Antwerpen gaststad voor prestigieus technologiefestival SuperNovaVan 27 tot 30 september strijkt SuperNova neer op het Eilandje in Antwerpen. SuperNova is het grootste toekomstfestival in Vlaanderen, waarop het brede publiek in het weekend van 29 en 30 september nu al het leven van morgen kan ontdekken. In de dagen ervoor is er een conferentie met wereldsprekers, een event voor scale-ups die investeringen zoeken, en een technologiebeurs waarop 90 bedrijven hun nieuwste technologie tonen en werknemers werven.

 

Al eeuwen is Antwerpen een hotspot voor innovatie en vernieuwing. Vandaag is Antwerpen, met bijna 525.000 inwoners, de grootste stad van Vlaanderen. Nog steeds neemt ze een toekomstgerichte, leidende rol op zich met een focus op digitale innovatie. Dat SuperNova in de Scheldestad neerstrijkt is dan ook niet toevallig.

 

Burgemeester De Wever is zeer blij met de komst van het technologie- en innovatiefestival: “Antwerpen heeft zich de laatste jaren steeds meer op de kaart gezet van de nieuwe economie en we positioneren ons sinds kort als de Europese hoofdstad van het Internet of Things. Een festival zoals SuperNova past dan ook perfect in onze strategie om Antwerpen niet alleen internationaal te tonen met de haven, de diamantsector of de mode maar vooral ook als een stad van technologie.”

 

Weekendprogramma voor iedereen

Het weekendprogramma is er voor het brede publiek. Jong en oud kan gratis de toekomst komen ervaren op SuperNova. Ze ontdekken er de vliegende auto, hoe je met drones vliegt, hoe robots ons leven zullen vergemakkelijken, hoe we gaan winkelen, hoe menu’s in de toekomst zullen smaken, en nog veel meer. Er zijn 16 locaties, waaronder ook tijdelijke nieuwe paviljoenen en constructies zoals een drijvende dome op het Bonapartedok en een panoramische brug. In totaal zullen meer dan 200 bedrijven en kennisinstellingen er hun nieuwste ontwikkelingen tonen.

 

27 en 28 september: focus op professionals

Op de dagen voor het grote publiek welkom is, wordt in het programma van Supernova gefocust op werknemers in de technologiesector. De conferentie nodigt sprekers van wereldformaat uit die niet vaak in Vlaanderen te horen zijn. Zo komen Biz Stone (mede-oprichter van Twitter, Medium en Jelly), Tim Harford (auteur van het razend populaire ‘The Undercover Economist’) en Seth Godin (wereldwijd bestsellerauteur, bekend om zijn filosofieën in leiderschap en business). Maar evengoed laat SuperNova aan de wereld zien welk talent we hier hebben, met local tech heroes zoals Jonathan Berte (CEO van Robovison), Pieter Lesage (oprichter en CEO van Studio Dott) en Jasna Rokegem (oprichter van Jasna Rok).

 

Tegelijkertijd met de conferentie loopt een investeringsevenement waarop jonge bedrijven die al een zekere groei hebben meegemaakt (scale-ups) op zoek kunnen gaan naar investeringen. Vijftig van die scale-ups uit heel Europa komen in Antwerpen zoeken naar mogelijke investeerders. Negentig bedrijven tonen er hun innovatie of technologie op de Tech Fair. Jobzoekers die de Talent Buzz-applicatie gebruiken om te solliciteren bij de bedrijven op SuperNova kunnen trouwens gratis binnen op deze Tech Fair om kennis te maken met mogelijke werkgevers.

 

Opening business- en innovatiehub The Beacon tijdens SuperNova

In het Tolhuis, op het snijpunt van stad en haven, opent business- en innovatiehub The Beacon op donderdag 27 september de deuren. Technologische corporates, innovatieve startups, scale-ups en toponderzoekers komen er samen om voor industrie, logistiek en smart cities sterke producten en merken te ontwikkelen. Een aantal sterke spelers in het Internet of Things zoals Orange, NxtPort en Rombit hebben ondertussen al hun kantoorruimte gereserveerd. Meer informatie over The Beacon is te vinden op www.thebeacon.eu.

 

Praktisch

SuperNova is een organisatie van Flanders DC, Scale-Ups.eu en de Vlaamse overheid in samenwerking met de stad Antwerpen. Voor het programma op 27 en 28 september is een ticket vereist. Op 29 en 30 september is de toegang gratis voor het grote publiek. Meer info en details zijn te vinden op www.supernovafest.eu. Een bereikbaarheidsfiche staat op www.sna.be, klik hier voor de rechtstreekse link.
 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  25-09-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Stad Antwerpen

Antwerpen
08-11-2018

De stad Antwerpen mag zich Pleegzorggemeente noemen. Samen met Pleegzorg Provincie Antwerpen wil de stad pleegzorg beter bekend maken en pleegzorg op verschillende manieren ondersteunen. In de Huizen van het Kind is er alvast een infoavond voor geïnteresseerde kandidaat-pleeggezinnen. In Antwerpen zijn er meer dan 400 pleeggezinnen. Zij vangen kinderen en jongeren in nood op. Het zijn...


Meer info

Stad Antwerpen
Antwerpen
>>
07-11-2018

In België vinden meer dan 150 woninginbraken per dag plaats. Met de winter in aantocht breekt een inbraakgevoelige periode aan. Wees dus extra waakzaam. Stadsreporter Sam krijgt enkele tips om het risico op een inbraak te verkleinen. Meer info Kijk voor meer anti-inbraaktips op www.tipstegeninbraak.be.


Meer info

Stad Antwerpen
Antwerpen
>>
07-11-2018

In de winterperiode wil iedereen graag veilig op zijn bestemming geraken. Dat kan door samen sneeuw en ijzel te bestrijden. Als bewoner zorgt u voor een veilig voetpad en de stad staat in voor fietspaden en wegen. Hulp nodig bij het sneeuwruimen? 75-plussers en personen met een handicap die zelf geen sneeuw kunnen ruimen, vragen het best hulp. Kan u geen beroep doen op mensen uit uw naaste...


Meer info

Stad Antwerpen
Antwerpen
07-11-2018

Boeken, strips, cd's en dvd's voor een prikje! U vindt ze op de boekenverkoop op zondag 11 november in het Antwerpse bibliotheekmagazijn Kotter. U betaalt slechts 1 euro per boek voor volwassenen. Voor dat bedrag kan u zelfs vijf jeugdboeken, cd’s, dvd’s of strips kopen. Er is geen Bancontact, breng dus zeker contant geld mee. Vergeet ook uw eigen draagtas niet. De...


Meer info

Stad AntwerpenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het