Bestuur en inwoners zetten zone 30 op een originele manier in de kijker



De gemeente Rijkevorsel zet tijdens de Week van de Mobiliteit de zone 30 in de schoolomgevingen op originele wijze in de kijker. Op de diftar-containers van de inwoners in de buurt van een school verschijnen er op vrijdag 21 september stickers met daarop de maximumsnelheid van 30 km per uur. Met deze actie - een primeur voor België (!) – wil het bestuur de verkeersveiligheid in en rond de scholen blijvend onder de aandacht brengen.

 

Het lokaal bestuur van Rijkevorsel maakt al jaren werk van verkeersveiligheid in de gemeente en in het bijzonder in de schoolomgevingen. Sinds vele jaren is er in en rond de scholen een zone 30 van kracht, maar al te vaak stellen we vast dat niet alle bestuurders deze respecteren. Om deze zone 30 in de schoolomgevingen extra in de kijker te zetten, heeft het bestuur de hulp ingeroepen van de inwoners.

 

Alle Rijkevorselnaren die in de buurt van een school wonen, hebben van de gemeente stickers ontvangen met daarop een afbeelding van het verkeersbord dat de maximale snelheid van 30 km per uur aangeeft. Aan de inwoners werd gevraagd om deze stickers aan beide zijden van de diftar-containers te plakken. Op die manier brengen ze bij elke ophaling van één van de containers (grijze, groene en gele) de zone 30 extra onder de aandacht.

 

Een primeur voor België

De stickeractie is een primeur voor België. De eerste fase van de campagne concentreert zich op de straten waar een zone 30 van kracht is in en rond de scholen. In een later stadium zal de actie ook uitgebreid worden naar andere gebieden waar een zone 30 geldt.

 

De stickers zullen voor het eerst in het straatbeeld zichtbaar zijn bij de GFT-ophaling op vrijdag 21 september. Op deze dag organiseren de scholen in Rijkevorsel ook hun jaarlijkse STRAP-dag waarbij alle leerlingen worden aangemoedigd om te stappen, te fietsen of te carpoolen naar school.

 

De gemeente hoopt dat bestuurders dankzij de stickers daadwerkelijk hun maximumsnelheid zullen aanpassen. Verder wil het bestuur alle inwoners die de stickers op hun diftar-container hebben gekleefd van harte bedanken. Samen zetten we ons in voor meer verkeersveiligheid! 




Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  20-09-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.








Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 



Meer nieuws over Rijkevorsel

Rijkevorsel
16-11-2018

De cultuurraad van Rijkevorsel reikt om de twee jaar een prijs uit aan een inwoner en een vereniging van Rijkevorsel die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt op socio-cultureel vlak in de gemeente of erbuiten. Op vrijdagavond 16 november 2018 werden in de raadzaal van het gemeentehuis onder grote culturele belangstelling de winnaars van de Cultuurprijzen 2018 bekendgemaakt. Tijdens de...


Meer info

Rijkevorsel
Rijkevorsel
01-10-2018

Op zaterdag 13 oktober kunnen ouders samen met hun kind(eren) het Zoniënwoud in het donker leren kennen. Dan organiseren we in Jezus-Eik namelijk een mysterieuze tocht door het donker doorheen dat geheimzinnige, grote bos in het kader van de campagne ‘Mysterieuze bossen’. Dit gebeurt in samenwerking met GC De Bosuil, VOK Jezus-Eik, Chiro Jezus-Eik, Dorpsraad Jezus-Eik, Agentschap...


Meer info

Rijkevorsel
Rijkevorsel
10-07-2018

Op 6 juli 2018 werd het subsidiedossier voor het nieuwe atletiekpark Den Heurk goedgekeurd door de Vlaamse Regering. Met een subsidie van 435.576 euro ondersteunt de overheid de renovatie van het atletiekpark in Overijse. Begin dit jaar werden de definitieve plannen voor het nieuwe atletiekpark op Den Heurk goedgekeurd door het college van burgemeester en schepenen. De verouderde...


Meer info

Rijkevorsel



Advertenties



Klik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het