Opening nieuwe D’AUTAN pop-up store op dinsdag 24 april in de Schrijnwerkersstraat 20 in Antwerpen!De gezellige winkelwandelstraten van De Wilde Zee krijgen er tot begin juli een ‘experience’ winkel bij! Ook in Knokke opent er tijdens de zomervakantie een D’AUTAN pop-up store!


Antwerpen/Berchem, maandag 16 april 2018 – Het Belgische sjaal label “D’AUTAN” opent op dinsdag 24 april de deuren van haar nieuwe pop-up store in de Schrijnwerkersstraat 20 in Antwerpen! Het jonge, verrassende label van de Antwerpse Evi Van der Planken, gekend voor de magnifieke zijden sjaals met handgeschilderde dessins, gaat volop voor het concept van pop-up winkels! Als startend merk is het ideaal om op deze manier het grote publiek vertrouwd te maken met D’AUTAN en de beleving van het merk. Vandaar dat er tijdens de zomervakantie ook een pop-up store in Knokke zal openen. Zo is D’AUTAN zowel aanwezig in een stedelijke (thuis)omgeving als aan de kust. Dit geeft meteen ook het multifunctionele gebruik van de sjaals aan: met een D’AUTAN’ kan je heel stijlvol in de stad flaneren maar evengoed heel ‘chill’ en informeel aan het strand zitten of op een boot relaxen. Dankzij de vernieuwende en handgemaakte DOTT accessoires kan je bovendien je sjaal modelleren zoals jij het verkiest. Door de niet seizoensgebonden collectie  zal heel de D’AUTAN lijn verkrijgbaar zijn in de pop-up stores waaronder weliswaar ook de gloednieuwe “BREEZE” capsulecollectie met geraffineerde, kleurrijke en superzachte foulards in pure zijde chiffon die instant je hele outfit maken. Meer info op de website/webshop: www.dautan.be.

Pop-up store Antwerpen & Knokke
Een D’AUTAN is niet zomaar een  sjaal in pure zijde. De D’AUTAN collectie omvat één voor één kunstzinnige creaties waarvan de handgeschilderde dessins deels in België en deels in Italië worden ontworpen. Vooraleer een D’AUTAN ‘art to wear’ is, gaat er een heel proces aan vooraf en worden de foulards met veel passie en vakmanschap gemaakt. Het merk werkt hierbij volgens het ‘slow fashion’ principe met een basiscollectie die over verschillende seizoenen doorloopt én capsulecollecties, die telkens in een beperkte oplage geproduceerd worden. D’AUTAN’s zijn echte statement sjaals waardoor het essentieel is om de beleving van de collectie en het merk in een juiste setting weer te geven. Een pop-up store die D’AUTAN als het ware ‘uitademt’ is hier ideaal voor.

Dit, in combinatie met de lancering van de nieuwe “BREEZE” collectie – waarbij er tal van ‘must have’ items geïntroduceerd worden zoals kleinere sjaals voor in het haar, voor rond de pols of hals, alsook de DOTT’s in 100% natuurlijk lamsleder – overtuigde Evi om volop voor het concept van de pop-up stores te gaan: “Om de beleving en het DNA van een label mooi neer te zetten, is het naar mijn gevoel erg belangrijk om een fysieke winkel te hebben als uithangbord. Ik kan me nu als startend label nog geen permanente winkel veroorloven vandaar dat ik ervoor opteer om pop-up stores te openen. Hierdoor kan je als merk groeien. Bovendien waan je je gedurende enkele weken zaakvoerder van je eigen flagshipstore wat bijzonder leuk is. Verder kunnen de sjaals ook altijd aangekocht worden via de webshop van D’AUTAN als er geen pop-up store geopend is.”

De gloednieuwe collectie “BREEZE”
De nieuwe capsulecollectie van D’AUTAN draagt de naam “BREEZE” en reflecteert heel mooi waarvoor de collectie staat. De geraffineerde, kleurrijke en superzachte sjaals in rechthoekig formaat bezorgen je meteen een heerlijk ‘summer breeze’ gevoel dankzij hun lichte textuur. Dankzij de fijne zijde chiffon kan je de sjaals zelfs bij heel warme temperaturen dragen. De collectie omvat tien dessins die beschikbaar zijn in vier type sjaals waaronder de pareo sjaal of BREEZE BOREAS, de sjaal/hoofddoek of BREEZE AQUILO, de korte sjaal/haarband of BREEZE AUSTER die ook als broeksriem kan fungeren, én de BREEZE NOTOS die je als hip accessoire in het haar of rond de pols of hals, of als accessoire voor je handtas kan dragen. Voortaan blijven alle D’AUTAN sjaals overigens nog mooier in vorm dankzij de geheel vernieuwende en handige “DOTT” accessoires in 100% natuurlijk lamsleder. Met een DOTT kan je namelijk je D'AUTAN draperen zoals je het zelf leuk vindt én fixeren zodat de sjaal heel de dag in model blijft. Stress om je ‘pareo di dott’ onderweg kwijt te spelen terwijl je met je handen vol ijsjes over de dijk loopt, is dus vanaf nu verleden tijd. De handgemaakte DOTT’s zijn bovendien verkrijgbaar in verschillende kleuren: wit, felroze, beige en grijs.

