Wanneer   :  Vijf jaar Fair Trade Provincie met ‘Goed geboerd’ op dinsdag 9 oktober in BruggeOp dinsdag 9 oktober organiseert de Provincie West-Vlaanderen samen met zes partners het netwerkevent ‘Goed geboerd - Hoe eerlijk handelen voor Noord en Zuid’ in de Sint-Godelieveabdij in Brugge.

Aanleiding is het 5-jarig bestaan van West-Vlaanderen als Fair Trade Provincie. Ook Brugge mag zich intussen 10 jaar Fair Trade Stad noemen. Het event is gratis, inschrijven kan via www.west-vlaanderen.be/goedgeboerd.

De centrale thema’s zijn ‘fair trade’ en ‘de korte keten’. Het event is bedoeld voor iedereen die duurzame landbouw een warm hart toedraagt.

Programma
Het evenement start om 16 uur. Deelnemers krijgen de keuze tussen een workshop Fair Trade Gemeente en een Fair Trade chocoladewandeling langs verschillende chocolatiers in Brugge.

Vanaf 18 uur kunnen de deelnemers aanschuiven aan twee gesprekstafels. Die behandelen tal van onderwerpen, zoals ‘Hoe herken je eerlijke producten?’, ‘Hoe breng je korte keten in de supermarkt?’, ‘Mondiale boerenklap’, ‘Fair Trade: niche en mainstream, samen sterker?’, ‘Feeding the cities’, ‘Food for the future’, ‘De kracht van coöperaties’ en ‘Fair Trade Gemeente: Fair Trade begint hier’.

Na een pauze met een hapje en een drankje gaat de avond om 20.30 uur verder met een panelgesprek. Inge Ghijs (De Standaard) heeft het met experten en boeren uit Vlaanderen en de Filippijnen over de toekomst van onze voedingsindustrie en over eerlijke handel voor Noord en Zuid.

Om 21.30 uur sluit de avond af met een netwerkmoment.

Samenwerking
Het netwerkevent is een samenwerking tussen de Provincie West-Vlaanderen (5 jaar Fair Trade Provincie), de Stad Brugge (10 jaar Fair Trade Stad), de Fair Trade Gemeenten, Rikolto, Broederlijk Delen, Oxfam Wereldwinkels en Inagro. Daarnaast wordt het evenement ondersteund door het Trade for Development Centre (TDC) in het kader van de Week van de Fair Trade, een initiatief van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking.

Locatie
De locatie van ‘Goed geboerd – Hoe eerlijk handelen voor Noord en Zuid’ is niet toevallig: vanaf de 17e eeuw tot eind 2013 deed de Sint-Godelieveabdij dienst als slotklooster voor de zusters Benedictinessen. Dankzij een moestuin en een boomgaard waren de zusters zelfvoorzienend: korte keten avant la lettre.

Praktisch – ‘Goed geboerd’

Plaats: Sint-Godelieveabdij, Boeveriestraat 41 in Brugge
Datum: dinsdag 9 oktober 2018 vanaf 16 uur
Inschrijven: via de website www.west-vlaanderen.be/goedgeboerd
Prijs: gratis

[ www.west-vlaanderen.be/goedgeboerd ]
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  26-09-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Wil je gratis een cultuur- of vrijetijdsactiviteit plaatsen?
 Meer nieuws over Provincie West Vlaanderen

Ieper
19-02-2019

Op zondag 24 februari starten de Provincie West-Vlaanderen, Fluvius en BOS+ met het aanplanten van zo’n 4.000 bomen en struiken in provinciedomein De Palingbeek in Zillebeke (Ieper). Het nieuwe bos wordt aangeplant vlakbij de centrale onthaalparking en zal bestaan uit verschillende boom- en struiksoorten, zoals beuk, berk, eik, kastanje, lijsterbes en hazelaar.


Meer info

Provincie West Vlaanderen
Brugge
12-02-2019

Maar liefst 60.000 gezinnen schreven zich vrijblijvend in voor de achtste groepsaankoop groene stroom en gas van de Provincie West-Vlaanderen. Dit is 4.000 meer dan vorig jaar en komt overeen met 11,5 % van alle West-Vlaamse huishoudens. Er schreven ook meer dan 2.000 ondernemingen in voor een professioneel contract. De veiling en het resultaat Op woensdag 6 februari vond de veiling plaats. De...


Meer info

Provincie West Vlaanderen
Brugge
04-02-2019

De termijn voor aanvragen voor subsidies binnen het reglement voor ondersteuning van bezoeken aan herinneringsplaatsen in het kader van de Eerste Wereldoorlog in West-Vlaanderen wordt verlengd tot en met 31 december 2019. Dat besliste de provincieraad van West-Vlaanderen op donderdag 24 januari. Hiermee wil ze de onderwijsinstellingen, jeugdwerk- en opvanginitiatieven en verenigingen waar armen...


Meer info

Provincie West Vlaanderen
Brugge
22-01-2019

De achtste groepsaankoop groene stroom en gas van de Provincie West-Vlaanderen telt op dinsdag 22 januari reeds meer dan 40.000 inschrijvingen. Nog gedurende 14 dagen, tot en met dinsdag 5 februari, kunnen particulieren en ondernemingen (met een jaarverbruik tot 50.000 kWh voor elektriciteit en 100.000 kWh voor gas) zich vrijblijvend en gratis inschrijven voor de groepsaankoop via de website...


Meer info

Provincie West VlaanderenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het