De Academie Regio Tienen laat momenteel een grondstoffentuin aanleggen voor het Vrijetijdscentrum.In deze tuin zullen materialen gekweekt worden waarmee de leerlingen in de ateliers aan de slag kunnen gaan.


Tijdens de ‘Week van de duurzame gemeente’ stelt de Academie Regio Tienen een wel erg origineel project voor: de grondstoffentuin. Momenteel legt de technische dienst van de stad op het grasveld voor het Vrijetijdscentrum een tuin aan waar materialen gekweekt zullen worden die in de ateliers van de afdeling beeldende en audiovisuele kunsten gebruikt kunnen worden.


Met het project wil ART zijn leerlingen tonen hoe planten en kruiden een bron van pigment en vezels kunnen zijn die verschillende toepassingen kennen in de kunst. De leerlingen worden betrokken bij het proces van telen, kweken, drogen en verwerken en gaan tot slot zelf aan de slag met de materialen.
In het crossoveratelier wordt er specifiek aandacht besteed aan de verwerking van pigmenten en vezels.
Docenten van dit atelier zijn Laurence De Craene, ook docente aan het MIAT (het Museum over Industrie, Arbeid en Textiel) in Gent, en Leen Janssens, die vroeger monumentale textiel aan ART gaf.


De grondstoffentuin vormt als het ware een tegenreactie op de digitale innovatie, maar tegelijkertijd wordt ook een kruisbestuiving mogelijk. Door ecologische materialen en technologische processen met elkaar te combineren, laat ART de leerlingen verder kijken dan de traditionele basistechnieken en materiaalkeuzes.
De grondstoffentuin zal ook een breder publiek inspireren om gebruik te maken van milieuvriendelijke en duurzame grondstoffen.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  19-09-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Tienen

Tienen
18-10-2018

TIENEN DOOFT DE LICHTEN Op zaterdag 20 oktober ’18 doven we de verlichting ter gelegenheid van de ‘Nacht van de Duisternis’. Ook de stad Tienen doet mee. Tussen 19.00 en 23.00 uur wordt de straat- en monumentverlichting uitgeschakeld in het centrum van de stad en in de deelgemeente Bost. Met ‘Nacht van de Duisternis’ zetten Bond Beter Leefmilieu, Preventie...


Meer info

Tienen
Tienen
18-10-2018

Een tijdje geleden werden alle huwelijksjubilarissen van de stad uitgenodigd op een viering met koffie en taart. Jammer genoeg konden Felix De Laet, beter bekend als René, en Maria Haesaerts er niet bij zijn wegens ziekte. Daarom werden ze vanochtend bezocht door de schepen van burgerlijke stand Ine Tombeur. Al 75 jaar deelt het gelukkige echtpaar lief en leed. Van harte proficiat!


Meer info

Tienen
Tienen
17-10-2018

VERBINDINGSSTRAAT AFGESLOTEN Op vrijdag 19 oktober ‘18 wordt de Verbindingsstraat in Grimde (t.h.v. huisnummer 43) van 06.00 tot 18.00 uur afgesloten voor het verkeer omwille van werken aan een woning.


Meer info

Tienen
Tienen
16-10-2018

Na Goetsenhoven en Oplinter wordt er nu ook in de Tiense deelgemeente Hakendover een buurtpreventienetwerk opgestart. Binnen zo’n netwerk melden buurtbewoners verdachte situaties aan elkaar, na de politie op de hoogte gebracht te hebben. Op die manier hopen ze het aantal inbraken in woningen terug te dringen. Een buurtpreventienetwerk is een netwerk van burgers die elkaar informeren over...


Meer info

TienenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het