De innovatieve “DOTT” accessoires
De DOTT’s van D’AUTAN zijn klein en fijn, en ultra schattig maar ook héél pittig. Ze leiden als het ware een eigen bestaan dankzij hun sterke magnetische kracht. Bovendien zijn ze volledig ambachtelijk gemaakt met naald en draad in eigen atelier. Zo vertelt Evi: “Er is een half uur puur handenarbeid nodig om er ééntje te maken. De DOTT’s zijn bovendien in 100% natuurlijk lamsleder vervaardigd. De DOTT accessoire past dus helemaal binnen de filosofie van het merk. D’AUTAN staat namelijk voor authenticiteit, naast ook duurzaamheid en, liefde voor kunst en craft. Een D’AUTAN sjaal met bijhorende DOTT is ‘artistic chic’ en heel bijzonder, en is gecreëerd voor sterke, ondernemende vrouwen met een eigenzinnig kantje die bewust in het leven staan en ‘slow fashion’ hoog in het vaandel dragen: modieuze vrouwen met een passie voor esthetiek (kunst, architectuur, design, interieur,…), cultuur en authenticiteit, en een sterke voorkeur voor unieke en tijdloze creaties.”

Over D’AUTAN: ‘must have’ statement sjaals voor elke gelegenheid
Het merk werkt volgens het ‘slow fashion’ principe met een basiscollectie die over verschillende seizoenen doorloopt en capsulecollecties, telkens in een beperkte oplage. Zo worden er slechts een selectief aantal sjaals per dessin verkocht. Op die manier draag je altijd een eigen uniek artwork want door de kleine oplage blijft elke sjaal uniek. Verder moet een D’AUTAN sjaal als een op zichzelf staand accessoire gezien worden: als een statement sjaal die de hele outfit maakt. Evi vervolgt: “Sjaals worden verkocht als toebehoren bij een outfit. Met D’AUTAN draaien we dit om. Een sjaal van D’AUTAN maakt juist de outfit. Dankzij deze kunstzinnige en exclusieve sjaals kunnen vrouwen erg stijlvol voor de dag komen en tegelijkertijd een statement maken inzake ‘slow fashion’. De sjaals van D’AUTAN kan je bovendien eender wanneer dragen: als absolute ‘eyecatcher’ bij een meer casual outfit of als tijdloze ‘basic’ bij een meer geklede outfit of een avondjurk. Dankzij de DOTT accessoire wordt de functionaliteit van de sjaal bovendien nog vergroot.”

‘Artistic chic’: uniek, handgeschilderd artwork
De D’AUTAN sjaals zijn allen voorzien van een exclusieve print. De dessins zijn eigen ontwerpen die voor D’AUTAN handmatig werden geschilderd: statement items met artwork als grondslag. Voor de realisatie van het artwork werkt Evi Van der Planken samen met nationale en internationale artiesten. De unieke, handgeschilderde dessins zijn het resultaat van een harmonieuze symbiose tussen de ideeën van Evi als designer enerzijds, en de artistieke vrijheid van de kunstenaars anderzijds. Elke artiest heeft zijn eigen signatuur en interpreteert de briefing op zijn manier waardoor de creaties  telkens uiteenlopend en  verrassend zijn. Het beste artwork wordt geselecteerd en vormt vervolgens de basis van de sjaals.

Oorsprong “D’AUTAN” & de verbondenheid met de ‘echte’ natuur
De naam D’AUTAN komt van ‘le vent d’Autan’, een onstuimige wind in Zuid-Frankrijk. Gezien Evi gefascineerd is door de natuur, en voor haar een sjaal helemaal perfect tot zijn recht komt en op zijn allermooist is als hij wappert in de wind, was de keuze voor D’AUTAN snel gemaakt. Ook de inspiratie voor de prints vindt Evi in authentieke, blijvende zaken zoals de puurheid en de kracht van diverse natuurelementen. De namen van de collecties verwijzen hier eveneens naar: ‘BREEZE’, ‘WAVE’, ‘AIR’,… . Zelfs de campagnebeelden reflecteren het belang van de natuurelementen. “Ik voel mij overdonderd door de kracht van de natuur. Zeker sterke elementen dragen mijn voorkeur. Die authenticiteit overweldigt elke keer. Deze sfeer is dan ook een mooie setting voor D’AUTAN en trek ik graag door in mijn beelden: zo hebben we voor de “BREEZE” zomer fotoshoot zelfs een woeste zee getrotseerd met slaggolven van wel zeven meter hoog, om de power te onderstrepen die een D’AUTAN uitstraalt”, vertelt Evi.  

