Wanneer   :  Lezing Jan Bode over de geschiedenis van de kerk van WestkapelleOp dinsdag 20 maart 2018 om 20 uur organiseert Davidsfonds Westkapelle een lezing van Jan Bode over de geschiedenis van de kerk van Westkapelle. De lezing vindt plaats in het parochiaal centrum van Westkapelle.

De “Nacht van de geschiedenis” wordt in het hele Vlaamse land op hetzelfde ogenblik ingericht door vele Davidsfondsafdelingen. Op deze manier nemen meerdere duizenden mensen actief deel aan deze activiteit zodat dit initiatief tot het grootste historische evenement van Vlaanderen, is uitgegroeid.

Ook Davidsfonds Westkapelle draagt hier met overtuiging haar steentje aan bij. Dit jaar is het algemeen thema religie.  Een uitgelezen moment dus om het eens uitgebreid te hebben over de waardevolle geschiedenis van de kerk van Westkapelle en als apotheose de toekomst ervan:  hoe zal de herstelde kerk er uitzien en wat kan ze betekenen voor het socioculturele leven in de deelgemeente Westkapelle?

De voorzitter van de kerkfabriek van de Sint-Niklaasparochie van Westkapelle, Jan Bode, komt ons vertellen over verleden, heden en toekomst van de Sint-Niklaaskerk.

Voor het socioculturele verenigingsleven in Westkapelle is de kerk een baken dat veel mensen kan aantrekken om aan de activiteiten deel te nemen. Het wordt dus hoog tijd dat dit gebouw weer in alle glorie herrijst uit zijn ruïne.

Eindelijk gaan de werken van start en de bedoeling is dat eind 2019 het kerkgebouw weer operationeel is. Dit gebouw heeft al een turbulente geschiedenis achter de rug, en nu misschien weer een stralende toekomst voor zich.

Om 20 uur word je verwelkomd met een drankje naar keuze. Jan Bode geeft dan zijn uiteenzetting, achteraf worden de vragen afgevuurd.

Deelname: € 5 met DF cultuurkaart, € 7 voor niet-leden.

Graag vooraf inschrijven bij de bestuursleden of via BE45 7381 1625 1589.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  17-03-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws voor de cultuuragenda?
 Meer nieuws over Knokke-Heist

Knokke - Heist
21-04-2018

Sinds afgelopen zomer mag je in Vlaanderen geen glysofaat meer gebruiken. Vele mensen hebben echter nog restjes pesticiden in hun tuinhuisjes staan. Om deze op een veilige manier in te zamelen kunnen ze daarom op zaterdag 21 april 2018 binnengebracht worden op het recyclagepark. In ruil ontvang je een handige voegenborstel (zolang de voorraad strekt). Tips & tricks voor een gezonde tuin of...


Meer info

Knokke-Heist
Knokke - Heist
21-04-2018

Op maandag 22 april 2018 start een aannemer met wegwerkzaamheden in de Zoutelaan ter hoogte van huisnummer 148 (Vinkenweg) en 168 (Valkenpad). Deze werkzaamheden zijn gepland tot dinsdag 8 mei 2018. Vanaf maandag 22 april tot en met vrijdag 27 april 2018 is de rijbaan van de Zoutelaan plaatselijk afgesloten voor het verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de Sparrendreef – Prins Filiplaan...


Meer info

Knokke-Heist
Knokke - Heist
21-04-2018

Op zondag 22 april 2018 kun je van 10 tot 12 uur Hugo Van Loocke aan het woord horen tijdens de Zondagbabbel ‘Is het nog ver naar Brugge?’. Eeuwenlang zijn er problemen geweest om het transport, voornamelijk van de vis, tussen Blankenberge, Heist en Brugge vlot en snel te laten gebeuren. De mogelijkheden waren dan ook beperkt. Tot in de 19de eeuw waren de belangrijkste transportwegen...


Meer info

Knokke-Heist
Knokke - Heist
21-04-2018

Candelaria en Herman Zapp en hun vier kinderen Nahuel, Lucas, Paloma en Marco, allen geboren op hun wereldtournee, vonden op vrijdag 13 april 2018 de weg naar het pittoreske dorpje Ramskapelle in Knokke-Heist. Met hun oldtimer, een Graham-Paige gebouwd in 1928, hebben zij al alle werelddelen bezocht. Momenteel zijn ze op verkenning in Europa. Candelariai is lerares en onderwijst de kinderen...


Meer info

Knokke-HeistAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het