Lokale samenwerkingen maken Maanrock Mechelser dan ooit tevorenNaast heel wat lokale samenwerkingen met de verschillende zijpleinen kunnen de festivalbezoekers van vrijdag 24 t.e.m. zondag 26 augustus proeven van culinaire hoogstandjes uit de Mechelse regio. Het muziekfestival Maanrock wordt zo een écht Mechels festival. Ook een allereerste samenwerking met de hotelpartners zorgt ervoor dat festivalbezoekers van buiten het Mechelse Maanrock op unieke wijze kunnen beleven van begin tot einde.


Meer dan twintig jaar brengt Maanrock als gratis stadsfestival een muziekprogramma om u tegen te zeggen. Daarnaast tracht de organisatie ook op andere aspecten van het festivalterrein een breed gamma aan te bieden. Door o.a. heel wat Mechelse samenwerkingen wordt het muziekfestival Mechelser dan het ooit is geweest. Vandaag presenteert de organisatie 7 Maanrock Smaakmakers die op verschillende pleinen de festivalbezoeker een culinair genot zullen bezorgen. “De voorbije edities hebben we voor de invulling van onze podia en pleinen heel erg ingezet op Mechelse partners. Steeds meer doen we dat ook voor alles tussen en rond de podia. Met de Maanrock Smaakmakers en het hotelarrangement zoeken we ook volop de samenwerking op met ondernemers uit het Mechelse. Zo wordt Maanrock nog meer van Mechelen en zo wordt de Maanrock-familie weer een beetje groter. Net als voor de muziek trekken we met de Maanrock Smaakmakers helemaal de kaart van nieuw en jong talent. Door de samenwerking met de Bondscoach en zijn team doen we ook daar aan talentontwikkeling, wat we erg belangrijk vinden. Kijk naar de Maanrockrally, de Jazzcontest, de DJ-rally en het Free Podium. En nu dus ook voor onze eetstanden. Maanrock wordt nog meer een podium voor geëngageerde, ondernemende mensen”, aldus Kristof Calvo, voorzitter mmMechelen Feest.
 
Maanrock Smaakmakers brengen heel wat lekkers

In mei werden 7 Maanrock Smaakmakers geselecteerd door een externe jury o.l.v. Culinair Nationaal Bondscoach, Jo Nelissen. Het hoofdcriterium was dat de Smaakmaker uit de Mechelse regio moest zijn, in een straal van 15 km van centrum Mechelen. Op die manier zet het festival ook de lokale culinaire ondernemers in de kijker. Daarnaast keek de jury ook naar de kwaliteit en creativiteit van elke kandidaat. “Gastronomie gaat steeds meer de boer op, ze trekken naar de festivals en komen zo in contact met een groter publiek. Door deze culinaire hoogstandjes aan een lager tarief te kunnen aan te bieden, kan echt iedereen mee proeven en voluit genieten”, aldus Jo Nelissen, Nationaal Culinair Bondscoach.

Deze Smaakmakers zorgen voor heel wat lekkers op 4 verschillende locaties van het festival:

De Koer (Botermarkt)

TØMMER

Kort gezegd: een catering met ballen, baarden en absurd veel passie. Dat is TØMMER. Dit duo, afkomstig uit Onze-Lieve-Vrouw-Waver, is gefascineerd door eten en geïnspireerd door hout. De ene een beenhouwer en de andere kok. Samen brengen zij heerlijke gerechten om duimen en vingers van af te likken. Op ambachtelijke wijze weten ze hun publiek telkens weer te prikkelen.
 
Apart Podium (Cultuurplein)

Jarheads

Jarheads werkt met uitsluitend bio producten. Met een vestiging in Heffen bereiden ze heel wat verschillende gezonde lunches tot verse loempia’s. Alles kunnen ze. Tijdens Maanrock serveren ze je heerlijke taco’s en hotdogs met net dat ietsje meer. Ben je benieuwd? Zoek ze op aan het Apart Podium.

Jambalaya

Een hippe, turquoise foodtruck uit Keerbergen met een multiculturele zuiderse keuken met uitsluitend verse ingrediënten. Dat is Pan-tastique. Heerlijke comfortfood met keuze uit aziatische streetfood, mexicaans of mediterraanse keuken. Puur genot!
 
MOES (Tuin van het Oh! – via Heembeemd ter hoogte van nr. 20)

Cisse’s Foodtruck

Cisse’s Foodtruck staat voor finger licking good food. Heerlijke starters, zalige desserts tot unieke burgers zoals de Texas pulled pork of de Serano burger. Kortom: funky streetfood met ümph! Kom ze ontdekken bij MOES want zo’n gezellige setting vraagt om lekker eten.

