BBQ voor anderstalige nieuwkomers bij Groep INTRO DendermondeJonge nieuwkomers weten in Dendermonde waar ze terecht kunnen tijdens hun vrije tijd!

Op woensdag 27 juni worden de OKAN-jongeren voor een laatste keer verwacht in de Van Langenhovestraat 18, deze keer voor een feestelijke BBQ. We steken het vuur aan om 12.30 u. Het project Taalkracht –Taxi sluit hiermee zijn eerste jaar af.

De jongeren ontvangen samen met hun begeleiders, leerkrachten, supporters van de stad Dendermonde en Inburgering een diploma. 

 

Taalkracht - Taxi biedt de jongeren uit de Dendermondse onthaalklassen voor anderstalige nieuwkomers (OKAN) elke woensdagnamiddag een nuttige vrijetijdsbesteding en brengt het aanbod in en rond Dendermonde dichter bij de jongeren.  Daarnaast is het ook een plek waar de jongeren hun sociale netwerk kunnen opbouwen of uitbreiden. Als kers op de taart leren de anderstalige nieuwkomers spelenderwijs Nederlands bij. Wekelijks biedt Groep INTRO een waaier van gevarieerde activiteiten. Deze gaan van sporten verkennen in de sporthal tot een kennismaking met Jeugdhuis Zenith, een stadsspel en een jaarlijkse driedaagse in de Ardennen. TAXI Dendermonde is een samenwerking tussen Groep INTRO vzw, de OKANklassen van Oscar Romero College en Go Talent!, het Lokaal overlegplatform Onderwijs, dienst Inburgering en het stadsbestuur.

 

Doorheen het werkjaar werden zo goed als alle OKAN-jongeren uit Dendermonde bereikt. Sommige jongeren kwamen maar enkele keren naar de activiteiten, andere jongeren kwamen elke week. Taxi zorgt ervoor dat heel wat van de jongeren na het traject klaar zijn om de stap te zetten naar het reguliere jeugdwerk en zich aan sluiten bij een sportclub of een ander vrijetijdsinitiatief.

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  23-06-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Dendermonde

Dendermonde
20-07-2018

Op vrijdag 20 juli werd in het water van de Oude Dender tussen de Vlasmarktbrug en Bogaerdbrug algenbloei vastgesteld. De Vlaamse Milieumaatschappij kwam ter plaatse om stalen te nemen. Algenbloei ontstaat door de aanhoudende hoge temperaturen en een gebrek aan zuurstof in het water. Ze vormen aan het wateroppervlak een drijvende laag die op olie lijkt. Gezien de huidige weersomstandigheden is...


Meer info

Dendermonde
Dendermonde
19-07-2018

Tijdens de gemeenteraad van 17 juli hebben Wouter Van der Vurst en Edwin Deplanter de eed afgelegd bij de burgemeester. Wouter Van der Vurst is benoemd als algemeen directeur. Door de synergie van stad en OCMW vervangt deze nieuwe functie de stadssecretaris en de OCMW-secretaris. Hij was voordien directeur van het woonzorgcentrum Sint-Antonius in Grembergen. Edwin Deplanter was sinds 2003 al...


Meer info

Dendermonde
Dendermonde
19-07-2018

In de Smidsestraat, Denstraat en Hebbestraat in Grembergen en Moerzeke ligt een tweerichtingsfietspad aan de zuidzijde. Dit fietspad is oncomfortabel en onveilig, omdat het te smal is en in slechte staat. Om de veiligheid te verbeteren, moeten er langs beide straatzijden bredere fietspaden worden aangelegd met een tussenstrook tussen fietspad en rijweg. De projectzone heeft een totale lengte...


Meer info

Dendermonde
Dendermonde
19-07-2018

In deze overeenkomst staat dat het nieuwe scoutsgebouw dat gebouwd wordt in Baasrode ook meteen het nieuwe onderkomen wordt voor de speelpleinwerking en dit voor minstens 20 jaar. De gemeenteraad keurde op dinsdag 17 juli de samenwerkingsovereenkomst met algemene principes goed.


Meer info

DendermondeAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het