435.576 euro subsidie voor nieuw atletiekpark Den HeurkOp 6 juli 2018 werd het subsidiedossier voor het nieuwe atletiekpark Den Heurk goedgekeurd door de Vlaamse Regering. 

Met een subsidie van 435.576 euro ondersteunt de overheid de renovatie van het atletiekpark in Overijse.

 

Begin dit jaar werden de definitieve plannen voor het nieuwe atletiekpark op Den Heurk goedgekeurd door het college van burgemeester en schepenen.

De verouderde atletiekpiste wordt omgevormd tot een multifunctioneel, hoogstaand trainingspark waar sportclubs, individuele sporters en scholen zich in zullen kunnen uitleven.

 

De gemeente Overijse ging in op de jaarlijkse oproep van de Vlaamse overheid om een aanvraag voor subsidiëring in te dienen.

Met deze subsidiëring investeert de overheid op langere termijn in bovenlokale sportinfrastructuur, wat de basis vormt voor een goede sportbeoefening. Want zonder atletiekpark geen atletiek. 

 

Een beoordelingscommissie beoordeelde het subsidiedossier voor Den Heurk op basis van vijf selectiecriteria: bovenlokaliteit, bereik, samenwerking, toegankelijkheid en innovatie.

Het dossier kreeg de beste score van de 60 ingediende aanvragen en werd beloond met een score van 95% op deze criteria. 

 

Het dossier kreeg deze score door onder andere de innoverende aanpak van de nieuwe sportinfrastructuur.

Zo wordt een sprinthelling aangelegd, een primeur in België. Deze helling gaat over een lengte van 50 meter omhoog en wordt gecombineerd met een powerhill, een trappenstructuur.

De helling is ideaal om te trainen op sprintsnelheid en kracht.  

 

Deze score vertaalde zich in een subsidiebedrag van 435.576 euro voor atletiekpark Den Heurk, wat ongeveer 1/3 is van de totale investeringskost.

De vernieuwingswerken van het atletiekpark startten in mei en zullen 120 werkdagen duren.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  10-07-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Rijkevorsel

Rijkevorsel
28-05-2019

Korfbalclub Rijko en voetbalclub KFC Zwarte Leeuw hebben de handen in elkaar geslagen voor de realisatie van drie kunstgrasvelden in de sport- en recreatiezone Sonsheide in Rijkevorsel. Volgende week wordt gestart met de aanleg, zodat de velden in de loop van de zomer in gebruik kunnen genomen worden. Rijko Korbalclub is met 345 leden één van de grootste korfbalverenigingen van...


Meer info

Rijkevorsel
Rijkevorsel
22-05-2019

Het lokaal bestuur van Rijkevorsel heeft op maandag 20 mei twee nieuwe speeltuigen in de Kinderclub in het centrum van Rijkevorsel op speelse wijze ingehuldigd. De originele speeltoestellen werden ontworpen en geplaatst door studenten van Thomas More in Geel. Twee groepen studenten Bachelor in de Bouw mochten hun creativiteit botvieren en een ontwerp maken voor een avontuurlijke buitenruimte. Een...


Meer info

Rijkevorsel
Overijse
15-05-2019

Tijdens de opening van ons toeristisch seizoen op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 mei valt er heel wat te beleven.Tijdens dit feestelijk weekend organiseren we op verschillende locaties activiteiten voor jong en oud. We nodigen u tijdens deze aftrap van het toeristisch seizoen graag uit voor de inhuldiging van ons atletiekpark met Hans Van Alphen, voor de onthulling van Lucien Theys’...


Meer info

Rijkevorsel
Rijkevorsel
14-05-2019

In aanloop naar de Internationale Dag Tegen Holebi- en Transfobie op vrijdag 17 mei heeft de gemeente Rijkevorsel vier zebrapaden in de kleuren van de regenboog getooid. Daarnaast zet de bibliotheek boeken rond het thema in de kijker en wordt de regenboogvlag opnieuw gehesen. Het bestuur wil hiermee aantonen dat onze gemeente begaan is met alle inwoners, ongeacht hun seksuele oriëntatie of...


Meer info

RijkevorselAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het