Veilig sporten via ‘Zeker Sporten’ Een verzekering voor de Mechelse recreatieve sporterSteeds meer burgers sporten en bewegen wanneer en waar het hen past: een uurtje joggen in het Vrijbroekpark, tijdens de middagpauze enkele baantjes trekken in het zwembad Geerdegemvaart, met het gezin of vrienden gaan fietsen in de Dijlevallei, skeeleren langs de vaart, wandelen in het Mechels broek… De ISB-sportverzekering verzekert reeds het georganiseerde aanbod van de stad zoals de sportkampen en de lessenreeksen. Maar wat als je tijdens het vrij beoefenen van sporten een blessure oploopt? Vanaf nu kan de burger zich ook verzekeren tijdens het individueel  beoefenen van gezondheidssporten via ‘Zeker Sporten’, een aanbod van ISB (Vlaams Instituut voor Sportbeheer en Recreatiebeleid), Ethias en de stad Mechelen.

 

 

Overal ter wereld verzekerd

Moderne sporters beoefenen hun sport vaker buiten de traditionele clubstructuur, op hun eigen houtje, en dus zonder deskundige begeleiding of verzekering. ‘Zeker Sporten’ komt tegemoet aan deze leemte en verzekert je overal ter wereld tijdens het vrij beoefenen van volgende gezondheidssporten: lopen, fietsen, zwemmen, skeeleren, yoga en fitness. Ook op vakantie kan je dus met ‘Zeker Sporten’ veilig je trainingen doorzetten. 

 

De verzekerde risico’s zijn naast lichamelijke ongevallen, ook hartfalen en beroertes, burgerlijke aansprakelijkheid en rechtsbijstand.

 

“We willen de Mechelaar aanmoedigen om te sporten, in clubverband of op een recreatieve manier. Via Zeker Sporten is men nu ook verzekerd tegen sportongevallen eender waar. Of men nu de Ronde van Vlaanderen eens wil uitproberen, gaat joggen op vakantie in Spanje, een wandeltocht maakt met vrienden in Zwitserland of yoga beoefent op een idyllisch strand, alle gezondheidssporten zijn overal ter wereld verzekerd”, geeft schepen van Sport Walter Schroons aan.

 

Meer dan alleen een verzekering

‘Zeker Sporten’ is ook meer dan een gewone verzekering. Naast de 24u/24u verzekering voor de bovenvermelde gezondheidssporten, overal ter wereld, staat ‘Zeker Sporten’ je ook bij met deskundig sportadvies en fitte tips.

‘Zeker Sporten’ ondersteunt je met een sportpakket op jouw maat. Met het solopakket ben je al verzekerd vanaf 20 euro per persoon per jaar en voor een gezinspakket betaal je slechts 35 euro per gezin per jaar. Verder biedt Zeker Sporten ook een bedrijfspakket, lessenpakket, clubpakket en eventpakket aan.

Omdat de mutualiteit gezonde levensgewoonten stimuleert, komt jouw mutualiteit bovendien gedeeltelijk of volledig tussen in dit bedrag.

Als dat nog niet genoeg is, krijg je als Zeker Sporten-lid een cadeaubon van 6 euro bij Decathlon!

 

Hoe werkt het?

Wie gebruik wil maken van deze verzekering tekent online in op volgende webpagina https://www.zekersporten.be/mechelen. Men kiest uit een solopakket of een gezinspakket, betaalt het pakket en is onmiddellijk verzekerd. Ongevalsaangiften moeten online gebeuren via zijn of haar persoonlijke account.

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  16-05-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Mechelen

Mechelen
22-05-2018

Vandaag werden er een aantal Mechelse monumenten voorzien met infobordjes op maat van kinderen. Het idee is afkomstig van de kinderraad en heeft als doel om ook de kinderen op een eenvoudige manier te informeren over onze monumenten. De kostprijs van het project bedraagt zo’n € 3 500. Mechelen is een stad vol bezienswaardigheden en historische monumenten en gebouwen. Bij tal van...


Meer info

Mechelen
Mechelen
22-05-2018

Fase 1 van het plan wordt deze week uitgerold Het fenomeen wildplassen is al decennialang een uitdaging voor lokale overheden. Vooral in uitgaansbuurten zorgt wildplassen voor de nodige overlast. Ondanks de inzet van traditionele middelen, zoals sensibiliserende folders, cameratoezicht, GAS-boetes, etc. lijken lokale overheden dit fenomeen maar niet onder controle te krijgen. Ook de stad...


Meer info

Mechelen
Mechelen
18-05-2018

Na Gent, Brussel en Antwerpen heeft Mechelen voortaan ook z'n eigen Museumnacht. Op vrijdag 22 juni bezoek je met één Museumnachtticket drie topmusea in de stad: beleef een vleugje nostalgie in het Speelgoedmuseum, voel de indrukwekkende verhalen van Kazerne Dossin en laat je onderdompelen in onze Bourgondische erfenis in het gloednieuwe Museum Hof van Busleyden. Eén...


Meer info

Mechelen
Mechelen
17-05-2018

De start van het nieuwe decreet betreffende het Deeltijds Kunstonderwijs zorgt vanaf 1 september voor een aantal wijzigingen voor de Academie, het Conservatorium en de Beiaardschool. Belangrijke wijzingen zijn onder meer de verlaagde instapleeftijd, integratie van theoretische en praktische cursussen, de uitbreiding van ateliers en lessenpakket en het erkennen van enkele disciplines. De Mechelse...


Meer info

MechelenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het