Cultuurprijzen Rijkevorsel 2018De cultuurraad van Rijkevorsel reikt om de twee jaar een prijs uit aan een inwoner en een vereniging van Rijkevorsel die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt op socio-cultureel vlak in de gemeente of erbuiten. Op vrijdagavond 16 november 2018 werden in de raadzaal van het gemeentehuis onder grote culturele belangstelling de winnaars van de Cultuurprijzen 2018 bekendgemaakt.


Tijdens de algemene vergadering van de cultuurraad van 7 november 2018 kregen de verenigingen aangesloten bij de cultuurraad de kans om een stem uit te brengen voor hun favoriete vereniging of individu. Hierbij werd de regel gehanteerd dat per vereniging slecht één stem uitgebracht kon worden.
Uitreiking prijs verenigingen


De Singer vzw kwam als winnaar uit de bus voor de Cultuurprijs Rijkevorsel 2018 in de categorie ‘verenigingen’. Uit handen van schepen van cultuur Karl Geens en voorzitter van de cultuurraad Roger Verlinden kregen ze een oorkonde en een cheque ter waarde van € 250,00 uitgereikt.

VOORSTELLING DE SINGER VZW
De Singer is een club in Rijkevorsel met een boeiend aanbod van rock, jazz, klassiek, stand-up comedy etc. De artiesten die er optreden zijn vaak zowel nationaal als internationaal bekend. Bart Peeters, The Levellers, Axelle Red, Fischer-Z, Daan, Raymond van het Groenewoud en zelfs Toots Thielemans traden er op. De Singer is bovendien een vrijwilligersorganisatie, alles gebeurt door de 15 vrijwilligers. Er worden ongeveer 630 optredens per jaar georganiseerd, in totaal vonden al meer dan 70.000 bezoekers hun weg naar deze gezellige club in de Bavelstraat.

De overige verenigingen die werden voorgedragen voor de Cultuurprijs Rijkevorsel 2018 waren:
 Koninklijke Sint-Jorisgilde
 NSB Rijkevorsel
 Rijkevorselse Rederijkers

Uitreiking prijs individu
De winnaar van de Cultuurprijs Rijkevorsel 2018 bij de individuen is Jef Lenaerts geworden. Voor zijn grote verdienste op socio-cultureel vlak kreeg hij een beeldje van kunstenaar Corry Ammerlaan en een oorkonde in ontvangst. Deze werden eveneens uitgereikt door schepen van cultuur Karl Geens en voorzitter van de cultuurraad Roger Verlinden.

VOORSTELLING JEF LENAERTS
Jef is al 30 jaar lid van ’t Veussels Tonjel. Tot 2007 stond hij zelf op de planken, sindsdien is hij actief als verantwoordelijke voor het decor, ofwel “chef decor”. Jef heeft een creatieve geest en is daarenboven nog handig ook. Jef en zijn team wonnen al 2 “gouden handjes”, de Oscars van het amateurtoneel in Vlaanderen. Hij is enthousiast, heeft een tomeloze inzet, staat altijd klaar en heeft een groot hart voor het toneel.
De overige persoon die werd voorgedragen voor de Cultuurprijs Rijkevorsel 2018 was Lisette Hermans, voorzitster en bezielster van Weefkring Rijkevorsel.


Na de prijsuitreiking bood de Cultuurraad aan alle aanwezigen een receptie aan om dit feestelijke gebeuren te vieren.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  16-11-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Rijkevorsel

Rijkevorsel
07-04-2019

De gesubsidieerde vrije kleuterschool Het Kleine Moleke organiseert elk jaar tijdens de vasten allerlei acties, waarbij de opbrengst steevast naar een goed doel gaat. Dit jaar koos de school voor het OCMW van Rijkevorsel. De kleuters van Het Kleine Moleke overhandigden zo op vrijdag 5 april een bedrag van € 211 aan het OCMW. Tijdens de vastenmaand stimuleren de juffen van Het Kleine Moleke...


Meer info

Rijkevorsel
Rijkevorsel
21-03-2019

Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Koen Van den Heuvel investeert 12 miljoen euro in 80 lokale klimaatprojecten in Vlaanderen. In de provincie Antwerpen krijgen 19 projecten een deel van de koek. Eén van de projecten is de renovatie van de assistentiewoningen Prinsenhof met bijkomend een uitbreiding van een nieuw gedeelte bovenop de bestaande assistentiewoningen. Het...


Meer info

Rijkevorsel
Rijkevorsel
01-10-2018

Op zaterdag 13 oktober kunnen ouders samen met hun kind(eren) het Zoniënwoud in het donker leren kennen. Dan organiseren we in Jezus-Eik namelijk een mysterieuze tocht door het donker doorheen dat geheimzinnige, grote bos in het kader van de campagne ‘Mysterieuze bossen’. Dit gebeurt in samenwerking met GC De Bosuil, VOK Jezus-Eik, Chiro Jezus-Eik, Dorpsraad Jezus-Eik, Agentschap...


Meer info

RijkevorselAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het