Wanneer   :  Vijf jaar Fair Trade Provincie met ‘Goed geboerd’ op dinsdag 9 oktober in BruggeOp dinsdag 9 oktober organiseert de Provincie West-Vlaanderen samen met zes partners het netwerkevent ‘Goed geboerd - Hoe eerlijk handelen voor Noord en Zuid’ in de Sint-Godelieveabdij in Brugge.

Aanleiding is het 5-jarig bestaan van West-Vlaanderen als Fair Trade Provincie. Ook Brugge mag zich intussen 10 jaar Fair Trade Stad noemen. Het event is gratis, inschrijven kan via www.west-vlaanderen.be/goedgeboerd.

De centrale thema’s zijn ‘fair trade’ en ‘de korte keten’. Het event is bedoeld voor iedereen die duurzame landbouw een warm hart toedraagt.

Programma
Het evenement start om 16 uur. Deelnemers krijgen de keuze tussen een workshop Fair Trade Gemeente en een Fair Trade chocoladewandeling langs verschillende chocolatiers in Brugge.

Vanaf 18 uur kunnen de deelnemers aanschuiven aan twee gesprekstafels. Die behandelen tal van onderwerpen, zoals ‘Hoe herken je eerlijke producten?’, ‘Hoe breng je korte keten in de supermarkt?’, ‘Mondiale boerenklap’, ‘Fair Trade: niche en mainstream, samen sterker?’, ‘Feeding the cities’, ‘Food for the future’, ‘De kracht van coöperaties’ en ‘Fair Trade Gemeente: Fair Trade begint hier’.

Na een pauze met een hapje en een drankje gaat de avond om 20.30 uur verder met een panelgesprek. Inge Ghijs (De Standaard) heeft het met experten en boeren uit Vlaanderen en de Filippijnen over de toekomst van onze voedingsindustrie en over eerlijke handel voor Noord en Zuid.

Om 21.30 uur sluit de avond af met een netwerkmoment.

Samenwerking
Het netwerkevent is een samenwerking tussen de Provincie West-Vlaanderen (5 jaar Fair Trade Provincie), de Stad Brugge (10 jaar Fair Trade Stad), de Fair Trade Gemeenten, Rikolto, Broederlijk Delen, Oxfam Wereldwinkels en Inagro. Daarnaast wordt het evenement ondersteund door het Trade for Development Centre (TDC) in het kader van de Week van de Fair Trade, een initiatief van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking.

Locatie
De locatie van ‘Goed geboerd – Hoe eerlijk handelen voor Noord en Zuid’ is niet toevallig: vanaf de 17e eeuw tot eind 2013 deed de Sint-Godelieveabdij dienst als slotklooster voor de zusters Benedictinessen. Dankzij een moestuin en een boomgaard waren de zusters zelfvoorzienend: korte keten avant la lettre.

Praktisch – ‘Goed geboerd’

Plaats: Sint-Godelieveabdij, Boeveriestraat 41 in Brugge
Datum: dinsdag 9 oktober 2018 vanaf 16 uur
Inschrijven: via de website www.west-vlaanderen.be/goedgeboerd
Prijs: gratis

[ www.west-vlaanderen.be/goedgeboerd ]
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  26-09-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Wil je gratis een cultuur- of vrijetijdsactiviteit plaatsen?
 Meer nieuws over Provincie West Vlaanderen

Knokke - Heist
01-12-2018

De 18 winnaars van de wedstrijd natuurfotografie ‘Het Zwin inspireert’ zijn bekend. Tot zondag 10 maart 2019 kan het publiek de winnende foto’s bezichtigen tijdens de gelijknamige tentoonstelling ‘Het Zwin inspireert’. Die staat in het bezoekerscentrum van het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist. De toegang tot de tentoonstelling is inbegrepen in het toegangsticket voor...


Meer info

Provincie West Vlaanderen
Ieper
23-11-2018

De Provincie verwacht dat op zondagnamiddag 25 november alle beschikbare beeldjes uit de land-art-installatie van Koen Vanmechelen ‘600.000 beelden – 600.000 namen’ in provinciedomein De Palingbeek in Ieper verdeeld zullen zijn. Als de bezoekersstromen dezelfde blijven als de afgelopen periode, zullen tegen dan zo’n 100.000 individuele bezoekers 400.000 beeldjes als...


Meer info

Provincie West Vlaanderen
Ieper
20-11-2018

Op vandaag werd ongeveer 1/3 van de beeldjes uit de expo ‘600.000 beelden – 600.000 namen’ in provinciedomein De Palingbeek in Ieper - zo’n 200.000 - opgehaald door individuele bezoekers. Daarnaast zijn er ongeveer 120.000 beeldjes gereserveerd. Er zijn nog 280.000 beeldjes beschikbaar. De 600.000 beeldjes vormden een onderdeel van de land-art-installatie van Koen...


Meer info

Provincie West Vlaanderen
De Panne
13-11-2018

Op vrijdag 23 november organiseert de Provincie West-Vlaanderen de tweede editie van de avondwandeling ‘Te Nachte gaan’. Deelnemers kunnen vrij starten tussen 18 en 20.30 uur aan parking 4 van Plopsaland in De Panne. De wandeling is geschikt voor alle leeftijden. De toegang en de parking zijn gratis, vooraf inschrijven is niet nodig. Unieke schemertocht De deelnemers gaan op pad en...


Meer info

Provincie West VlaanderenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het