Lokale samenwerkingen maken Maanrock Mechelser dan ooit tevorenNaast heel wat lokale samenwerkingen met de verschillende zijpleinen kunnen de festivalbezoekers van vrijdag 24 t.e.m. zondag 26 augustus proeven van culinaire hoogstandjes uit de Mechelse regio. Het muziekfestival Maanrock wordt zo een écht Mechels festival. Ook een allereerste samenwerking met de hotelpartners zorgt ervoor dat festivalbezoekers van buiten het Mechelse Maanrock op unieke wijze kunnen beleven van begin tot einde.


Meer dan twintig jaar brengt Maanrock als gratis stadsfestival een muziekprogramma om u tegen te zeggen. Daarnaast tracht de organisatie ook op andere aspecten van het festivalterrein een breed gamma aan te bieden. Door o.a. heel wat Mechelse samenwerkingen wordt het muziekfestival Mechelser dan het ooit is geweest. Vandaag presenteert de organisatie 7 Maanrock Smaakmakers die op verschillende pleinen de festivalbezoeker een culinair genot zullen bezorgen. “De voorbije edities hebben we voor de invulling van onze podia en pleinen heel erg ingezet op Mechelse partners. Steeds meer doen we dat ook voor alles tussen en rond de podia. Met de Maanrock Smaakmakers en het hotelarrangement zoeken we ook volop de samenwerking op met ondernemers uit het Mechelse. Zo wordt Maanrock nog meer van Mechelen en zo wordt de Maanrock-familie weer een beetje groter. Net als voor de muziek trekken we met de Maanrock Smaakmakers helemaal de kaart van nieuw en jong talent. Door de samenwerking met de Bondscoach en zijn team doen we ook daar aan talentontwikkeling, wat we erg belangrijk vinden. Kijk naar de Maanrockrally, de Jazzcontest, de DJ-rally en het Free Podium. En nu dus ook voor onze eetstanden. Maanrock wordt nog meer een podium voor geëngageerde, ondernemende mensen”, aldus Kristof Calvo, voorzitter mmMechelen Feest.
 
Maanrock Smaakmakers brengen heel wat lekkers

In mei werden 7 Maanrock Smaakmakers geselecteerd door een externe jury o.l.v. Culinair Nationaal Bondscoach, Jo Nelissen. Het hoofdcriterium was dat de Smaakmaker uit de Mechelse regio moest zijn, in een straal van 15 km van centrum Mechelen. Op die manier zet het festival ook de lokale culinaire ondernemers in de kijker. Daarnaast keek de jury ook naar de kwaliteit en creativiteit van elke kandidaat. “Gastronomie gaat steeds meer de boer op, ze trekken naar de festivals en komen zo in contact met een groter publiek. Door deze culinaire hoogstandjes aan een lager tarief te kunnen aan te bieden, kan echt iedereen mee proeven en voluit genieten”, aldus Jo Nelissen, Nationaal Culinair Bondscoach.

Deze Smaakmakers zorgen voor heel wat lekkers op 4 verschillende locaties van het festival:

De Koer (Botermarkt)

TØMMER

Kort gezegd: een catering met ballen, baarden en absurd veel passie. Dat is TØMMER. Dit duo, afkomstig uit Onze-Lieve-Vrouw-Waver, is gefascineerd door eten en geïnspireerd door hout. De ene een beenhouwer en de andere kok. Samen brengen zij heerlijke gerechten om duimen en vingers van af te likken. Op ambachtelijke wijze weten ze hun publiek telkens weer te prikkelen.
 
Apart Podium (Cultuurplein)

Jarheads

Jarheads werkt met uitsluitend bio producten. Met een vestiging in Heffen bereiden ze heel wat verschillende gezonde lunches tot verse loempia’s. Alles kunnen ze. Tijdens Maanrock serveren ze je heerlijke taco’s en hotdogs met net dat ietsje meer. Ben je benieuwd? Zoek ze op aan het Apart Podium.

Jambalaya

Een hippe, turquoise foodtruck uit Keerbergen met een multiculturele zuiderse keuken met uitsluitend verse ingrediënten. Dat is Pan-tastique. Heerlijke comfortfood met keuze uit aziatische streetfood, mexicaans of mediterraanse keuken. Puur genot!
 
MOES (Tuin van het Oh! – via Heembeemd ter hoogte van nr. 20)

Cisse’s Foodtruck

Cisse’s Foodtruck staat voor finger licking good food. Heerlijke starters, zalige desserts tot unieke burgers zoals de Texas pulled pork of de Serano burger. Kortom: funky streetfood met ümph! Kom ze ontdekken bij MOES want zo’n gezellige setting vraagt om lekker eten.