Laurence Focaceria

De naam alleen al zegt genoeg. Verwacht geen doodgewone focaccia’s maar lichtgegrilde fociaccia’s en opgevuld met heerlijke combinaties van vlees, groenten, vis, noten en kazen. Het proeven waard want deze dame uit Bonheiden kan er wat van.

Paellafeesten

Tien jaar geleden besloten twee vrienden uit Boortmeerbeek de Paellafeesten op te richten en zijn uitgegroeid tot een gekend concept in de Mechelse regio. Paella en tapas maken, kunnen ze als de beste.
 
Klassiek Podium (Hof van Busleyden)

L’Oulie

Deze Mechelse foodtruck brengt een ode aan het dessert en prikkelt jouw smaakpapillen met verrassende en volledig huisgemaakte nagerechten. Met veel liefde maken ze o.a. een moelleux met roomijs van Carolus Classic. Benieuwd naar meer? Aan het Klassiek Podium moet je zijn.
 
Reserveer een uniek Maanrock-arrangement bij Mercure Hotel Vé, Martin’s Patershof of Holiday Inn City Express

Ook een samenwerking met enkele hotels in het Mechelse mag dit jaar niet ontbreken. Omdat Maanrock een écht stadsfestival, beschikt de binnenstad over heel wat verblijfmogelijkheden. Om je Maanrock-ervaring volledig te maken, kan je dit jaar bij Mercure Hotel Vé, Martin’s Patershof of Holiday Inn City Express een exclusief Maanrock-arrangement reserveren. In dit arrangement zitten naast je verblijf en ontbijt ook enkele drankbonnen én een exclusieve rondleiding achter de schermen van het festival. Zo krijg je te zien hoe alle medewerkers backstage te werk gaan en wat er allemaal bij zo’n muziekfestival komt kijken.

Ook de hotelpartners, waaronder Martin’s Patershof zijn erg blij met de samenwerking: Wij zijn als Mechelse hotelpartner zeer enthousiast dat we dankzij de samenwerking met mmMechelen Feest mee onze schouders kunnen zetten onder dit prachtige festival. Door dit arrangement kunnen de bezoekers het festival nog intenser beleven. Zij krijgen een unieke blik achter de schermen van Maanrock en kunnen nadien genieten van een heerlijke nachtrust zonder zich te moeten bekommeren om de rit huiswaarts”, aldus Björn Vandaele, Martin’s Patershof.
 
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Redactie inVlaanderen

Harelbeke
21-08-2018

Op zondag 2 september organiseert de Provincie West-Vlaanderen haar jaarlijkse ‘Open Gaversdag’ in het provinciedomein De Gavers in Harelbeke. Dit jaar verandert De Gavers in een zoo. Vanaf 13.30 uur zijn er doorlopend tal van activiteiten, zoals kokosnoten vangen in de jungle, oude ambachten op de boerderij beleven, een slakken- en een kruiwagenrace, insectenhotels maken enz. ...


Meer info

Redactie inVlaanderen
Zwevegem
20-08-2018

Op zaterdag 18 en zondag 19 augustus zakten maar liefst 6.000 muziekliefhebbers af naar het pittoreske Zwevegem voor het undergroundfestival van het jaar: Voltage Festival. Eén op de tien feestvierders kwam uit het buitenland. Het doel om Voltage Festival internationaal op de underground festivalmap te zetten is dus met glans geslaagd. Een verbluffend aantal techno-, house- en...


Meer info

Redactie inVlaanderen
Geel
20-08-2018

Op zondag 26 augustus is het in de provincie Antwerpen Molendag, dé feestdag van de molens en molenaars. In meer dan 20 Antwerpse molens vertellen de molenaars hoe hun molen werkt. De wieken draaien, het graan wordt gemalen en op veel plaatsen is er ook een extra aanbod. Erfgoeddienst k.ERF zet tijdens de Molendag de monumentale molens uit hun regio in de kijker. De provincie...


Meer info

Redactie inVlaanderen
Hasselt
20-08-2018

Naar aanleiding van het incident dat zich afspeelde tijdens het optreden van Kendrick Lamar wil de Pukkelpoporganisatie graag volgende reactie meegeven: We zijn absoluut verbolgen over het incident dat zich afspeelde tijdens het optreden van Kendrick Lamar. Pukkelpop is een festival waar iedereen welkom is, ongeacht het geslacht, de taal, politieke overtuiging, raciale of etnische oorsprong,...


Meer info

Redactie inVlaanderenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het