435.576 euro subsidie voor nieuw atletiekpark Den HeurkOp 6 juli 2018 werd het subsidiedossier voor het nieuwe atletiekpark Den Heurk goedgekeurd door de Vlaamse Regering. 

Met een subsidie van 435.576 euro ondersteunt de overheid de renovatie van het atletiekpark in Overijse.

 

Begin dit jaar werden de definitieve plannen voor het nieuwe atletiekpark op Den Heurk goedgekeurd door het college van burgemeester en schepenen.

De verouderde atletiekpiste wordt omgevormd tot een multifunctioneel, hoogstaand trainingspark waar sportclubs, individuele sporters en scholen zich in zullen kunnen uitleven.

 

De gemeente Overijse ging in op de jaarlijkse oproep van de Vlaamse overheid om een aanvraag voor subsidiëring in te dienen.

Met deze subsidiëring investeert de overheid op langere termijn in bovenlokale sportinfrastructuur, wat de basis vormt voor een goede sportbeoefening. Want zonder atletiekpark geen atletiek. 

 

Een beoordelingscommissie beoordeelde het subsidiedossier voor Den Heurk op basis van vijf selectiecriteria: bovenlokaliteit, bereik, samenwerking, toegankelijkheid en innovatie.

Het dossier kreeg de beste score van de 60 ingediende aanvragen en werd beloond met een score van 95% op deze criteria. 

 

Het dossier kreeg deze score door onder andere de innoverende aanpak van de nieuwe sportinfrastructuur.

Zo wordt een sprinthelling aangelegd, een primeur in België. Deze helling gaat over een lengte van 50 meter omhoog en wordt gecombineerd met een powerhill, een trappenstructuur.

De helling is ideaal om te trainen op sprintsnelheid en kracht.  

 

Deze score vertaalde zich in een subsidiebedrag van 435.576 euro voor atletiekpark Den Heurk, wat ongeveer 1/3 is van de totale investeringskost.

De vernieuwingswerken van het atletiekpark startten in mei en zullen 120 werkdagen duren.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  10-07-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Rijkevorsel

Rijkevorsel
07-04-2019

De gesubsidieerde vrije kleuterschool Het Kleine Moleke organiseert elk jaar tijdens de vasten allerlei acties, waarbij de opbrengst steevast naar een goed doel gaat. Dit jaar koos de school voor het OCMW van Rijkevorsel. De kleuters van Het Kleine Moleke overhandigden zo op vrijdag 5 april een bedrag van € 211 aan het OCMW. Tijdens de vastenmaand stimuleren de juffen van Het Kleine Moleke...


Meer info

Rijkevorsel
Rijkevorsel
21-03-2019

Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Koen Van den Heuvel investeert 12 miljoen euro in 80 lokale klimaatprojecten in Vlaanderen. In de provincie Antwerpen krijgen 19 projecten een deel van de koek. Eén van de projecten is de renovatie van de assistentiewoningen Prinsenhof met bijkomend een uitbreiding van een nieuw gedeelte bovenop de bestaande assistentiewoningen. Het...


Meer info

Rijkevorsel
Rijkevorsel
16-11-2018

De cultuurraad van Rijkevorsel reikt om de twee jaar een prijs uit aan een inwoner en een vereniging van Rijkevorsel die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt op socio-cultureel vlak in de gemeente of erbuiten. Op vrijdagavond 16 november 2018 werden in de raadzaal van het gemeentehuis onder grote culturele belangstelling de winnaars van de Cultuurprijzen 2018 bekendgemaakt. Tijdens de...


Meer info

Rijkevorsel
Rijkevorsel
01-10-2018

Op zaterdag 13 oktober kunnen ouders samen met hun kind(eren) het Zoniënwoud in het donker leren kennen. Dan organiseren we in Jezus-Eik namelijk een mysterieuze tocht door het donker doorheen dat geheimzinnige, grote bos in het kader van de campagne ‘Mysterieuze bossen’. Dit gebeurt in samenwerking met GC De Bosuil, VOK Jezus-Eik, Chiro Jezus-Eik, Dorpsraad Jezus-Eik, Agentschap...


Meer info

RijkevorselAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het