Nieuwe gemeente- en OCMW-raad geïnstalleerdOp woensdag 2 januari 2019 vond in de gemeente Dessel de eerste bijeenkomst plaats van de nieuwe gemeente- en OCMW-raad in de nieuwe samenstelling.

Tijdens de installatievergadering werden de 21 raadsleden gevraagd de eed af te leggen. Acht nieuwkomers en dertien anciens passeerden de revue en zweerden trouw hun mandaat te zullen uitvoeren.

Drie fracties
Deze 21 raadsleden zijn verdeeld over drie fracties, N-VA vormt als grootste fractie (11 verkozenen) de meerderheid. D&W (7 verkozenen) en CD&V (3 verkozenen) zitten in de oppositiebanken. Michel Meeus (CD&V) werd aangesteld als voorzitter voor zowel gemeente- als OCMW-raad. 

Het college van burgemeester en schepenen
Ook het nieuwe college van burgemeester en schepenen werd verkozen. 

Burgemeester Kris Van Dijck is bevoegd voor Burgerzaken, Personeel, Politie, Financiën, Ruimtelijke Ordeningen en Ontwikkelingssamenwerking.

Eerste schepen Herman Minnen is bevoegd voor Openbare Werken, Patrimonium, Mobiliteit en Sport.

Nieuwkomer Barbara Rommens is schepen voor Onderwijs, Kinderopvang, Cultuur, Communicatie en Jeugd.

Schepen Willy Broeckx is schepen voor Milieu, Nucleaire Zaken, Lokale Economie, Landbouw, Dierenwelzijn en Toerisme.

Nieuwkomer Anita Vandendungen maakt deel uit van het schepencollege als voorzitter van het bijzonder comité voor de sociale dienst en is bevoegd voor OCMW, Sociale Zaken, Senioren en Mindervaliden.

Vertegenwoordiging is de politieraad
Tot slot werden tijdens de installatievergadering ook de Desselse vertegenwoordigers in de politieraad verkozen. Hier zullen Pascale Segers, Viviane Willems en Dirk Melis de gemeente Dessel de komende zes jaar vertegenwoordigen.

OCMW-raad
Na de installatievergadering werd ook een eerste OCMW-raad samengeroepen. Anita Vandendungen werd verkozen als voorzitter van het bijzonder comité voor de sociale dienst. Daarnaast werden ook de zes leden voor dit bijzonder comité aangesteld.

Op deze manier zijn alle Desselse politieke organen samengesteld voor de nieuwe bestuursperiode van 2019 tot en met 2024.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  04-01-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Dessel

Dessel
11-07-2019

Van 31 juli tot en met 30 augustus 2019 organiseren we speelpleindagen voor alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Met de nieuwe locatie als decor, chirolokalen in Witgoor (Wouwerstraat) gaan we er vijf fantastische weken van maken.Onze enthousiaste leidingsploeg staat klaar om alle kinderen een leuke dag te bezorgen. Samen zorgen ze voor een gevarieerd spelaanbod, afgestemd op de...


Meer info

Dessel
Dessel
04-07-2019

Een verhuurder van een woning of appartement is wettelijk verplicht om de gevraagde huurprijs (en de eventuele gemeenschappelijke kosten) te vermelden in elke officiële of publieke mededeling. Op die manier wil de overheid discriminatie op de huurmarkt tegengaan.Huurprijs en gemeenschappelijke kostenDeze verplichting houdt in dat de huurprijs vermeld moet worden in advertenties op internet...


Meer info

Dessel
Dessel
04-07-2019

De dienst toerisme zoekt gezinnen en kinderen die willen figureren voor 360° fotografie aan de Sas4-Toren.Met deze nieuwe manier van fotograferen willen we de Sas4-Toren nog meer in de kijker zetten en willen we mensen die geen trappen kunnen doen toch een impressie geven van hoe het voelt onze mooie toren op te gaan en bovenaan te genieten van het schitterende uitzicht.De fotosessie vindt...


Meer info

Dessel
Dessel
04-07-2019

Op donderdagavond 18 juli 2019 organiseert VITO een publieke infovergadering over de gebeurtenissen van de afgelopen dagen en het toekomstige aardbevingsrisico van de geothermiecentrale. Je bent welkom om 18.30 in de conferentiezaal van VITO, Boeretang 200 in Mol.Op verzoek van de gemeentebesturen van Dessel en Mol geeft onderzoeksleider geothermie Ben Laenen en gedelegeerd bestuurder Dirk...


Meer info

DesselAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het