Laurence Focaceria

De naam alleen al zegt genoeg. Verwacht geen doodgewone focaccia’s maar lichtgegrilde fociaccia’s en opgevuld met heerlijke combinaties van vlees, groenten, vis, noten en kazen. Het proeven waard want deze dame uit Bonheiden kan er wat van.

Paellafeesten

Tien jaar geleden besloten twee vrienden uit Boortmeerbeek de Paellafeesten op te richten en zijn uitgegroeid tot een gekend concept in de Mechelse regio. Paella en tapas maken, kunnen ze als de beste.
 
Klassiek Podium (Hof van Busleyden)

L’Oulie

Deze Mechelse foodtruck brengt een ode aan het dessert en prikkelt jouw smaakpapillen met verrassende en volledig huisgemaakte nagerechten. Met veel liefde maken ze o.a. een moelleux met roomijs van Carolus Classic. Benieuwd naar meer? Aan het Klassiek Podium moet je zijn.
 
Reserveer een uniek Maanrock-arrangement bij Mercure Hotel Vé, Martin’s Patershof of Holiday Inn City Express

Ook een samenwerking met enkele hotels in het Mechelse mag dit jaar niet ontbreken. Omdat Maanrock een écht stadsfestival, beschikt de binnenstad over heel wat verblijfmogelijkheden. Om je Maanrock-ervaring volledig te maken, kan je dit jaar bij Mercure Hotel Vé, Martin’s Patershof of Holiday Inn City Express een exclusief Maanrock-arrangement reserveren. In dit arrangement zitten naast je verblijf en ontbijt ook enkele drankbonnen én een exclusieve rondleiding achter de schermen van het festival. Zo krijg je te zien hoe alle medewerkers backstage te werk gaan en wat er allemaal bij zo’n muziekfestival komt kijken.

Ook de hotelpartners, waaronder Martin’s Patershof zijn erg blij met de samenwerking: Wij zijn als Mechelse hotelpartner zeer enthousiast dat we dankzij de samenwerking met mmMechelen Feest mee onze schouders kunnen zetten onder dit prachtige festival. Door dit arrangement kunnen de bezoekers het festival nog intenser beleven. Zij krijgen een unieke blik achter de schermen van Maanrock en kunnen nadien genieten van een heerlijke nachtrust zonder zich te moeten bekommeren om de rit huiswaarts”, aldus Björn Vandaele, Martin’s Patershof.
 
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Redactie inVlaanderen Media Support

Antwerpen
18-10-2018

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog eindigde. Ook in Antwerpen woedde de oorlog hevig en was de impact op het dagelijkse leven groot. Voor de eeuwherdenking pakt De! Kunsthumaniora van het GO! op 8 en 9 november uit met 'Flanders Fields', een uniek totaalspektakel op twee locaties in de Harmoniewijk: een concert en dansvoorstelling in de art deco zaal Campo &...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Antwerpen
18-10-2018

EFRO-steun voor project ‘Bouwen aan een Circulaire Kempen’ maakt co-creatie rond circulair bouwen mogelijk in de Vlaamse bouwwereld. Circulaire economie is een trending topic, ook in de bouwwereld. De laatste jaren is dit aan een opmars bezig, maar er is nood aan een versnelling in Vlaanderen. Om de transitie naar meer circulariteit te versnellen start Kamp C samen met VITO en...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Antwerpen
18-10-2018

Vandaag is het World Okapi Day. Als internationaal stamboekhouder en leider van het Europese kweekprogramma is ZOO Antwerpen okapi-expert, én ook matchmaker. Wie paart best met wie om zoveel mogelijk genetische diversiteit te behouden en de soort te helpen overleven? Want okapi’s zijn bedreigd in hun voortbestaan. In hun thuisland Congo leven er nog ongeveer 15.000 okapi's. De...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Wevelgem
18-10-2018

Alpro lanceert zijn grote rekruteringscampagne om tegen het einde van het jaar de openstaande vacatures in Wevelgem in te vullen. Het Europese voedingsbedrijf vulde dit jaar in Wevelgem al meer dan 120 vacatures in. Met James Cooke als gezicht van de campagne en de oproep ‘Word de pro in Alpro’ gaat het bedrijf dit jaar nog op zoek naar 120 extra nieuwe collega’s, waarvan 100...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media SupportAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het