125 jobs extra bij Bleckmann door samenwerking met GymsharkGymshark, het Britse merk van hippe fitnesskleding en accessoires, gaat in zee met Bleckmann. De samenwerking in België is in augustus bezegeld en levert 125 jobs op voor Bleckmann in Grobbendonk. In piekperiodes komen er zelfs nog eens 400 jobs bovenop. Gymshark is het snelst groeiende bedrijf in de UK.

 

Bleckmann werkt al een tijd samen met grote namen in de fashionindustrie: JBC, Superdry, Vilebrequin… Als je ooit online kleren hebt besteld van deze merken, heeft Bleckmann ze bij jouw thuis geleverd. Maar nu komt er een nieuwe naam bij: Gymshark.

“Wie regelmatig in de fitness zit, kent het merk ongetwijfeld. Gymshark staat voor modieuze, kwaliteitsvolle sportkleding die je prestaties bevorderen. Voor wie het nog geen klinkende naam is: Gymshark is in 2012 opgericht en is nu al het snelst groeiende bedrijf in het Verenigd Koninkrijk. Hun omzet dikt elk jaar met 200 procent aan”, zegt Tom Leunckens van Bleckmann. “Sinds augustus versturen we vanuit Grobbendonk pakketjes naar overal in de wereld. Enkel de orders voor de Britse markt gebeuren vanuit de Bleckmann-site in Swindon.”

 

In één klap 700 werknemers

De samenwerking heeft een grote impact op Bleckmann. De vestiging in Grobbendonk zal voor Gymshark 6 miljoen stuks leveren voor dit jaar. Voor 2019 zal dat oplopen tot 11 miljoen. Hele straffe groeicijfers. Dat is te danken aan een combinatie van een goed product, slim gebruik van sociale media en een groeiende fitnesscommunity.

 

    “Waarom Grobbendonk? De locatie én hun flexibiliteit. Wat deze mensen klaarspelen is fantastisch.”

Ben Francis, oprichter van Gymshark

 

Maar waarom is de keuze op Bleckmann in Grobbendonk gevallen? “De locatie is heel belangrijk. Van hieruit kunnen we heel Europa bedienen. Bleckmann is ook enorm flexibel. Binnenkort komt Black Friday er aan. Dan zijn er in één klap 700 werknemers nodig om alle bestellingen te verwerken. Een grote groep mensen, die maar tijdelijk beschikbaar moet zijn.

Toch slaagt Bleckmann erin om ze bij elkaar te krijgen. Wat deze mensen klaarspelen is fantastisch”, zegt Ben Francis, oprichter van Gymshark.

 

Bijverdienen

De deal met Gymshark betekent voor Bleckmann 125 jobs extra. In de piekperiodes komen daar nog eens 300 tot 400 jobs bij. Het bedrijf is dan ook continu op zoek naar werkkrachten die iets willen bijverdienen.

“Iedereen die goesting heeft om te werken, kan bij ons aankloppen. Het is een ideale manier om een centje bij te verdienen. Want je kan hier één dag inspringen of zelfs maar drie uurtjes meedraaien. We zorgen ervoor dat je snel deel bent van het team. We zijn daarmee één van de meest flexibele werkgevers in België”, zegt Leunckens.  

Bij Bleckmann in Grobbendonk werken zo’n 600 mensen. De stockageruimte is 100.000 vierkante meter groot. Op 13 december houdt Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen er het eindejaarsfeest: de Réveillon.

Wil je er bij zijn? Ga naar: https://www.voka.be/activiteiten/mk/reveillon
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  07-11-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over VOKA MECHELEN

Mechelen
29-03-2019

Een nieuwe directe hulplijn voor ondernemers, een volledig nieuw innovatief dienstenpakket én een nieuwe naam voor een sterkere lokale werking. Zo zet Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen ‘the next step’ voor ondernemers. “Zo zullen ze de échte meerwaarde van Voka nog meer ervaren”, zegt gedelegeerd bestuurder Tom Laveren. Vanavond stelt hij de nieuwe...


Meer info

VOKA MECHELEN
Mechelen
02-03-2019

Tom Laveren (42) is de nieuwe gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen. Dat heeft de raad van bestuur gisteravond beslist. Laveren wil vooral de lokale werking verder uitbouwen om meer ondernemers te bereiken. “Méér leden moeten ook de meerwaarde van Voka ervaren.” Tom Laveren was tot voor kort directeur Diensten bij Voka –...


Meer info

VOKA MECHELEN
Turnhout
13-12-2018

Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen betreurt de 158 ontslagen die vandaag zijn aangekondigd bij Philips in Turnhout. “Dit komt hard aan. Voor de werknemers is dit een klap. En ook voor de regio. We leven dan ook mee met de betrokken werknemers, maar geloven sterk in hun competenties. Er is veel vraag naar dergelijke profielen. Het aantal vacatures in de regio was in 15 jaar niet zo...


Meer info

VOKA MECHELEN
Mechelen
27-11-2018

Leerlingen en leerkrachten krijgen vandaag, op maandag 26 november, voor het eerst de kans om de nieuwe STEM-leercentrale te bezoeken in de geothermiecentrale bij VITO in Mol. Voor jonge wetenschappers is de nieuwe leercentrale erg interessant. Op de voormalige Balmatt-site in Mol wordt er zo’n 4.000 meter diep in de grond geboord, op zoek naar warm water. Dat water is een nieuwe...


Meer info

VOKA MECHELENAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het