De bib gaat terug naar schoolVanaf oktober vind je in de Kapelse secundaire school Mater Salvatoris (Dorpsstraat 40) een ‘bib in de bib’. Met enthousiaste leerkrachten van deze school heeft de bib een collectie samengesteld die een heel jaar lang beschikbaar is voor alle leerlingen van deze school.

 

De collectie bestaat uit meer dan 450 boeken. Klassiekers, Nederlandstalige schrijvers, waargebeurde en autobiografische verhalen, young adult titels en graphic novels worden verhuisd naar de school. Tussen de collectie vind je verschillende oude klassiekers zoals Dierenboerderij van George Orwell en Kaas van Elsschot, het waargebeurde verhaal van Anne Frank in Het rchterhuis, maar ook boeken als Oorlogswinter van Jan Terlouw, De helaasheid der dingen van Dimitri Verhulst en Duizend schitterende zonnen van Khaled Hosseini konden niet ontbreken.

 

De boeken worden het hele schooljaar in een apart rek in de schoolbib gepresenteerd, waar leerlingen ze kunnen lenen. Een bib in de bib dus.

 

Voor de verhuis van de boeken wordt op dinsdag 2 oktober om 13.00 uur een beroep gedaan op leerlingen én bakfietsen. De leerlingen vormen een boekenketting op het Dorpsplein en vullen zo samen de bakfietsen met boeken.  Iedere graad zal vertegenwoordigd zijn door een klas.

 

Eenmaal de bakfietsen zijn ingeladen, wordt er naar school gefietst en gewandeld. Daar wordt opnieuw een boekenketting gevormd om de boeken in de schoolbib te plaatsen. Van deur tot deur van bib tot bib dus.

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  27-09-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Kapellen

Kapellen
02-04-2019

Het magazijn van de Kapelse bibliotheek zit overvol met boeken waarvoor geen plaats meer is in de rekken. Daarom organiseert de hoofdbib (Dorpsplein 15) op dinsdag 9 april van 13.00 tot 20.00 uur een grote verkoop van kinderboeken, prentenboeken en jeugdboeken! Ze worden verkocht aan € 1 per stuk. Iedereen welkom, de toegang is gratis.


Meer info

Kapellen
Kapellen
21-02-2019

Maart is jeugdboekenmaand! Dit staat garant voor een heleboel leuke activiteiten en belevenissen in de bibliotheek van Kapellen en haar filiaal in Putte. Knutselen De twee bibs zullen aangekleed worden in het jaarthema ‘Vriendschap’ door de leerlingen van de Sint-Lucas Kunstacademie. Wil je graag met hen mee knutselen en prachtige voorwerpen creëren? Dat kan op zaterdag 2...


Meer info

Kapellen
Kapellen
30-01-2019

Wil jij ook een steentje bijdragen tot meer biodiversiteit in je tuin? En daarbij nog besparen op je energiefactuur? De intercommunale IGEAN organiseert samen met 18 gemeentebesturen (Brecht, Edegem, Essen, Hemiksem, Hove, Kalmthout, Kapellen, Kontich, Lint, Malle, Mortsel, Niel, Rumst, Schelle, Schilde, Wommelgem, Zandhoven en Zwijndrecht) een groepsaankoop groendak in de strijd tegen...


Meer info

Kapellen
Kapellen
28-01-2019

Komende donderdag is het weer Gedichtendag en daarmee gaat ook de Poëzieweek van start. In de Kapelse bib (Dorpsplein 15) valt de hoogdag van de Poëzieweek op zaterdag 2 februari. Tussen 9.30 en 12.00 uur draagt een tiental studenten van de Academie voor Muziek & Woord op verschillende plekjes in de bib voor uit werk van o.a. Nelson Mandela, Annie M.G. Schmidt, Toon Tellegen,...


Meer info

KapellenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het