Wanneer   :  Vijf jaar Fair Trade Provincie met ‘Goed geboerd’ op dinsdag 9 oktober in BruggeOp dinsdag 9 oktober organiseert de Provincie West-Vlaanderen samen met zes partners het netwerkevent ‘Goed geboerd - Hoe eerlijk handelen voor Noord en Zuid’ in de Sint-Godelieveabdij in Brugge.

Aanleiding is het 5-jarig bestaan van West-Vlaanderen als Fair Trade Provincie. Ook Brugge mag zich intussen 10 jaar Fair Trade Stad noemen. Het event is gratis, inschrijven kan via www.west-vlaanderen.be/goedgeboerd.

De centrale thema’s zijn ‘fair trade’ en ‘de korte keten’. Het event is bedoeld voor iedereen die duurzame landbouw een warm hart toedraagt.

Programma
Het evenement start om 16 uur. Deelnemers krijgen de keuze tussen een workshop Fair Trade Gemeente en een Fair Trade chocoladewandeling langs verschillende chocolatiers in Brugge.

Vanaf 18 uur kunnen de deelnemers aanschuiven aan twee gesprekstafels. Die behandelen tal van onderwerpen, zoals ‘Hoe herken je eerlijke producten?’, ‘Hoe breng je korte keten in de supermarkt?’, ‘Mondiale boerenklap’, ‘Fair Trade: niche en mainstream, samen sterker?’, ‘Feeding the cities’, ‘Food for the future’, ‘De kracht van coöperaties’ en ‘Fair Trade Gemeente: Fair Trade begint hier’.

Na een pauze met een hapje en een drankje gaat de avond om 20.30 uur verder met een panelgesprek. Inge Ghijs (De Standaard) heeft het met experten en boeren uit Vlaanderen en de Filippijnen over de toekomst van onze voedingsindustrie en over eerlijke handel voor Noord en Zuid.

Om 21.30 uur sluit de avond af met een netwerkmoment.

Samenwerking
Het netwerkevent is een samenwerking tussen de Provincie West-Vlaanderen (5 jaar Fair Trade Provincie), de Stad Brugge (10 jaar Fair Trade Stad), de Fair Trade Gemeenten, Rikolto, Broederlijk Delen, Oxfam Wereldwinkels en Inagro. Daarnaast wordt het evenement ondersteund door het Trade for Development Centre (TDC) in het kader van de Week van de Fair Trade, een initiatief van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking.

Locatie
De locatie van ‘Goed geboerd – Hoe eerlijk handelen voor Noord en Zuid’ is niet toevallig: vanaf de 17e eeuw tot eind 2013 deed de Sint-Godelieveabdij dienst als slotklooster voor de zusters Benedictinessen. Dankzij een moestuin en een boomgaard waren de zusters zelfvoorzienend: korte keten avant la lettre.

Praktisch – ‘Goed geboerd’

Plaats: Sint-Godelieveabdij, Boeveriestraat 41 in Brugge
Datum: dinsdag 9 oktober 2018 vanaf 16 uur
Inschrijven: via de website www.west-vlaanderen.be/goedgeboerd
Prijs: gratis

[ www.west-vlaanderen.be/goedgeboerd ]
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  26-09-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Wil je gratis een cultuur- of vrijetijdsactiviteit plaatsen?
 Meer nieuws over Provincie West Vlaanderen

De Panne
16-10-2018

Op woensdag 24 oktober opende de Provincie West-Vlaanderen het vernieuwd provinciaal bezoekerscentrum Duinpanne in De Panne. Het centrum, dat vroeger gekend was als ‘De Nachtegaal’, ligt midden in het duinenlandschap en staat volledig in het teken van de zee, het strand en de duinen. Begin 2018 sloot het bezoekerscentrum de deuren voor een grondige renovatie. Er werd een nieuwe open...


Meer info

Provincie West Vlaanderen
Diksmuide
18-10-2018

Op zondag 21 oktober organiseert de Provincie West-Vlaanderen rond het provinciaal bezoekerscentrum De Blankaart de wandeldag ‘Dag van de Trage Weg Blankaart XL’. Dit gebeurt in samenwerking met het Regionaal Landschap Westhoek en de gemeenten Diksmuide en Houthulst. Opzet wandeldag Vanuit vijf verschillende locaties kunnen deelnemers het polder- en broekgebied aan de IJzer te voet...


Meer info

Provincie West Vlaanderen
Knokke - Heist
18-10-2018

Tijdens de herfstvakantie, van zaterdag 27 oktober tot en met zondag 4 november, organiseert de Provincie West-Vlaanderen extra activiteiten in het huttenparcours van het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist. Alle activiteiten zijn inbegrepen in de toegangsprijs. Ook de internationale fototentoonstelling ‘Wildlife Photographer of the Year’ kan nog bezocht worden tot en met zondag 4...


Meer info

Provincie West Vlaanderen
Oostende - Stene - Zandvoorde
11-10-2018

Op zaterdag 20 oktober organiseert de Bond Beter Leefmilieu, samen met Preventie Lichthinder en de Werkgroep Lichthinder van de Vereniging Voor Sterrenkunde (VVS), ‘Nacht van de Duisternis’. Ook in provinciedomein Raversyde in Oostende vinden die avond extra activiteiten plaats. De inkom is gratis. Programma De activiteiten starten om 19 uur. Bezoekers kunnen kennismaken met het...


Meer info

Provincie West VlaanderenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het