Nieuwe gemeente- en OCMW-raad geïnstalleerdOp woensdag 2 januari 2019 vond in de gemeente Dessel de eerste bijeenkomst plaats van de nieuwe gemeente- en OCMW-raad in de nieuwe samenstelling.

Tijdens de installatievergadering werden de 21 raadsleden gevraagd de eed af te leggen. Acht nieuwkomers en dertien anciens passeerden de revue en zweerden trouw hun mandaat te zullen uitvoeren.

Drie fracties
Deze 21 raadsleden zijn verdeeld over drie fracties, N-VA vormt als grootste fractie (11 verkozenen) de meerderheid. D&W (7 verkozenen) en CD&V (3 verkozenen) zitten in de oppositiebanken. Michel Meeus (CD&V) werd aangesteld als voorzitter voor zowel gemeente- als OCMW-raad. 

Het college van burgemeester en schepenen
Ook het nieuwe college van burgemeester en schepenen werd verkozen. 

Burgemeester Kris Van Dijck is bevoegd voor Burgerzaken, Personeel, Politie, Financiën, Ruimtelijke Ordeningen en Ontwikkelingssamenwerking.

Eerste schepen Herman Minnen is bevoegd voor Openbare Werken, Patrimonium, Mobiliteit en Sport.

Nieuwkomer Barbara Rommens is schepen voor Onderwijs, Kinderopvang, Cultuur, Communicatie en Jeugd.

Schepen Willy Broeckx is schepen voor Milieu, Nucleaire Zaken, Lokale Economie, Landbouw, Dierenwelzijn en Toerisme.

Nieuwkomer Anita Vandendungen maakt deel uit van het schepencollege als voorzitter van het bijzonder comité voor de sociale dienst en is bevoegd voor OCMW, Sociale Zaken, Senioren en Mindervaliden.

Vertegenwoordiging is de politieraad
Tot slot werden tijdens de installatievergadering ook de Desselse vertegenwoordigers in de politieraad verkozen. Hier zullen Pascale Segers, Viviane Willems en Dirk Melis de gemeente Dessel de komende zes jaar vertegenwoordigen.

OCMW-raad
Na de installatievergadering werd ook een eerste OCMW-raad samengeroepen. Anita Vandendungen werd verkozen als voorzitter van het bijzonder comité voor de sociale dienst. Daarnaast werden ook de zes leden voor dit bijzonder comité aangesteld.

Op deze manier zijn alle Desselse politieke organen samengesteld voor de nieuwe bestuursperiode van 2019 tot en met 2024.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  04-01-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Dessel

Dessel
20-03-2019

De afdeling grondgebiedzaken voert extra verkeersmaatregelen in tijdens de wielerwedstrijd Zuidkempense Pijl op zondag 24 maart. Zo geldt die dag tussen 9 en 18 uur een parkeerverbod in enkele straten en is er tijdens de manifestatie enkel enkelrichtingsverkeer toegestaan op bijna het hele parcours. In volgende straten wordt op het parcours een verplichte richting ingevoerd: Nieuwedijk,...


Meer info

Dessel
Dessel
19-03-2019

In 2018 registreerde de lokale politie Balen-Dessel-Mol 2 821 misdrijven in hun politiezone. De meest voorkomende gerechtelijke inbreuken op het niveau van de politiezone waren achtereenvolgens diefstal en afpersing, drugs en beschadigingen van eigendom. In ons activiteitenoverzicht 2018 gaan we dieper in op de cijfers en lees je de voornaamste veranderingen in de werking van ons korps. De meest...


Meer info

Dessel
Dessel
14-03-2019

Burn-out, stress is een zeer actueel thema, de aantallen lopen in stijgende lijn op. Uit onderzoek blijkt inmiddels de helende werking van een groene omgeving op mensen met burn-out. Een open landschap, het buiten zijn en bewegen zijn hier belangrijke elementen. Een agrarische omgeving biedt daarbovenop de mogelijkheid om van het hoofd over te schakelen naar de handen. De beleving van de dieren,...


Meer info

Dessel
Dessel
13-03-2019

Traditiegetrouw sluit Dessel Swingt de zomervakantie af met een marktfestival en dat is in 2019 niet anders! Zaterdag 31 augustus zal Dessel Swingt het Marktplein in Dessel laten swingen en ook dit jaar beloofd het weer een schitterende editie te worden. BlitZ sluit de Roefeldag van de Desselse roefelaars af op Dessel Swingt en warmt meteen ook het hoofdpodium op. Jelle Cleymans en zijn El...


Meer info

DesselAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het