Wanneer   :  Vijf jaar Fair Trade Provincie met ‘Goed geboerd’ op dinsdag 9 oktober in BruggeOp dinsdag 9 oktober organiseert de Provincie West-Vlaanderen samen met zes partners het netwerkevent ‘Goed geboerd - Hoe eerlijk handelen voor Noord en Zuid’ in de Sint-Godelieveabdij in Brugge.

Aanleiding is het 5-jarig bestaan van West-Vlaanderen als Fair Trade Provincie. Ook Brugge mag zich intussen 10 jaar Fair Trade Stad noemen. Het event is gratis, inschrijven kan via www.west-vlaanderen.be/goedgeboerd.

De centrale thema’s zijn ‘fair trade’ en ‘de korte keten’. Het event is bedoeld voor iedereen die duurzame landbouw een warm hart toedraagt.

Programma
Het evenement start om 16 uur. Deelnemers krijgen de keuze tussen een workshop Fair Trade Gemeente en een Fair Trade chocoladewandeling langs verschillende chocolatiers in Brugge.

Vanaf 18 uur kunnen de deelnemers aanschuiven aan twee gesprekstafels. Die behandelen tal van onderwerpen, zoals ‘Hoe herken je eerlijke producten?’, ‘Hoe breng je korte keten in de supermarkt?’, ‘Mondiale boerenklap’, ‘Fair Trade: niche en mainstream, samen sterker?’, ‘Feeding the cities’, ‘Food for the future’, ‘De kracht van coöperaties’ en ‘Fair Trade Gemeente: Fair Trade begint hier’.

Na een pauze met een hapje en een drankje gaat de avond om 20.30 uur verder met een panelgesprek. Inge Ghijs (De Standaard) heeft het met experten en boeren uit Vlaanderen en de Filippijnen over de toekomst van onze voedingsindustrie en over eerlijke handel voor Noord en Zuid.

Om 21.30 uur sluit de avond af met een netwerkmoment.

Samenwerking
Het netwerkevent is een samenwerking tussen de Provincie West-Vlaanderen (5 jaar Fair Trade Provincie), de Stad Brugge (10 jaar Fair Trade Stad), de Fair Trade Gemeenten, Rikolto, Broederlijk Delen, Oxfam Wereldwinkels en Inagro. Daarnaast wordt het evenement ondersteund door het Trade for Development Centre (TDC) in het kader van de Week van de Fair Trade, een initiatief van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking.

Locatie
De locatie van ‘Goed geboerd – Hoe eerlijk handelen voor Noord en Zuid’ is niet toevallig: vanaf de 17e eeuw tot eind 2013 deed de Sint-Godelieveabdij dienst als slotklooster voor de zusters Benedictinessen. Dankzij een moestuin en een boomgaard waren de zusters zelfvoorzienend: korte keten avant la lettre.

Praktisch – ‘Goed geboerd’

Plaats: Sint-Godelieveabdij, Boeveriestraat 41 in Brugge
Datum: dinsdag 9 oktober 2018 vanaf 16 uur
Inschrijven: via de website www.west-vlaanderen.be/goedgeboerd
Prijs: gratis

[ www.west-vlaanderen.be/goedgeboerd ]
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  26-09-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Wil je gratis een cultuur- of vrijetijdsactiviteit plaatsen?
 Meer nieuws over Provincie West Vlaanderen

Knokke - Heist
14-06-2019

De Provincie West-Vlaanderen en het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist hebben een gloednieuw boek uitgebracht: ‘Wilde rozen in het Zwin en de kustduinen’ van wetenschapper en topbotanicus Arnout Zwaenepoel. De uitgave belicht een minder bekend, maar wel rijk aspect van het natuurgebied, namelijk de bijzondere diversiteit aan wilde rozen.Het Zwin is vooral bekend voor de vele vogels die...


Meer info

Provincie West Vlaanderen
Brugge
14-06-2019

Bekijk het selectieprogramma Bekijk de functiebeschrijving Inschrijven kan tot en met woensdag 26 juni 2019.De selectie vindt plaats op donderdag 4 juli 2019.


Meer info

Provincie West Vlaanderen
Brugge
14-06-2019

Stafmedewerker Impulsplan Westhoek (pdf)Coördinator Fabriek voor de Toekomst Voeding (pdf)Coördinator Transport en Logistiek (pdf)Projectcoördinator arbeidsmarkt (pdf)Projectmedewerker Industrie 4.0


Meer info

Provincie West Vlaanderen
Diksmuide
08-06-2019

De waterspeelzone in provinciedomein IJzerboomgaard gaat opnieuw open. Die werd op 21 mei preventief afgesloten nadat er een rode emulsie in het water werd waargenomen. Meteen na de waarneming van de rode substantie werd beslist om de waterspeelzone preventief af te sluiten en stalen te nemen van het water. Een eerste onderzoek door de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) wees op de ontwikkeling van...


Meer info

Provincie West VlaanderenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het