+A en het Technisch Centrum voor Houtbouw de kwaliteit van de spanten in de sporthal van het Wildersportcomplex onderzocht. De deskundigen onderworpen de spanten niet alleen...


Meer info

Sint-Pieters-LeeuwAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het