Studenten blokken opnieuw samen op markante plekken in AntwerpenSinds enkele jaren organiseert GATE15, het studentenplatform in Antwerpen, het project STUDY360 waarbij studenten samen kunnen blokken op verschillende pop-uplocaties in Antwerpen. Alle locaties hebben een uniek aspect waardoor ze het blokken een pak aangenamer maken voor de studenten. Dit unieke en innoverende concept blijft keer op keer een groot succes: steeds meer studenten én organisaties vinden de weg naar STUDY360: per editie registreren zich gemiddeld 5000 studenten en de bijhorende registratiecodes worden meer dan 15.000 keer gebruikt om in te loggen op een locatie.

 

Samen studeren blijkt een trend die niet meer weg te denken is. Meer en meer studenten blijven kiezen voor deze formule en ook organisaties die studenten willen ondersteunen bieden steeds meer hun markante plekken aan. De stad Antwerpen doet dat al enkele jaren met STUDAY360 van GATE15. De unieke locaties verzachten het studieleed; studenten kunnen er ook even ontspannen en genieten van een bijzondere omgeving.

 

Schepen voor onderwijs Claude Marinower reageert enthousiast: “Dit blijft een topinitiatief van GATE15 en een win-win voor de studenten. Niet alleen hoeven zij niet meer aan te schuiven om een plaatsje te bemachtigen in de universiteitsbibliotheek, ze kunnen ook kennismaken met unieke locaties in de stad.”

 

22 bloklocaties, 500 studieplekken

Van 10 december tot eind januari blokken opnieuw duizenden studenten samen in Antwerpen. GATE15, het platform voor de Antwerpse student, ondersteunt onder de noemer STUDY360 22 markante pop-up-blokplekken waar meer dan 500 Antwerpse studenten terecht kunnen:

 1. Aquafin: de perfecte uitvalsbasis voor studenten van de buitencampussen;
 2. Bourla: de prachtige foyer op de eerste verdieping van dit iconische gebouw;
 3. Campus National: een loftachtige locatie van Thomas More hogeschool, met veel plaatsen en ruime openingsuren;
 4. CEPA: een volledige verdieping, gewijd aan de blok;
 5. Den Bell: vergaderzaaltjes in het administratieve centrum van de stad Antwerpen, met fenomenaal zicht op de stad;
 6. deSingel: de foyerruimtes van deze bekende kunstinstelling;
 7. DIVA: de leeszaal van het nieuwe diamantmuseum;
 8. Federale verzekering: het gloednieuwe business center Ant’Werk;
 9. GATE15: akoestisch afgesloten zaal Tarmac in GATE15;
 10. Kavka: een oude school, omgebouwd tot een bruisend jongerencentrum;
 11. Letterenhuis: vredige leeszaal die het literaire archief van Vlaanderen herbergt;
 12. MAS: co-workingtafels middenin de expo ‘Instinct’;
 13. Nokia: een boardroom op de 11de verdieping met panoramisch uitzicht over het station Antwerpen-Centraal en ZOO Antwerpen;
 14. Noordster: een rustige werkplek van FOD Financiën, op een boogscheut van Park Spoor Noord;
 15. Park Lane: een superdeluxe woonzorgcentrum in een voormalig hotel;
 16. PSA: vergaderruimte met uitzicht op het MAS;
 17. Rombit: dynamisch IT-bedrijf met een toplocatie op de Meir;
 18. Scoutshuis: studieplek met ontspanningsruimte in de tuin of op het dakterras;
 19. Stadsmagazijn: de zolder van dit historische en culturele pand;
 20. Standaard Uitgeverij: tussen de boeken, met zicht op de Schelde;
 21. Stramien: een creatieve omgeving met 360° uitzicht over stad en park;
 22. Urban City: een prachtig gerenoveerd pand, met een fenomenaal zicht op het Eilandje.

 

Alle studieplekken beschikken over gratis wifi en stroompunten. Om de studenten extra te ondersteunen zorgt elke locatie volgens haar kunnen - en in samenwerking met partners als Decathlon - voor extra gastvrijheid: ontspanningsmogelijkheden, koffie, thee, water, gezonde snacks en hoofdtelefoons.  

 

Inchecksysteem

Om op een van de locaties te kunnen studeren, registreren studenten zich eenmaal aan het begin van de blokperiode op de website www.study360.be. Vervolgens krijgen ze een unieke code toegestuurd waarmee ze zich op elke locatie kunnen inloggen. Op de website kunnen studenten ook zien welke faciliteiten elke locatie aanbiedt en wordt live getoond hoeveel beschikbare plaatsen er nog zijn per locatie.

 

Gemiddeld 5000 studenten registeren zich per editie van STUDY360. Per editie worden deze registratiecodes meer dan 15.000 keer gebruikt om in te loggen op een locatie.

 

Deelnemen als locatie

Steeds meer organisaties en bedrijven zien de meerwaarde van het aanbieden van een studieplek. Het geeft hen niet alleen de kans om in te gaan op een zeer actuele nood, maar ook om studenten op een unieke manier te laten kennismaken met hun werking of bedrijf. Via de website van STUDY360 kunnen geïnteresseerde organisaties en bedrijven zich aanmelden om deel te nemen aan een volgende editie.

 

Andere initiatieven

Naast de locaties van STUDY360 en het aanbod van de Antwerpse instellingen voor Hoger Onderwijs, bieden ook Zorgbedrijf Antwerpen en de Antwerpse bibliotheken opnieuw blokplaatsen aan, verspreid over de stad en haar districten.

 

Meer info over STUDY360, het project van GATE15 waarbij vanaf 10 december studenten weer samen blokken op 22 unieke locaties in Antwerpen, staat op www.study360.be.


 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  05-12-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Antwerpen

Antwerpen
18-02-2019

De stad Antwerpen ontwikkelde een website met zoekfunctie waarop ouders met schoolgaande kinderen een uitgebreid aanbod aan vakantieopvang kunnen terugvinden. De krokusvakantie staat voor de deur, de paasvakantie volgt snel en voor sommige gezinnen ligt zelfs al de vakantieplanning voor de zomer vast. Voor gezinnen met kinderen vormen die schoolvakanties vaak een uitdaging, want het is niet...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
18-02-2019

De stad Antwerpen heeft het ontwerpteam Ney & Partners BXL en Omgeving cvba gekozen voor de bouw van een nieuwe Krugerbrug voor fietsers en voetgangers in Hoboken. Schepen voor mobiliteit Koen Kennis: “Met deze nieuwe brug maakt de stad een comfortabele en veilige verbinding tussen twee belangrijke fietsroutes: de fietsostrade F13 tussen Antwerpen en Hemiksem/Boom en de Districtenroute....


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
14-02-2019

Het district Antwerpen organiseert voor de zesde keer de Burgerbegroting. Inwoners van het district beslissen hierbij over de verdeling van 1,4 miljoen euro of 10% van de volledige begroting van 2019. Vanaf dit jaar krijgt het district een groeiend aantal bevoegdheden waardoor het budget van de Burgerbegroting stijgt van 1,1 miljoen naar 1,4 miljoen euro. Bewoners kunnen zich nu al inschrijven...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
12-02-2019

Op woensdag 13 februari organiseren ACV, ABVV en ACLVB een nationale staking in alle sectoren. Wie wil weten of er hinder is in de stedelijke dienstverlening, kan de dag zelf contact opnemen met de stedelijke dienst of locatie om zeker te zijn dat die open is. Antwerpenaars kunnen ook terecht op www.antwerpen.be voor meer info of bellen naar het stedelijk contactcenter op het nummer 03 22 11...


Meer info

AntwerpenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het