Groen Wevelgem bedankt de Groen-kiezers.Groen Wevelgem is zeer tevreden met het resultaat van deze gemeenteraadsverkiezingen. Maar liefst 3012 inwoners kleurden één of meerdere bolletjes op de Groenlijst. Met 13.5% behalen we de beste score ooit en de tweede beste score van Groen in West-Vlaanderen. We groeien van twee naar vier zetels en sturen met trots fractieleider Carlo De Winter en nieuwkomers Inge Goemaere, Lien Vanderjeugt en Jelle Stragier naar de gemeenteraad.

Voor de provincieraadsverkiezingen stemden bijna 18% van de kiezers voor Groen wat de allerbeste score is in onze provincie. Maarten Tavernier is onze Wevelgemse vertegenwoordiger in de Provincieraad.

Dit is het resultaat van een sterke lijst, een gemotiveerde ploeg en een degelijke campagne met veel enthousiasme en creativiteit.

We condoleren de CD&V voor het verlies van een zetel en wensen burgemeester Jan Seynhaeve proficiat met zijn persoonlijke score. De CD&V zal nu besturen met minder dan 50 % van de stemmen en dit voor de tweede opeenvolgende keer.
We dagen het bestuur uit om eindelijk duidelijke keuzes te maken op het  vlak van mobiliteit, ruimtelijke ordening, meer groen en armoedebeleid.

De voorbije zes jaar waardeerde het bestuur onze positief-kritische oppositie. We staan met dubbel zoveel raadsleden meer dan klaar om ook de volgende legislatuur Wevelgem, Gullegem en Moorsele menselijker, eerlijker en gezonder  te maken.

 

Henk Vandenbroucke,
voorzitter Groen Wevelgem
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over Redactie inVlaanderen Media Support

Puurs
20-11-2018

Zolang er publiek is, blijven we spelen Op 7 oktober werd de spektakel-musical 40-45 losgelaten op het publiek. Vandaag maakte Studio 100 bekend dat er momenteel al meer dan 440.000 tickets de deur uit zijn. Daarmee is 40-45 de meest succesvolle Vlaamse musical ooit. Omdat de vraag naar tickets blijft aanhouden heeft Studio 100 beslist om de productie nogmaals te verlengen. Tijdens de...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Ieper
20-11-2018

Nationale Horecawedstrijd met zeeduivel 19.11.2018 Michael Vanderhaeghe van Hostellerie Saint Nicolas uit Elverdinge-Ieper maakte het lekkerste en origineelste gerecht klaar met zeeduivel, de Vis van het Jaar 2018, op de Nationale Horecawedstrijd op 19 november in de demonstratiekeuken van Horeca Expo in Gent. De wedstrijd was voorbehouden aan professionele koks. De wedstrijd is een initiatief...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media SupportAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het