BAOBAB VZW, het OCMW en de gemeente slaan handen in elkaar voor voedselproject.Donderdagavond gaf de OCMW-raad groen licht voor de opstart van een voedselproject in LDC Negenhof.

 

De VZW Baobab, met Vera Breynaert, Michel van Hoore en Guy Van Ruyssevelt als initiatiefnemers, zet de schouders onder dit voedselproject in samenwerking met het OCMW en de gemeente.

Vandaag  worden ongeveer 80 gezinnen maandelijks via de Sociale Dienst doorverwezen naar het Centrum voor Menswelzijn in Halle waar zij een voedselpakket kunnen bekomen.

 

OCMW-voorzitter, Paul Defranc: ‘Deze voedselbedeling zal vanaf begin april doorgaan in het LDC Negenhof in de wijk Negenmanneke. Vera, Michel en Guy van de VZW BAOBAB zullen, samen met een aantal vrijwilligers, instaan voor de samenstelling van de voedselpakketten. Ook MAKRO biedt haar medewerking en zal producten aanleveren om de pakketten samen te stellen. Voor wat de droge voeding betreft werd er een overeenkomst afgesloten met de Voedselbank. Het gaat hier om rijst, deegwaren, pasta, koffie enz.  Met deze producten zullen de medewerkers en vrijwilligers van BAOBAB een volwaardige maaltijd  kunnen samenstellen voor de OCMW-cliënten.”

 

De gemeente stelt  een aantal lokalen in het Negenhof en de loods aan de Topstraat ter beschikking van dit project. Momenteel worden de lokalen opgefrist door de gemeentearbeiders zodat aan de normen van het Voedselagentschap wordt voldaan.

 

Heb je wat vrije tijd en wil je graag op vrijwillige basis je steentje bijdragen aan dit project dan ben je van harte welkom!
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  16-03-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Sint-Pieters-Leeuw

Sint Pieters Leeuw
20-04-2018

Van 23 t.e.m. 29 april 2018 organiseren het Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie Vlaanderen, het Vlaams Instituut Gezond Leven en de Vlaamse Logo’s de 7de Week van de Valpreventie. Het thema van deze week is, net zoals de vorige editie, ‘Blijf in beweging, doe het veilig!’ De focus ligt op actief bezig zijn en dit op een veilige manier.


Meer info

Sint-Pieters-Leeuw
Sint Pieters Leeuw
20-04-2018

Sint-Pieters-Leeuw en 200 andere gemeenten en steden worden uitgedaagd tijdens de 10.000-stappenclash. Zoals de geschilderde voetafdrukken in onze verschillende dorpscentra doen vermoeden, gaan wij deze uitdaging met plezier aan. En we sporen niet alleen onze inwoners aan om de meeste stappen te zetten, maar ook onze personeelsleden. De Vlaamse 10.000-stappenclash Het Vlaams Instituut...


Meer info

Sint-Pieters-Leeuw
Sint Pieters Leeuw
19-04-2018

Donderdag 19 april 2018 — De cultuur rond het Belgisch of Brabants trekpaard is begin 2018 door de Vlaamse regering erkend als immaterieel erfgoed. De provincie Vlaams-Brabant viert deze erkenning op zaterdag 21 april met een estafette langs Sint-Pieters-Leeuw, Galmaarden, Lennik en Vilvoorde en met gedenkplaten. Op zaterdag 21 april is er een estafette langs Sint-Pieters-Leeuw,...


Meer info

Sint-Pieters-Leeuw
Sint Pieters Leeuw
19-04-2018

In afwachting van de analyse en de beoordeling van de onderzoeken en het definitieve verslag van de deskundigen blijft de sporthal al zeker gesloten tot het eind van deze maand. Op dinsdag 3 april heeft het studiebureau D+A en het Technisch Centrum voor Houtbouw de kwaliteit van de spanten in de sporthal van het Wildersportcomplex onderzocht. De deskundigen onderworpen de spanten niet alleen...


Meer info

Sint-Pieters-LeeuwAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het