Fietssnelweg langsheen N41 - maatregelen ter verbetering van de verkeersveiligheidHet Vlaams gewest heeft de werken afgerond langsheen de N41, waarbij de fietspaden, die voordien langs de gewestweg zelf lagen, verschoven werden naar een landbouwweg die parallel naast de N41 ligt. Op deze landbouwweg waren nog deels auto's toegelaten, wat gevaar inhoudt voor de fietsers hier.

Daarom heeft de gemeenteraad een aanvullend verkeersreglement goedgekeurd, dat deze landbouwweg tussen de Denstraat en de Schelde voorbehoudt voor landbouwvoertuigen, ruiters, fietsers, speed pedelecs en voetgangers. De snelheid wordt er beperkt tot 30 km/u.

Auto's worden dus volledig geweerd van deze landbouwweg en de zone 50, die hier nog geldig was, verdwijnt.

Binnenkort zal er ook voor het deel richting Hamme, ten noorden van de Denstraat, in samenwerking met de gemeente Hamme een gelijkaardige maatregel voorgelegd worden aan de gemeenteraad.

Contact voor de pers: Schepen Niels Tas

Twee extra kortparkeerplaatsen langs Heirbaan 33 en 35

Om de bereikbaarheid van bepaalde handelszaken te verbeteren, keurde de gemeenteraad op woensdag 19 september een verkeersreglement goed dat nieuwe kortparkeerzones voorziet.

In deze kortparkeerzones kan met de schijf 30 minuten gratis geparkeerd worden om een korte boodschap te doen.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  20-09-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Dendermonde

Dendermonde
23-10-2018

Na de digitale verwendag in de bib nog meer zin gekregen in techniek? In de herfstvakantie kan je bij de jeugddienst terecht om robots te maken. Niet zo maar gewone robots … maar spaarpotrobots. De muntstukken die je deze robot in handen geeft, eet hij op en bewaart hij in zijn lijf. Je bouwt zelf je robot en kleedt hem aan naar je eigen smaak. Maandag 29 oktober van 9 tot 12 u. voor...


Meer info

Dendermonde
Dendermonde
20-10-2018

De gemeenteraad vergadert op woensdag 24 oktober vanaf 20 u. in het Stadhuis, Grote Markt. Iedereen kan de openbare vergadering bijwonen. Lees door voor de agendapunten.


Meer info

Dendermonde
Dendermonde
19-10-2018

Op zaterdag 3 november 2018 strijkt Supervlieg neer in Dendermonde. Dit jaar wordt het een zintuigelijk festival voor durvers van 6 tot 12 jaar. We starten met een bangelijke voorstelling in CC Belgica en gaan daarna onze zintuigen prikkelen in het Stadhuis. Van 16 tot 21 uur dompelen we de deelnemers onder in een geweldige culturele ervaring. Supervlieg trapt af om 16 uur met de voorstelling...


Meer info

Dendermonde
Dendermonde
18-10-2018

Iedereen kan de openbare vergadering bijwonen. Lees door voor de agendapunten.


Meer info

DendermondeAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het