Nieuwe gemeente- en OCMW-raad geïnstalleerdOp woensdag 2 januari 2019 vond in de gemeente Dessel de eerste bijeenkomst plaats van de nieuwe gemeente- en OCMW-raad in de nieuwe samenstelling.

Tijdens de installatievergadering werden de 21 raadsleden gevraagd de eed af te leggen. Acht nieuwkomers en dertien anciens passeerden de revue en zweerden trouw hun mandaat te zullen uitvoeren.

Drie fracties
Deze 21 raadsleden zijn verdeeld over drie fracties, N-VA vormt als grootste fractie (11 verkozenen) de meerderheid. D&W (7 verkozenen) en CD&V (3 verkozenen) zitten in de oppositiebanken. Michel Meeus (CD&V) werd aangesteld als voorzitter voor zowel gemeente- als OCMW-raad. 

Het college van burgemeester en schepenen
Ook het nieuwe college van burgemeester en schepenen werd verkozen. 

Burgemeester Kris Van Dijck is bevoegd voor Burgerzaken, Personeel, Politie, Financiën, Ruimtelijke Ordeningen en Ontwikkelingssamenwerking.

Eerste schepen Herman Minnen is bevoegd voor Openbare Werken, Patrimonium, Mobiliteit en Sport.

Nieuwkomer Barbara Rommens is schepen voor Onderwijs, Kinderopvang, Cultuur, Communicatie en Jeugd.

Schepen Willy Broeckx is schepen voor Milieu, Nucleaire Zaken, Lokale Economie, Landbouw, Dierenwelzijn en Toerisme.

Nieuwkomer Anita Vandendungen maakt deel uit van het schepencollege als voorzitter van het bijzonder comité voor de sociale dienst en is bevoegd voor OCMW, Sociale Zaken, Senioren en Mindervaliden.

Vertegenwoordiging is de politieraad
Tot slot werden tijdens de installatievergadering ook de Desselse vertegenwoordigers in de politieraad verkozen. Hier zullen Pascale Segers, Viviane Willems en Dirk Melis de gemeente Dessel de komende zes jaar vertegenwoordigen.

OCMW-raad
Na de installatievergadering werd ook een eerste OCMW-raad samengeroepen. Anita Vandendungen werd verkozen als voorzitter van het bijzonder comité voor de sociale dienst. Daarnaast werden ook de zes leden voor dit bijzonder comité aangesteld.

Op deze manier zijn alle Desselse politieke organen samengesteld voor de nieuwe bestuursperiode van 2019 tot en met 2024.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  04-01-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Dessel

Dessel
10-01-2019

Een nieuwe reeks lessen van het Creatief Atelier in Dessel gaat van start. Het enige wat we nu nog missen is… JOU! Ben je tussen 6 en 12 jaar en wil je je wekelijks creatief uitleven? Dan is Creatief Atelier helemaal iets voor jou. Een reeks bestaat uit 10 lessen en kost 50 euro. Je kan ervoor kiezen om de lessen op woensdag van 14.30 tot 16 uur of op zaterdag van 10.30 tot 12 uur te...


Meer info

Dessel
Dessel
10-01-2019

De bibliotheek van Dessel organiseert samen met het Davidsfonds Toast Literair. In de bib kan je op zondag 20 januari vanaf 10.45 uur terecht voor een glaasje cava of fruitsap en een lekkere koffiekoek. Voor het literaire gedeelte komt Mollenaar Anke Van Eeckeren haar twee boekjes voorstellen: "Gratis geluk om te geven en ontvangen" en "Nog meer gratis geluk om te delen". Ze...


Meer info

Dessel
Dessel
22-12-2018

Na herhaalde klachten met betrekking tot overdreven snelheid in de Nieuwstraat in Dessel en op advies van de politie heeft de gemeenteraad op 6 september 2018 beslist een snelheidsbeperkende proefopstelling te plaatsen tussen het kruispunt Nieuwstraat-Eersels en Nieuwstraat-Wouwerstraat. Deze proefopstelling bestaat uit twee maal twee bloembakken die zo een wisselende wegversmalling vormen. Deze...


Meer info

DesselAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het