Schoolstraat in de Robert RamlotstraatOm de schoolomgeving van de gemeentelijke basisschool de Toverboon veiliger te maken voor scholieren startte er vanaf 4 juli 2018 een proefopstelling. De proefopstelling werd positief geëvalueerd door het oudercomité, de directie, de politie en de stadsdienst mobiliteit. 

Ook de firma Tarkett is positief over de Schoolstraat en engageert zich (naast andere vrijwilligers) om te helpen bij het afsluiten en vrijgeven van de schoolstraat.

De gemeenteraad gaf op 19 september zijn goedkeuring voor de definitieve invoering van de schoolstraat. De schoolstraat omvat volgende maatregelen:

  • De Robert Ramlotstraat zal bij het begin en einde van de schooluren afgesloten worden voor gemotoriseerd verkeer ter hoogte van het kruispunt met de Boonwijkstraat en ter hoogte van de Serbosstraat.
  • Bewoners die in dat stuk Robert Ramlotstraat geparkeerd staan en tijdens de periode van de schoolstraat de Robert Ramlotstraat dienen te verlaten kunnen dit nog steeds doen. Terugkeren naar de Robert Ramlotstraat kan pas eens de schoolstraat terug vrijgegeven is.

De schoolstraat zal gelden tijdens de volgende uren (niet in schoolvakanties):

  • Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: van 8 tot 8.30 u. en van 15.30 tot 16 u.
  • Op woensdag: van 8 tot 8.30 u. en van 12 tot 12.30 u.Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  20-09-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Dendermonde

Dendermonde
20-10-2018

De gemeenteraad vergadert op woensdag 24 oktober vanaf 20 u. in het Stadhuis, Grote Markt. Iedereen kan de openbare vergadering bijwonen. Lees door voor de agendapunten.


Meer info

Dendermonde
Dendermonde
19-10-2018

Op zaterdag 3 november 2018 strijkt Supervlieg neer in Dendermonde. Dit jaar wordt het een zintuigelijk festival voor durvers van 6 tot 12 jaar. We starten met een bangelijke voorstelling in CC Belgica en gaan daarna onze zintuigen prikkelen in het Stadhuis. Van 16 tot 21 uur dompelen we de deelnemers onder in een geweldige culturele ervaring. Supervlieg trapt af om 16 uur met de voorstelling...


Meer info

Dendermonde
Dendermonde
18-10-2018

Iedereen kan de openbare vergadering bijwonen. Lees door voor de agendapunten.


Meer info

Dendermonde
Dendermonde
18-10-2018

Verkeersregelingen voor Dendermondse Jaarmarkt op maandag 22 oktober Naast de wekelijkse maandagmarkt is er maandag aanstaande ook de grote jaarmarkt op de Grote Markt en in de omliggende straten. De jaarmarkt vindt plaats van 10 tot 13 u. op de Grote Markt en in de Kerkstraat (deel tussen Grote Markt en Beurzestraat). Op de Grote Markt worden runderen en kleinvee opgesteld en gekeurd. De...


Meer info

DendermondeAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het