Expo Inter-IntraBanden smeden op expo INTER – INTRA
(De Bottelarij Wellen van 5 tot 26 augustus 2018)

Vijf kunstenaars stellen drie weken lang samen tentoon op een sfeervolle locatie in de Limburgse fruitstreek. Centraal thema van de expo: Kunst als bron van interactie en connectie.

 

Deelnemende kunstenaars:
- Luc Hamblok uit Eksel (lid van Kunstkring Curtista Koersel): assemblages
- Magda Huygens uit Tessenderlo (lid van Kunstkring Tessenderlo): mixed media
- Zjos Meyvis uit Hemiksem (docent Kunstacademie Niel): brons
- Carine Laeveren uit Veerle-Laakdal (lid van Kunstkring Tessenderlo): beeldhouwwerk
- Luce Rutten (ps. Loes Loyens) uit Tessenderlo (lid van Kunstkring Tessenderlo): woordkunst

 

Opzet:

Initiatiefneemster voor Inter-Intra is Magda Huygens uit Tessenderlo. Magda bekwaamde zich in diverse beeldende disciplines (grafiek, tekenen, fotografie, schilderen) die zij graag combineert in haar werk. Zij werd al herhaaldelijk bekroond.

Samenwerken met andere kunstenaars levert vaak een verrassende meerwaarde op. Daarom nodigde Magda drie collega’s uit de beeldende kunst en een woordkunstenaar uit om hun geesteskinderen in dialoog te laten treden met mekaar en met het publiek. Thema’s als vergankelijkheid, fantasie, natuur en architectuur zorgen voor kruisverbindingen. Het spel van raakpunten, stijlverschillen en variatie van disciplines resulteert in een boeiend communicatieproces dat uitnodigt tot participeren.

Die interactie tussen de participanten (kunstenaars, werken, bezoekers) creëert een band: van inter naar intra. Elke participant draagt iets mee uit de ontmoeting.

 

Locatie:
De Bottelarij       Ulbeekstraat 21   3832 Ulbeek (Wellen)  https://www.debottelarij.be/
Historisch pand, toeristische uitvalsbasis (wandelen, fietsen, autorit) met streekproductenwinkel, kunstgalerij, café en eetgelegenheid.
 

Openingstijden:
De expo loopt van zaterdag 5 augustus tot en met zondag 26 augustus 2018.
Open op woensdag van 11 tot 18 uur,
op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 11 tot 21 uur

Vernissage op zaterdag 4 augustus om 17 uur (vrij toegankelijk)
Kunstenaarsontbijt op zondag 26 augustus om 10 uur (inschrijven bij De Bottelarij, 25 euro).

 
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Wil je gratis een cultuur- of vrijetijdsactiviteit plaatsen?
 Meer nieuws over Redactie inVlaanderen Media Support

Mechelen
13-11-2018

Tijdens het weekend van 7, 8 en 9 december 2018 slaan huiskamergalerie yoHanneke en het herenhuis van IXOR de handen in elkaar en organiseren een gezamenlijk kerstevent. Voor een ”anders dan anders kadootje” tijdens de kerst kunt u op beide locaties terecht voor “KunstKado” (het herenhuis van IXOR – Schuttersvest 75) en “KOK III – Kunst onder de...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Deurne
13-11-2018

Aanstaande zaterdag, 17 november, tussen 12u en 17u, staan wij met onze cosplaygroep in samenwerking met Kruidvat en Enchanting Princesses in het Kruidvat te Wijnegem Shopping Center. Daar kan men met de cosplayers op de foto gaan waarbij de opbrengst volledig naar Rode Neuzen Dag gaat!


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Lebbeke
13-11-2018

Nieuwe wijk Patmoes moet woonnood van komende tien jaar opvangen De Lebbekenaar krijgt er een gloednieuw park van iets meer dan één hectare bij, vergelijkbaar met de oppervlakte van anderhalf voetbalveld. Dat blijkt uit de plannen voor de nieuwe woonwijk Patmoes die nu voor het eerst aan de buurt worden voorgesteld. Op de afgeleefde De Saedeleir-site komen in totaal 160 woningen,...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Antwerpen
>>
13-11-2018

brengt debuutvoorstelling 'Maanlander': vanaf eind november op tournee Donderdag 25 oktober 2018 — In 'Maanlander' zet nieuw cabarettalent Lander Severins het avontuur van de mensheid op de maan verder. Hij geeft een stem aan een tot nu toe onderbelichte kant van de hele weddeloop naar de maan en verpersoonlijkt LEMS-1963-4. Die ken je niet? Hoog tijd om naar de...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media SupportAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het