Feestelijke opening stoerwoud op 8 augustusHet terrein aan de Oude Pastorij was dringend aan vernieuwing toe. De speeltoestellen waren versleten en het plein werd heel intensief gebruikt. Een grote avontuurlijke speeltuin was er nog niet in Essen, vanaf 8 augustus dus wel.

Avontuurlijke speeltuin

Op dit ogenblik staan er 9 gloednieuws speeltoestellen in Robiniahout (een duurzame milieuvriendelijke Europese houtsoort). Een nestschommel, kabelbaan, allerlei evenwichtsbalken en een speelhuisje maken het een avontuurlijk geheel. De boomstam van de omgevallen veteranenboom aan de Oude Pastorij is geïntegreerd als speelelement. De halfverharding van het wandelpad en de zandtafel maken dat het terrein ook toegankelijk is voor mindervaliden.

Voor het ontwerp en de uitvoering nam de gemeente Regionaal Landschap De Voorkempen onder de arm. Zij gingen met de bevindingen van de kinderen (inspraak op de buitenspeeldag en kindergemeenteraad) aan de slag om een avontuurlijke natuurspeeltuin te ontwikkelen. Ook de jeugdverenigingen van het jeugdheem werden betrokken bij de opmaak van het plan. Zij maken intensief gebruik van het terrein en de speeltuin. De gemeente voorzag ruim 72.000 euro voor de aanleg van deze speeltuin.

De laatste loodjes dit najaar

In het najaar installeert de gemeente een hangbrug over de vest en planten we een wilgentunnel aan de inkom. Het is wel nog wachten op regen zodat het ingezaaide gras eindelijk kan groeien. Vervolgens komen er nog planten aan de oever. De tweede fase van de oeverbeschoeiing zal ook nog dit najaar worden uitgevoerd waardoor de hele omgeving een serieuze opwaardering krijgt. Dit alles maakt deel uit van het landschapsbeheersplan dat werd opgemaakt voor de site Oude Pastorij (beschermd onroerend erfgoed). 
Om iedereen tijdens de zomer toch al de kans te geven om te komen spelen in dit pareltje, plannen we nu alvast de opening.

 

Feestelijke opening

Tijdens de opening op woensdag 8 augustus kunnen alle kinderen naar hartenlust komen spelen vanaf 13.30 uur. Als ze alle speeltoestellen hebben uitgetest, krijgen ze een lekkere verrassing. Voor de allerkleinsten is er een ballonkunstenaar aanwezig. 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  06-08-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Essen

Essen
13-07-2019

Beste wielrensters van de wereld houden halt in Essen De afgelopen jaren hielden de Eneco Tour en de Binckbank Tour halt in Essen. Dit jaar is het de beurt aan de dames van de BeNe Ladies Tour. Op vrijdag 19 juli is er de rit van Essen naar Roosendaal en krijg je de kans om toprensters uit Europa, de Verenigde Staten en Australië van nabij te bewonderen. Met zeventien UCI-teams (waarvan tien...


Meer info

Essen
Essen
19-09-2018

Het bestuur ging op zoek naar Essenaren die nu al positief bijdragen aan de duurzame ontwikkeling van onze gemeente. Op Facebook kon eerst genomineerd en daarna gestemd worden. Er werden vijf Essense Helden verkozen, eentje voor elke P van ‘Duurzame Ontwikkeling’: People, Planet, Prosperity, Peace & Partnership. De 17 Duurzame ontwikkelingsdoelstelling worden ook gegroepeerd...


Meer info

Essen
Essen
22-08-2018

De Warmste Week 2017 van Studio Brussel is er eentje om nooit te vergeten voor De Vlotter. Cultuurgroep Het Keldertrapken reed met een mobiel zwembad naar domein Puyenbroeck en zamelde geld in voor De Vlotter. Met dit geld werd een bus aangekocht. Op 24 augustus worden de sleutels overhandigd. Wie had gedacht dat de actie van Het Keldertrapken 43.000 euro zou opbrengen? De vraag was dan...


Meer info

EssenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het