Open Call voor ontwerp wandeling 'Boeren langs de Grote Gracht' - dien voor 15 april je voorstel in!Met het LEADER-project ‘Boeren langs de Grote Gracht’ wil het gemeentebestuur een deel van het wandelknooppuntennetwerk ‘Kempense Heuvelrug’ belevingsvol opladen en de rol van landbouwers als landschapsbouwers in de kijker zetten.


Open Call ontwerp- en kunstopdracht voor belevingsvol totaalconcept
De Gemeente Retie nodigt ontwerpers en kunstenaars uit een voorstel in te dienen voor het LEADER-project Boeren Langs de Grote Gracht. We dagen teams uit een totaalconcept te maken voor zitobjecten, infodragers, een kijkverhoog én een land-artelement, dat bijdraagt aan de beleving van het landschap en de geschiedenis van het landgebruik.
Tot 15 april 2018 kun je jouw idee indienen. AR-TUR ondersteunt de gemeente bij het selectieproces.


Via deze Open Call wil de gemeente het enthousiasme voor kwaliteitsvolle open ruimte vergroten door op een aantrekkelijke manier infrastructuurelementen te plaatsen die uitnodigen om het landschap ten volle te beleven.


De gemeente wenst:
(1) een aantal infodragers langs de route te ontwikkelen;
(2) zitelementen die bezoekers uitnodigen om plaats te nemen en in dialoog te gaan met het landschap of met elkaar;
(3) een kijkverhoog waardoor bezoekers ook in de zomermaanden over de maïsvelden heen de unieke kavelstructuur kunnen bekijken;
(4) een land-artelement dat verwondering oproept, en op monumentale of juist subtiele manier de kwaliteiten van het landschap belicht.


Wandeling ‘Boeren langs de Grote Gracht’
Het afwateringskanaal ‘de Colateur’, of in de Retiese volksmond ‘De Grote Gracht’, vormt de ruggengraat van de wandeling.
De tweede landschappelijke drager van het verhaal is het landbouwontginningsgebied ‘De Graaf’.


Tenslotte vormt het Retiese dialect een derde drager. ‘Boeren’ wordt in Retie immers ook als werkwoord gebruikt en heeft de betekenis van ‘het bewerken van landbouwgrond’ of ‘het uitbaten van een landbouwbedrijf’.

Meer info:
dienst Vrije Tijd, Markt 1, 2470 Retie, T 014 38 92 69, E vrijetijd@retie.be, W www.boerenlangsdegrotegracht.be
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  26-03-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Retie

Retie
19-04-2018

Al sinds 1996 organiseert VVV Retie op 1 mei een fietstocht langs de talrijke Retiese kapelletjes. Ook dit jaar stippelden de vrijwilligers opnieuw een mooie route uit. Tijdens een korte stop bij een 5-tal kapelletjes zal je meer te weten komen over de geschiedenis ervan. De dag wordt afgesloten met een drankje en een gezellige babbel in de oude pastorie. Deze receptie wordt aangeboden door VVV...


Meer info

Retie
Retie
16-04-2018

De paasvakantie mag dan wel afgelopen zijn, maar wij blijven gewoon verder spelen. Op woensdag 18 april staat namelijk de 11e editie van de Buitenspeeldag op het programma. Alle kinderen kunnen tussen 13.30 u. en 17.00 u. terecht aan sporthal Boesdijkhof voor een dag vol buitenspeelplezier. De dienst Vrije Tijd heeft opnieuw alles uit de kast gehaald om een superleuk programma op te stellen. ...


Meer info

Retie
Retie
30-03-2018

Gaat de titel ‘Wandeling van het Jaar’ naar Retie? Jij kan mee beslissen! Wordt ‘Boeren langs de Grote Gracht’ dé ‘Wandeling van het jaar’? Toerisme Provincie Antwerpen selecteerde uit alle inzendingen vijf wandelingen. Samen met Retie dingen Balen, Niel, Oud-Turnhout en Westerlo naar de titel ‘Wandeling van het Jaar’. Op...


Meer info

RetieAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het