Nieuwe VZW wil dierenwelzijn in Aalst naar de 21ste eeuw brengenDierenrechtenactiviste Caroline Kennes uit Aalst start met VZW Charlie & Lola.
Met de oprichting van de vzw Charlie & Lola zal er de mogelijkheid zijn om het welzijn en de rechten van de dieren in de grote omgeving van Aalst op te krikken naar een niveau waardig aan de 21ste eeuw.


"Ik weet als geen ander dat de materie van dierenwelzijn en dierenrechten nog steeds te weinig aandacht krijgt in Aalst.
Zelf ben ik al jaren actief met een fb pagina Caroline Kennes dierenwelzijn en dierenrechten, ga ik zelf op onderzoek uit en voer ik de daad bij het woord als het gaat om “verdedigen en opkomen voor verwaarloosde,verwilderde of mishandelde dieren.”
Vaak dien ik op de hoogste barricades te klimmen en enorm veel lawaai te maken om enige gehoorbaarheid te krijgen ...

En dan wilt het nog steeds niet zeggen dat er gehoor wordt gegeven en vooral dat er diepgaand onderzoek verricht zal worden. Meestal krijgt men ook na de klachtneerlegging geen enkele informatie meer omwille van de privacy.


Verwaarloosde, mishandelde of verwilderde dieren komen meestal terecht in asielen. Asielen kunnen deze dieren maar moeilijk huisvesten, laat staan een geschikte thuis voor hen te zoeken en daarom eindigen deze vaak in het allerlaatste stadium op de euthanasiebank.
Dit zijn gegevens die vrijuit worden meegegeven door de asielen wanneer men de tijd neemt om met hen te praten maar vooral te luisteren.
Burgers die onverwacht of gepland worden opgenomen in het ziekenhuis dienen meestal ongewild familie te belasten of een andere minder geliefde oplossing te voorzien.
Vooral bij ongeplande opname vormt dit problemen en extra stress voor patiënt en familie."
- zegt Caroline Kennes.

Met het oprichten van deze vzw wil ik samen met enkele gelijkgestelden een oplossing bieden aan deze en nog andere problemen. Ook wens ik dier en mens maar mensen onder elkaar samen te brengen.

Onze doelstellingen
In de eerste plaats zal de vzw als identiteit zich burgerlijke partij kunnen stellen bij de meldingen verwaarlozing en/of mishandeling. Op die manier krijgen we tenminste inzage in de dossiers en kunnen we deze ook beter opvolgen.

Ten tweede willen we in een later stadium een blijvende thuis geven aan dieren die niet geadopteerd kunnen worden. Daarvoor dienen we op termijn een boerderij te vergaren of te huren.

Ten derde willen we ziekenhuispatiënten de mogelijkheid bieden om zonder zorgen hun geliefde dier aan ons toe te vertrouwen en op te vangen zolang het noodzakelijk is. Dit via gastgezinnen en in een later stadium ook op de uiteindelijke boerderij...En wie weet onstaan er op deze manier mooie en blijvende vriendschappen onder mensen die elkaar anders nooit zouden ontmoeten...
Ten vierde zal de vzw trachten de verschillende betaande vzw's bij te staan in het samenwerken onderling en over de verschillende grenzen heen..

De vzw zal zich op termijn op nog meerdere onderwerpen aangaande dieren richten maar de oprichtende leden staan achter het gezegde " Eerst goed stappen alvorens te lopen." We hebben ervoor gekozen om ons reeds te laten bijgestaan door een team dat zich gespecialiseerd heeft in de organisatie van een vzw en dat betalen we volledig uit eigen zak ... Het is niet de eerste keer dat we als dierenvrienden elk onze portemonees leeg maken om het magische dierenrijk te helpen..Maar nu doen we dit voor een groter en blijvend doel...


We zijn op dit moment reeds in gesprekken om met verschillende bedrijven samen te werken en op die manier werkingsfondsen te creëren. Maar daar mogen we nog niet over communiceren zolang de deal niet rond is.Maar dat het hard werken zal worden naast onze bestaande jobs boezemt ons geen angst in.
Ook kunnen mensen de vzw steunen door peter of meter te worden. Meter of peter van de vzw kan je al worden vanaf 10 euro.
Maar het spreekt natuurlijk voor zich dat wanneer er iemand ons een boerderij zou willen verhuren of een terbeschikkinstelling wenst te doen we uiteraard enorm blij zouden zijn.
 

Een warme oproep
Bij aanvang roepen we in de eerste plaats medeburgers op om zich kandidaat te stellen als gastgezin.

Wat betekent dit juist?
Gedurende de periode dat er iemand in het ziekenhuis ligt zal het gastgezin een thuis zal geven aan de patiënt zijn of haar huisdier. Een gescreende medemens dat zich ontfermt over het dier tot de patiënt terug in staat is om zelf in te staan voor de zorgen van zijn of haar dier.
Mensen die zich geroepen voelen om als gastgezin te fungeren of meter/peter wensen te worden kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar dierenwelzijncarolinekennes@gmail.com
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Redactie inVlaanderen Media Support

Mechelen
17-12-2018

VZW BREEKJAAR: VOOR ALLE JONGEREN DIE NIET WETEN WAT ZE WILLEN Iedereen kent het, die momenten waarop je wel eens denkt: Ik ben hier klaar. Ik pak mijn rugzak, trek naar een eiland en kom wel terug als ik weet wat ik wil met mijn leven. Als jij dit herkent en je bent tussen 18 en 24 jaar, dan heb je vanaf nu een iets minder radicale oplossing: Maak kennis met Breekjaar! EEN AVONTUURLIJK...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Mechelen
17-12-2018

De Mechelse KMO, AValue, nodigde donderdag 13 december zijn klanten uit voor een gezellige winterdrink. Dit ter ere van zijn vijfjarige bestaan. Sofie Bouwen richtte vijf jaar geleden AValue op. Met haar bedrijf wil ze voornamelijk KMO’s in de regio ondersteunen op vlak van HR. Ze schuift hierbij drie pijlers naar voren: rekrutering op maat, loonadministratie & algemeen HR-advies. Sinds...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Boom
17-12-2018

Binnen enkele dagen gaat de Warmste Week in het kader van Music for Life van start. Ook in Retie zal deze week niet onopgemerkt voorbij gaan. Verschillende organisaties bundelen hiervoor de krachten en organiseren heel wat evenementen onder de noemer ‘linde<<Boom 2018’ ten voordele van Kom op tegen Kanker. Maandag 17 t.e.m. vrijdag 21 december: Schoolrun – Retie geeft de...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media SupportAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het