Non gesminckt met gerode lippen dieptepunt aldegondisnoveen​ De Aldegondisnoveen 2018 was werkelijk een historisch dieptepunt!

Wat hebben ze toch in Zwevezele van het Sint-Aldegondisbeeld gemaakt: een geschminkte non met rode lippen…… (zie foto)

In de Aldegondisnoveen van 2017 kwamen er met pastoor Luk Brutin in totaal meer dan 2000 mensen naar de vieringen (zie foto). Zowel in het lof van de openingsdag als in de slotviering waren er steeds om en bij de 400 aanwezigen. Een georganiseerde processie met jong en oud zorgde voor een vreugdevolle intrede in de kerk. Een 20-tal misdienaars begeleidde meestal de diensten. Elke weekdag namen meer dan 60 mensen deel aan de ommegang. Vorig jaar werden 77 ziekenzalvingen toegediend tijdens de zaterdagviering met meer dan 300 aanwezigen. Priester Luk Brutin bracht, zelfs zonder kerkgebouw, nog meer dan 220 mensen samen tijdens een Mariale viering in Ardooie op 27 mei 2018.

Wat is het contrast toch groot in vergelijking met de noveen 2018, voorgegaan door administrator Verhaeghen! In het eerste lof waren er maar 65 mensen. Er was geen processie. In geen enkele ommegang liepen misdienaars mee. Er waren maar een 30-tal ziekenzalvingen in de zaterdagviering met amper 159 aanwezigen. In het tweede lof waren er slechts 13 mensen present, waaronder de administrator met zijn twee kosters. Op de weekdagen werd de ommegang maar bijgewoond door slechts een handvol aanwezigen. De slotviering kan men ook allesbehalve een succes noemen: slechts 83 aanwezigen. Terecht spreekt men over de noveen 2018 van een historisch dieptepunt! (zie foto)

Voor de gelegenheid hebben enkele individuen die het nu voor het zeggen hebben, het Aldegondisbeeld, aan de ingang van de kerk, een nieuwe facelift gegeven. De fel rode lipjes, de geschminkte wangen en geëpileerde en geverfde wenkbrauwen van het Sint-Aldegondisbeeld werden door gelovigen en bedevaarders helemaal niet gesmaakt maar vonden het hilarisch. Nagellak ontbrak er juist nog aan. En neen, haar rode lippen en blozende wangen hebben in de noveen de gehoopte massa volk niet op de been gebracht… Daarvoor zal veel meer nodig zijn! Kortom wat een flop!

 

Bron: Philippe Vandemoortele 
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Redactie inVlaanderen

Evergem
24-06-2018

ZOMERFEEST ERTVELDE 2018 Verenigingenplein zorgt voor extra swung! Het Zomerfeest en de handelsbeurs van Ertvelde vinden dit jaar plaats van vrijdag 6 tot en met maandag 9 juli 2018. Voor het volledige programma: www.zomerfeestertvelde.be Het team van Zomerfeest Ertvelde ziet uit naar de 53ste editie en verwacht opnieuw een aantal fijne hoogtepunten. Belangrijkste nieuwigheid dit jaar is het...


Meer info

Redactie inVlaanderen
Wingene
24-06-2018

Op zaterdagavond 1 september gaat de 13e editie door van de jaarlijkse theaterwandeling van de oud-chiroleiders van Zwevezele. Dit is een begeleide wandeling van ongeveer 7 kilometer langs gekende en minder gekende straten en wegeltjes. Ook dit jaar wordt een hele mooie route samengesteld. Langs de wandeling zijn er 6 stops voorzien waar telkens een optreden wordt gebracht. Deze stops gaan...


Meer info

Redactie inVlaanderen
Scherpenheuvel - Zichem
24-06-2018

Op maandag 25 juni organiseert N-VA Scherpenheuvel-Zichem een vrijwilligerswandeling in samenwerking met het WZC Voortberg in Testelt. Met deze wandeling wil de partij de aandacht vestigen op een van haar belangrijkste speerpunten van haar campagne: de strijd tegen eenzaamheid en sociaal isolement. En vooral het feit dat onze eigen gemeenschap het sterkste wapen is tegen deze maatschappelijke...


Meer info

Redactie inVlaanderen
Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren
24-06-2018

Heel Neeroeteren keek uit naar de reünie van de roemruchte Dancing Bambi. De party werd om 14.00 door een live optreden van SCHMUTZ opgang getrokken, daarna kwamen DJ Replay en andere ex-dj’s van de Bambi aan bod. Hier enkele sfeerfoto’s van het top evenement dat vele buurtbewoners bij elkaar bracht. Dit evenement is zeker voor herhaalbaar vatbaar!


Meer info

Redactie inVlaanderenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het