Drukproces: van geschilderd dessin naar sjaal
Zodra de geschilderde dessins finaal worden goedgekeurd, wordt het artwork integraal op zijde geprint of wordt het gebruikt als basis voor een afgeleide print. De druk zelf verloopt in verschillende landen. In Italië bijvoorbeeld doet het label beroep op de drukkerij die gespecialiseerd is in het afdrukken van de sjaals van high-end merken zoals Chanel, Burberry, Pucci,… Een mooi doorgedrukt patroon vereist een gespecialiseerde druktechniek: de sjaals zijn hoogstaand kwalitatieve producten dus de afwerking is essentieel. Na het drukproces worden de sjaals  verder manueel afgewerkt. Doordat het artwork tijdens de ontwerpfase op een bepaalde manier geconcipieerd werd, lijkt het overigens bij het eindresultaat alsof de verf van de stof spat.

Founder D’AUTAN
Evi Van der Planken, voormalig advocate en huidig districtsvoorzitter van het district Berchem, lanceerde het label in september 2017. Zo vertelt Evi: “Mijn passie voor sjaals heb ik al heel lang. Door D’AUTAN kan ik sjaals creëren die voor veel meer staan dan louter een stuk mooie zijde. Er zit een heel creatieproces achter en alles gebeurt authentiek. Zo is er het kunstzinnige aspect met achterliggend de dynamiek tussen mij en de verschillende artiesten, het kiezen van de juiste zijde, de opgave om het artwork perfect gedrukt te krijgen, enzovoort. Een hele uitdaging maar uiterst voldoening gevend! Dankzij de DOTT’s kunnen vrouwen hun D’AUTAN nu ook volledig modelleren zoals zij het zelf wensen waardoor het ‘fashionable’ aspect en de eigenheid van de persoon in kwestie helemaal tot zijn recht komt. Welke D’AUTAN sjaal je ook kiest, het eigenzinnige kantje zal er sowieso afstralen!”

Info, contact & consumentenadviesprijzen
De D’AUTAN pop-up store in Antwerpen opent de deuren op dinsdag 24 april. De winkel bevindt zich  in de Schrijnwerkersstraat 20, links naast Désiré de Lille in het voormalige pand van Be Original. De pop-up store in Antwerpen zal tot en met zondag 1 juli open zijn van dinsdag tot zaterdag tussen 11.00u en 18.00u én op koopzondagen (6 mei, 3 juni en 1 juli). Tijdens de zomervakantie opent vervolgens de pop-up store in Knokke. Alle details hieromtrent – locatie en openingsuren – kunnen binnenkort meegedeeld worden op aanvraag.

Alle collectiestukken van D’AUTAN zijn online verkrijgbaar via de webshop (www.dautan.be). De consumentenadviesprijs voor een “BREEZE” D’AUTAN bedraagt tussen de € 44 en € 185. Een handgemaakte DOTT kost € 55. De foulards van de ‘basiscollectie’ bedragen tussen de € 145 en
€ 275. Algemene info over het label vind je op de website terug (www.dautan.be). Voor vragen over D’AUTAN kan je terecht bij Evi via: info@dautan.be. Speciale acties, leuke nieuwtjes e.a. worden telkens aangekondigd via de website en de nieuwsbrieven, alsook via de Facebook pagina: Dautan Scarves en Instagram: DAUTAN_official.
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Redactie inVlaanderen Media Support

Melle
26-03-2019

Voor elk nieuw dienstvoertuig kiest netbedrijf Fluvius voortaan in eerste instantie voor een 100 procent elektrische wagen. Vandaag vertrokken alvast 27 medewerkers emissievrij en geruisloos richting klanten. Ze kregen vooraf hun sleutel overhandigd uit handen van Vlaams minister van Energie Lydia Peeters. Fluvius vervangt de komende 10 jaar zo’n 800 dienstvoertuigen en kiest daarbij...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Turnhout
26-03-2019

Op zondag 31 maart palmt de STORMOPKOMST-familiedag de Warande in. Een bomvol programma met nieuwe voorstellingen, workshops en activiteiten volgens het beproefde STORMrecept: kijken, luisteren, denken, spelen, maken. En dit jaar ook: voelen, want het lichaam staat centraal op deze dag. Op het programma van STORMOPKOMST onder andere de Belgische première 'Pel' (6+) van...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Sint Martens Latem
26-03-2019

De lente en zomer zorgen meestal voor blije gezichten: we genieten van een extra dosis zon, buitenplezier én de natuur staat in bloei. Maar word je geplaagd door hooikoorts, dan kan dit seizoen ook best lastig zijn. Iemand met hooikoorts is overgevoelig voor bepaalde soorten stuifmeel (pollen) van grassen, planten of bomen. Het is dus een verzamelterm voor een allergie aan pollen die...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Temse
26-03-2019

Van 25 maart tot 30 april 2019 zal de firma KVGT (tel. 052 47 13 54) proefsleuven uitvoeren op diverse locaties in Tielrode om de exacte ligging van de aanwezige nutsleidingen te bepalen. Volgende straten zullen onderzocht worden: Burg. A. Heymanstraat 99 en tweede locatie Huis ten Halven 2 Antwerpse Steenweg 168 - 166 - 146 - 127/131 - 122 - 120 - 103 - 16 - 18 - 9 Kerkstraat 9 - 38...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media SupportAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het