Peer zet sprint in verkiezing Fietsgemeente 2018 inDe Stad Peer was één van de genomineerden in de wedstrijd 'Fietsgemeente/Fietstad 2018' van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. Nog tot 21 mei kan je jouw stem uitbrengen voor de publieksprijs.

 

De finish van een heuse wielerwedstrijd. Daar lijkt het op in de strijd voor de publieksprijs van Fietsgemeente/Fietsstad 2018. Peer en Duffel namen al een tijdje geleden voorsprong en met nog een dikke week te gaan, zullen de twee het in een spurt onder elkaar uitmaken wie de publieksprijs zal pakken.

 

#Peerfietst

Dat Peer bij de genomineerden is, is geen verrassing. Het Stadsbestuur zet al een tijdje in op fietsen. Peer had de eerste Vlaamse fietsstraat door een stadscentrum, er wordt voldoende aandacht besteed aan veilige fietswegen, er kwamen nieuwe fietsrekken en ook de inwoners worden aangespoord om de fiets te pakken.  Nog tot deze zomer kan je gratis een elektrische fiets testen en onlangs nog kregen de scholieren van de lagere scholen een opleiding in een heus verkeerspark.

 

Stem op Peer

Redenen genoeg dus om ook jouw stem nog aan Peer te geven. Surf naar de website www.fietsgemeente.be en stem op Peer. Stemmen kan nog tot en met 21 mei.

DISCLAIMER Dit bericht met zijn eventuele bijlage(n) verbindt het Stadsbestuur van Peer op generlei wijze. Volgens het gemeentedecreet moet briefwisseling die uitgaat van het Stadsbestuur ondertekend worden door de Burgemeester en medeondertekend worden door de Algemeen directeur. Het Stadsbestuur kan bijgevolg evenmin aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van dit bericht en zijn eventuele bijlage(n).
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  13-05-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Peer

Peer - Grote en Kleine Brogel
24-06-2018

De brand die zaterdagnamiddag uitbrak op de oude site van Agnetendal in het centrum van Peer was snel onder controle. De brandweer detecteerde een brandhaard in de kelder en die werd snel geblust. Vermits er geen sprake was van een uitslaande brand, was er geen gevaar voor de omgeving. Omdat er in het gebouw mogelijk asbestdeeltjes vrijkwamen, heeft de brandweer de site preventief afgesloten. ...


Meer info

Peer
Peer - Grote en Kleine Brogel
13-06-2018

Op donderdag 14 juni van 19 tot 20.30 uur spelen leerlingen van de beiaardschool hun examen beiaard in de Reus der Kempen. Een ideaal moment op vanop een bankje in het stadscentrum de toekomstige beiaardiers aan het werk te horen.


Meer info

Peer
Peer - Grote en Kleine Brogel
06-06-2018

OP DE MEET GEKLOPT Vandaag werden tijdens het Fietscongres in Mechelen de titels Fietsgemeente/stad 2018 uitgereikt. Peer was genomineerd in de categorie tot 20.000 inwoners en voor de deelaward veilige netwerken. De titel Fietsstad 2018 ging uiteindelijk naar Bonheiden, Peer werd een sterke tweede. Met lof van de jury. En als beste Limburgse leerling in de klas want Peer was de enige...


Meer info

Peer
Peer - Grote en Kleine Brogel
31-05-2018

Op woensdag 30 mei 2018 werden er in Resterheide 2 reuzegrote bijenhotels geopend. De bijenhotels versterken de woongelegenheid voor wilde bijen in dit populaire natuur- en wandelgebied in Hechtel-Eksel en Peer. Elk bijenhotel bestaat uit 8 grote raten die gevuld werden door scholen en verenigingen uit beide gemeenten. Kinderen en vrijwilligers gingen aan de slag met houtblokken, riet,...


Meer info

PeerAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het