Heropening Olympisch zwemcentrum WezenbergMaandag 5 maart sloot Olympisch zwemcentrum Wezenberg de deuren voor een grondige renovatie. Maandag 5 november opent het zwemcentrum opnieuw de deuren. Exact 8 maanden werd er met man en macht gewerkt aan de Antwerpse Wezenberg en het resultaat mag er zijn. Zwemfanaten kunnen voortaan genieten van een gloednieuwe inkomhal, moderne kleedkamers en bovenal een adembenemend wedstrijdbad.

 

Het totale renovatieplaatje omvatte aanvankelijk zes grote werken. De kuip werd hersteld, zowel het tegelwerk langs de binnenkant als het beton aan de buitenzijde. De waterbehandelingsinstallatie en de luchtgroepen werden vernieuwd. De kleedkamers werden gemoderniseerd en uitgerust met hedendaags comfort en de inkomzone kreeg een facelift.

 

Tijdens de uitvoering van deze werken werd beslist om nog een extra effort te verwezenlijken op vlak van energiebesparing. De verlichting boven het wedstrijdbad werd vernieuwd naar LED en er werden zonnepanelen geplaatst wat al snel een besparing op verbruik van 14.140 euro op jaarbasis oplevert. Een mooie extra bovenop de 126.800 euro aan besparingen op jaarbasis dankzij de nieuwe lucht- en waterbehandelingssystemen.

 

Bad gebruiksklaar op 5 november

Op maandag 5 november worden de eerste zwemmers al vanaf 7 uur warm onthaald in de Wezenberg. Alles mag dan wel vernieuwd zijn, de tarieven en openingsuren blijven dezelfde als vroeger. Alle bezoekers ontvangen op deze eerste zwemdag een leuke attentie.

 

In afwachting van de heropening kunnen zwemmers nog steeds terecht in de andere Antwerpse zwembaden. De uitgebreide openingsuren van zwembaden Groenenhoek (Berchem) en Ieperman (Wilrijk) werden de voorbije maanden zeer positief onthaald. Heel wat Wezenbergers, maar ook nieuwe zwemmers, vonden hun weg er naartoe. Beide baden blijven dan ook die uitgebreide openingsuren aanhouden tot 5 november.
 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  21-09-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Stad Antwerpen

Antwerpen
08-11-2018

De stad Antwerpen mag zich Pleegzorggemeente noemen. Samen met Pleegzorg Provincie Antwerpen wil de stad pleegzorg beter bekend maken en pleegzorg op verschillende manieren ondersteunen. In de Huizen van het Kind is er alvast een infoavond voor geïnteresseerde kandidaat-pleeggezinnen. In Antwerpen zijn er meer dan 400 pleeggezinnen. Zij vangen kinderen en jongeren in nood op. Het zijn...


Meer info

Stad Antwerpen
Antwerpen
>>
07-11-2018

In België vinden meer dan 150 woninginbraken per dag plaats. Met de winter in aantocht breekt een inbraakgevoelige periode aan. Wees dus extra waakzaam. Stadsreporter Sam krijgt enkele tips om het risico op een inbraak te verkleinen. Meer info Kijk voor meer anti-inbraaktips op www.tipstegeninbraak.be.


Meer info

Stad Antwerpen
Antwerpen
>>
07-11-2018

In de winterperiode wil iedereen graag veilig op zijn bestemming geraken. Dat kan door samen sneeuw en ijzel te bestrijden. Als bewoner zorgt u voor een veilig voetpad en de stad staat in voor fietspaden en wegen. Hulp nodig bij het sneeuwruimen? 75-plussers en personen met een handicap die zelf geen sneeuw kunnen ruimen, vragen het best hulp. Kan u geen beroep doen op mensen uit uw naaste...


Meer info

Stad Antwerpen
Antwerpen
07-11-2018

Boeken, strips, cd's en dvd's voor een prikje! U vindt ze op de boekenverkoop op zondag 11 november in het Antwerpse bibliotheekmagazijn Kotter. U betaalt slechts 1 euro per boek voor volwassenen. Voor dat bedrag kan u zelfs vijf jeugdboeken, cd’s, dvd’s of strips kopen. Er is geen Bancontact, breng dus zeker contant geld mee. Vergeet ook uw eigen draagtas niet. De...


Meer info

Stad AntwerpenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het