Feestelijke opening Kinderclub Sint-Jozef en De Schakel.Op zaterdag 9 juni 2018 werd het splinternieuwe gebouw van de Kinderclub Sint-Jozef en De Schakel officieel geopend met een heus tuinfeest. Alle inwoners waren welkom om de prachtige nieuwbouw – met een hapje en een drankje - te ontdekken. Ondertussen konden de kinderen zich uitleven op de Vlaamse kermis.

 

Al sinds begin mei genieten de kinderen en het personeel van de buitenschoolse kinderopvang van Sint-Jozef en ook de vrijwilligers van De Schakel van het nieuwe gebouw in de Pioenstraat. Er werd al volop door de kinderen geravot en gespeeld en ook de zomercollectie van De Schakel hangt al een tijdje in de rekken.

 

Kinderclub Sint-Jozef

 

Voorheen was de Kinderclub Sint-Jozef gevestigd in de Chalet, op dezelfde locatie in de Pioenstraat. De Chalet barstte de laatste jaren echter uit zijn voegen. Meer en meer kinderen uit Sint-Jozef hebben immers opvang nodig voor of na schooltijd.

Met de ruime nieuwbouw is dit probleem van de baan en beschikt de Kinderclub over een moderne infrastructuur, op maat van kinderen. De tuin naast het gebouw is ook een stuk ruimer en vormt een waar speelparadijs voor de kinderen. Tijdens de zomer zal de locatie gebruikt worden als uitvalsbasis van Speelpleinwerking Kiekeboe voor de kinderen van de lagere school.

 

De Schakel

 

Ook de vrijwilligers van De Schakel hebben een plek gekregen in het gebouw. De Schakel bestaat uit een groep van 18 vrijwilligers die zich wil inzetten voor mensen in Rijkevorsel die het – om welke reden dan ook – moeilijk hebben. Ze maakt deel uit van een heel netwerk van welzijnsschakels in Vlaanderen.

 

In de Pioenstraat is er plaats voor de tweedehandswinkel van De Schakel. Iedereen mag er gratis spullen naartoe brengen die vervolgens verkocht worden aan een gunstige prijs. De inkomsten van de winkel gaan rechtstreeks naar de activiteiten die De Schakel organiseert om mensen te helpen die het echt nodig hebben. Zo richt De Schakel onder andere uitstappen in, maar ook knutselactiviteiten, bingo-avonden en etentjes, … Met de nieuwe vestiging hoopt De Schakel dat nog meer inwoners de weg naar de winkel en hun activiteiten weten te vinden.

 

De Kinderclub en De Schakel zullen in de toekomst ook samen activiteiten organiseren, om op die manier drempelverlagend te werken naar alle inwoners van Rijkevorsel.

 

 

Adres Kinderclub Sint-Jozef en De Schakel: Pioenstraat 26 – 2310 Rijkevorsel

Openingsuren: www.rijkevorsel.be/openingsuren
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  11-06-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Rijkevorsel

Rijkevorsel
13-06-2018

Verschillende wijkpaadjes in Sint-Jozef Rijkevorsel hebben een speelse naam gekregen, denk maar aan het Kortjakjepad, Ozewiezewozepad of Hoddebedotpad. De nieuwe benamingen, gekozen door de inwoners van Rijkevorsel, zijn gebaseerd op oude rijmpjes, spelletjes of liedjes. In 2016 kregen een aantal wijkwegjes in het centrum van Rijkevorsel reeds een speelse naam. Dit jaar werd een vervolg...


Meer info

Rijkevorsel
Rijkevorsel
01-06-2018

Op de begraafplaats in het centrum van Rijkevorsel is de gemeente bezig met het inrichten van een sterretjesweide. Het moet een serene gedenkplek worden voor ouders die hun kindje al vroeg in de zwangerschap verloren hebben, zodat ze het verlies van hun kind een plaats kunnen geven. Ouders van een doodgeboren kindje hebben vaak geen fysieke plaats waar ze heen kunnen om hun verdriet te...


Meer info

Rijkevorsel
Rijkevorsel
18-04-2018

Sinds begin 2018 werkt de gemeente Overijse opnieuw aan het RUP. Hiervoor werd ook een participatietraject opgestart. Nadat het vorige RUP deels geschorst werd door de Raad van State, ligt het voorlopig vastgestelde plan voor de dorpskernvernieuwing van Maleizen uit 2013 terug op tafel. Hiervoor werd een bewonersparticipatietraject opgestart. Tijdens twee workshops in februari en maart,...


Meer info

RijkevorselAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het