Eerste steenlegging gezamenlijke turnzaal gemeente Beerse en tunkring OlympiaGemeente Beerse en turnkring Olympia bouwen samen een nieuwe turnzaal in basisschool Albertstraat in Beerse. De realisatie van het nieuwe project zal zichtbaar zijn in het eerste trimester van het nieuwe schooljaar. Op donderdag 17 mei om 15.30 uur wordt de eerste steen gelegd.


Samen met het architectenbureau Peeters, Vangils en Verdonck uit Merkplas wil gemeente Beerse en turnkring Olympia een open sfeer en klimaat creëren met het concept en de bouw van de turnzaal. De zaal zal na de schooluren toegankelijk zijn vanaf de straatkant zonder dat daarvoor de school volledig opengesteld moet worden.

 

Gemeente Beerse en turnkring Olympia gaat in zee met algemeen aannemer Artez bvba uit Hoogstraten die in staat voor de bouw van de nieuwe turnzaal op de site van de basisschool Albertstraat.

 

“Het bouwproject is een combinatie van prefab staal-betonbouw waardoor de vele materialen op voorhand in het atelier worden klaargemaakt zodat de bouwplaats en schoolomgeving zo min mogelijk belast worden.”, zegt zaakvoerder Paul Van Gils.

Gemeente Beerse en turnkring Olympia zijn uiteraard erg blij met die duurzame samenwerking en realisatie.

 

Turnkring Olympia investeert een aanzienlijk bedrag en zal ze zich verder kunnen ontplooien in de nieuwe turnzaal. De meer dan 400 leden van de club staan te popelen om een start te nemen en hun geliefde sport na de schooluren verder te beoefenen.

Daarnaast zullen zeker ook de kleuters en leerlingen van de basisschool Albertstraat (BAB) overdag naar hartenlust kunnen turnen op een echte sportvloer. Basisschool Albertstraat had al een turnzaaltje maar die werd overdag volledig ingenomen door de lagere school. "Daardoor kregen de kleuters bewegingsopvoeding en turnen in de speelzaal. Met de nieuwe turnzaal kunnen dus zowel de kleuters als de lagere schoolkinderen naar hartenlust sporten in een accommodatie die daarvoor uitgerust is.", zegt directeur Christine Driesen.

 

“Alle partijen zitten wekelijks rond de tafel om alles te stroomlijnen en worden afspraken opgevolgd. Alles verloopt volgens schema. Bij activiteiten op de werf, zijn onze kleuters altijd nieuwsgierig en kijken ze geboeid toe van achter de hekken.”, zegt schepen voor onderwijs Hans Cornelis.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  14-05-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Beerse

Beerse
16-06-2018

Eind 2015 diende de firma W-kracht een milieuvergunnings- en bouwaanvraag in voor de exploitatie en bouw van 5 windturbines op het industrieterrein Beerse-Zuid. Die aanvraag werd door het college negatief geadviseerd omdat de 5 windmolens een te grote druk leggen op de omgeving en de nabijgelegen woonwijken. W-kracht besliste na negatief advies van verschillende adviesinstanties om de aanvraag...


Meer info

Beerse
Beerse
13-06-2018

Tijdens Roefel ontdekken kinderen de wereld van de volwassenen. Zij mogen achter de schermen van handelszaken, bedrijven, verenigingen, organisaties, … een kijkje nemen. Met Roefel kunnen kinderen zelf vrij op stap in Beerse. Op de drukke verkeerspunten staan verkeerswachters die de kinderen helpen oversteken. Ook de politie houdt een oogje in het zeil. Op een aantal wegen en in het...


Meer info

Beerse
Beerse
13-06-2018

Tijdelijke verkeersmaatregel Vinkenpad – 16 juni De bewoners van Vinkenpad organiseren naar jaarlijkse gewoonte een straatbarbecue. Om de veiligheid van de weggebruikers te verzekeren, wordt de Vinkenpad tijdens de barbecue afgesloten voor alle verkeer op zaterdag 16 juni tussen 10 en 24 uur. Tijdelijke verkeersmaatregel zomerdrink burgemeester – 24 juni Op zondag 24 juni...


Meer info

BeerseAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het