Getuigenis van wanhoop en hoopOp 30 juli 2018 krijgt het gemeentebestuur de unieke kans om kennis te maken met getuigenissen over de moeilijke leefsituatie van jonge vrouwen en meisjes in het district Kalangala, de Ssese eilanden in het Viktoria meer in Oeganda.


Mevr. Namusoke Asia Mbajja van de organisatie PINA-Uganda (People In Need Agency) zal samen met enkele jonge dames uit die samenleving getuigen over hun uitdagingen en confrontaties met onbeschermde seks, seksueel geweld en HIV besmetting. PINA is een NOG opgericht in 2008 die voorziet in ondersteuning en begeleiding van jongeren met HIV en slachtoffers van seksueel geweld. De groep zal de week van 23 tot en met 27 juli ook aanwezig zijn op en deelnemen aan het internationaal AIDS 2018 Congres in Amsterdam.


De oorsprong van het bezoek aan Beerse ligt in de samenwerking tussen PINA-Uganda en Ssese Humanitarian Services/Bery’s Place, eveneens een NGO in Oeganda opgericht door Ingrid & Bery uit Beerse.

SHS (Bery’s Place) focust zich sinds 2007 op hulp aan en opvang van jonge slachtoffers van geweld, misbruik, mensenhandel en verwaarlozing. Dat project barst intussen uit zijn voegen en de nood is hoog om een nieuw One-Stop traumacentrum/opvangtehuis voor +/- 200 slachtoffers op het eiland te voorzien. Voor dat doel werd recent het project ‘Roof en Equip Winnie’ opgericht en - door het geven van voordrachten - bekendgemaakt. Momenteel worden fondsen geworven die door het Johnson & Johnson-platform www.CaringCrowd.org gematcht kunnen worden. Het project wordt gerealiseerd met steun van het Buganda Koningrijk (Central Uganda), de Universiteit van Michigan (VS), de Rotarys in de VS en Uganda, lokale, regionale en nationale Oegandese overheden, lokale, nationale en internationale NGO’s, individuelen & well-wishers.

Op 30 juli om 18 uur zal in het gemeentehuis van Beerse de audio-video, zang- en danspresentatie plaatsvinden gevolgd door een receptie. Het ‘Roof en Equip Winnie’-project wordt voorgesteld door een klein team van www.Pina-Uganda.org samen met enkele van Bery & Ingrid’s dochters van www.BerysPlace.org. Het gemeentebestuur nodigde daarvoor de gezondheidsraad en de solidariteitsraad uit. Ook u bent van harte welkom.

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  19-07-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Beerse

Beerse
15-10-2018

Durf jij dat griezelavontuur aan? Loop en/of wandel alsof je leven ervan afhangt over weinig verlichte bospaden en donkere steegjes. Kom verkleed en laat je meeslepen in het griezelig, maar gezellig en sportief loop- of wandelavontuur. Voor jong en oud wordt er randanimatie voorzien in het animatiedorp (griezelfiguren, tovenaars, vuurspuwers, goochelaars, vuurjongleurs, griezelclowns en nog veel...


Meer info

Beerse
Beerse
04-10-2018

Op 7 oktober organiseert de Belgische Goldwingclub een rondrit van motorrijders. Hiervoor voeren we die dag van 8 tot 18 uur een stilstaan- en parkeerverbod in langs weerszijden in de Schoolstraat.


Meer info

Beerse
Beerse
01-10-2018

In het kader van de Internationale dag tegen extreme armoede op 17 oktober organiseert het lokaal bestuur van Beerse enkele acties om armoede bespreekbaar te maken. Armoede is immers een verantwoordelijkheid van iedereen. Volgende acties staan op het programma: In de maand oktober kunnen de inwoners van Beerse hun bedenkingen en suggesties rond armoede kwijt op message walls die worden...


Meer info

Beerse
Beerse
28-09-2018

1ste Industrierun & 2de editie bedrijvige opendeurdag Op zondag 30 september staat er een dubbelevent op het programma in Beerse: in de voormiddag kan je lopen door 13 bedrijven in Beerse Zuid tijdens de eerste editie van de Industrierun. In de namiddag hebben bezoekers de mogelijkheid om 16 bedrijven te bezoeken in Beerse Zuid én Noord. Een uniek dubbelevent om bedrijvig Beerse te...


Meer info

BeerseAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het