Veilig sporten via ‘Zeker Sporten’ Een verzekering voor de Mechelse recreatieve sporterSteeds meer burgers sporten en bewegen wanneer en waar het hen past: een uurtje joggen in het Vrijbroekpark, tijdens de middagpauze enkele baantjes trekken in het zwembad Geerdegemvaart, met het gezin of vrienden gaan fietsen in de Dijlevallei, skeeleren langs de vaart, wandelen in het Mechels broek… De ISB-sportverzekering verzekert reeds het georganiseerde aanbod van de stad zoals de sportkampen en de lessenreeksen. Maar wat als je tijdens het vrij beoefenen van sporten een blessure oploopt? Vanaf nu kan de burger zich ook verzekeren tijdens het individueel  beoefenen van gezondheidssporten via ‘Zeker Sporten’, een aanbod van ISB (Vlaams Instituut voor Sportbeheer en Recreatiebeleid), Ethias en de stad Mechelen.

 

 

Overal ter wereld verzekerd

Moderne sporters beoefenen hun sport vaker buiten de traditionele clubstructuur, op hun eigen houtje, en dus zonder deskundige begeleiding of verzekering. ‘Zeker Sporten’ komt tegemoet aan deze leemte en verzekert je overal ter wereld tijdens het vrij beoefenen van volgende gezondheidssporten: lopen, fietsen, zwemmen, skeeleren, yoga en fitness. Ook op vakantie kan je dus met ‘Zeker Sporten’ veilig je trainingen doorzetten. 

 

De verzekerde risico’s zijn naast lichamelijke ongevallen, ook hartfalen en beroertes, burgerlijke aansprakelijkheid en rechtsbijstand.

 

“We willen de Mechelaar aanmoedigen om te sporten, in clubverband of op een recreatieve manier. Via Zeker Sporten is men nu ook verzekerd tegen sportongevallen eender waar. Of men nu de Ronde van Vlaanderen eens wil uitproberen, gaat joggen op vakantie in Spanje, een wandeltocht maakt met vrienden in Zwitserland of yoga beoefent op een idyllisch strand, alle gezondheidssporten zijn overal ter wereld verzekerd”, geeft schepen van Sport Walter Schroons aan.

 

Meer dan alleen een verzekering

‘Zeker Sporten’ is ook meer dan een gewone verzekering. Naast de 24u/24u verzekering voor de bovenvermelde gezondheidssporten, overal ter wereld, staat ‘Zeker Sporten’ je ook bij met deskundig sportadvies en fitte tips.

‘Zeker Sporten’ ondersteunt je met een sportpakket op jouw maat. Met het solopakket ben je al verzekerd vanaf 20 euro per persoon per jaar en voor een gezinspakket betaal je slechts 35 euro per gezin per jaar. Verder biedt Zeker Sporten ook een bedrijfspakket, lessenpakket, clubpakket en eventpakket aan.

Omdat de mutualiteit gezonde levensgewoonten stimuleert, komt jouw mutualiteit bovendien gedeeltelijk of volledig tussen in dit bedrag.

Als dat nog niet genoeg is, krijg je als Zeker Sporten-lid een cadeaubon van 6 euro bij Decathlon!

 

Hoe werkt het?

Wie gebruik wil maken van deze verzekering tekent online in op volgende webpagina https://www.zekersporten.be/mechelen. Men kiest uit een solopakket of een gezinspakket, betaalt het pakket en is onmiddellijk verzekerd. Ongevalsaangiften moeten online gebeuren via zijn of haar persoonlijke account.

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  16-05-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Mechelen

Mechelen
23-10-2018

Gemeenschapswachten komen naar je toe met tips tegen woninginbraak In België wordt er per dag in meer dan 150 woningen ingebroken. Je kan dus maar beter op veilig spelen. De stad Mechelen wil zijn burgers meer bewust maken van manieren om hun huis beter te beveiligen. Daarom komen de gemeenschapswachten deze week naar je toe met tips en leuke gadgets tegen inbraak. Inbraken? 1 dag niet ...


Meer info

Mechelen
Mechelen
19-10-2018

Vanaf 29 oktober private werf aan de Sabbestraat 88, zie https://www.mechelen.be/private-werf-sabbestraat-88 Op 31 oktober werken aan riooldeksels thv spoorwegovergang Hombeek, met afsluiting, zie https://www.mechelen.be/werken-aquafin-aan-spoorovergang-bankstraat Vanaf 22 oktober nutswerken op de Zemstbaan met beurtelings verkeer, zie https://www.mechelen.be/nutswerken-zemstbaan


Meer info

Mechelen
Mechelen
19-10-2018

Vanaf 29 oktober private werf aan de Sabbestraat 88, zie https://www.mechelen.be/private-werf-sabbestraat-88 Op 31 oktober werken aan riooldeksels thv spoorwegovergang Hombeek, met afsluiting, zie https://www.mechelen.be/werken-aquafin-aan-spoorovergang-bankstraat Vanaf 22 oktober nutswerken op de Zemstbaan met beurtelings verkeer, zie https://www.mechelen.be/nutswerken-zemstbaan


Meer info

Mechelen
Mechelen
19-10-2018

Op 18 mei konden de gebruikers en hun familieleden al een eerste keer vieren dat dagverzorgingscentrum Hof van Egmont 20 jaar bestaat en dagverzorgingscentrum Hanswijk 15 jaar. Gisteren was het tijd voor een groot feest waarop iedereen, die mee een succes maakte van het dagverzorgingscentrum welkom was. In de loop van de jaren vonden honderden mensen een tijdelijke thuis bij de...


Meer info

MechelenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het